woensdag 4 september 2013

Stol

Vanmorgen maar gewoon even weer lekker aangeklungeld. Thijs weggebracht, beetje gepoetst in huis en wat was weggewerkt, gelezen met Jordy en Luuk...ach en toen was de morgen gewoon al bijna weer om!
Vanmiddag is de meneer van de graafmachine nog een keer geweest. Hij belde gisteren Erik op, of hij met iemand anders samen nog even een keer langs kon komen om het goed na te meten en het met die meneer te bespreken. Vandaar dus dat vanmiddag twee heren aan kwamen. Ik ben met ze meegelopen, heb vragen beantwoord en ook wat nagevraagd. Wij hebben in de tuin nog een oude strontput zitten (hoe heet zo'n ding nou in het net?) en Erik had die man van de graafmachine er niets over gezegd, terwijl hij er wel met de graafmachine overheen zou moeten rijden...wij wisten niet precies het hoe en wat van de put, dus ik heb het de meneer maar even gezegd. Dat was net toen hij aan het kijken was, waar dan precies het regenwater naar toe geloosd zou gaan worden. Ik sprong op de deksel van de put (de hele put zit onder het gras en is niet in zicht, maar wel hoorbaar) en de meneer veerde bijna op: ''zit er een put onder?'' Ik bevestigde en gelijk vroegen beide heren of we een pikhouweel hadden liggen...euh ja, ergens... Jordy is met mij mee gelopen en zo hadden we 'm snel gevonden en aan de heren gegeven en in een mum van tijd was de deksel in zicht en hadden ze de put open! Een hele mooie betonput, helemaal leeg en droog! De mannen vonden het geweldig voor het regenwater, een mooiere oplossing had er volgens hen niet kunnen zijn! Nou ja, zo zouden we het water ook nog in de zomer weer kunnen gebruiken om de planten water te geven! De jongens vonden het natuurlijk mega-interessant en stonden er met de neus bovenop, Luuk: ''HUH, HEBBEN WIJ EEN STOL IN DE TUIN????? Hahahaha, het had zomaar gekund! De meneer had het in de gaten en keek de jongens alledrie aan en zei netjes: ''Dies ist kein Spielzeug, es ist gefährlich...ihr drei dürft hier NICHTS machen!'' Ze keken nog net niet verschrikt, maar knikten alledrie en toen keek de meneer mij even aan, met een blik van verstandhouding :-) De meneer heeft het weer dichtgemaakt en ik heb er de otto even bovenop gereden, zodat ze er ook even niet met fietsen of trekkers overheen gaan.

We hebben nog even koffie gedronken en toen zijn de heren vertrokken, ze gaan aan het rekenen en dan zal het aanbod volgen. Morgenavond komt er een ander bedrijf, een bedrijf dat Ute kent en wat bij haar in de tuin werkzaamheden heeft verricht. Dan horen we hoe dit bedrijf erover denkt en zullen we ook van dit bedrijf een aanbieding krijgen en dan zullen we het wel zien...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Heten ze daar ook "otto"?,of is dat nog twents?
Groetjes Rianne (best nog beetje twents)

Anoniem zei

Beerput roepen wij hier

Groet Peter

Anoniem zei

De put heeft bij de jongens wel indruk gemaakt ,maar die Meneer heeft de boodschap ook tot hen door laten dringen !
Nu hopen dat het bij de heren binnen is gekomen !!!!!!!!!!!

Groetjes Ma....

Anoniem zei

Een beerput, die schoon is. Mag je blij im zijn! Ben benieuwd of ze die put kunnen hergebruiken. En ja jongens.....je moet ze altijd een slag voor zijn en weten waar zij aan denken hahahaha.
Groeten van Josina