vrijdag 28 maart 2014

Liaan en peeling

Ook dit keer was de opkomst met wandelen weer niet zo hoog, ook nu weer alleen met Burgi en Gerhard, maar dat maakt niets uit! Het was weer heerlijk! We hebben dit keer weer een 'oude' route op de Erzberg genomen. Nog niet naar de Hubertushütte, want dat was mij door de meneer van de Markusstollen, die ik toevallig tegen het lijf liep, afgeraden. Die weg zou nog niet goed begaanbaar zijn. Vandaar dus dat we het eerste stuk wel hetzelfde zijn gelopen, maar toen de afbuiging richting de Stollenwanderweg genomen hebben! O, het was echt weer fijn! We hebben heerlijk gekletst, ieder heeft zijn hart ergens over kunnen luchten, wat ook af en toe nodig is en we hebben een heel stuk gelopen zonder ook maar iets te zeggen...gewoon genieten!
De winter heeft duidelijk zijn sporen nagelaten en veel bomen liggen ''kreuz und quer'' door het bos en ook geregeld over de weg of het pad. De ene keer konden we er onderdoor, de andere keer eroverheen. Ook hadden we een iets grotere hindernis, een boom waar we niet overheen konden en ook niet onderdoor èn hij lag over een redelijk steile helling (zeg maar: afgrond). Burgi liep voorop, zij is hier dus opgegroeid en heeft vaker dit soort situatie's meegemaakt...ik zat mij af te vragen wat zou doen, maar ze pakte heel behendig (ze is in leeftijd de 60 in elk geval voorbij) een dikke tak van de boom en slingerde zichzelf zo'n beetje, wel met stappen nemend, langs de boom, een paar passen dus op de steile helling en de dikke tak als liaan zo ongeveer... :-) tja, als zij dat kan, blijf ik natuurlijk niet achter en hups, op dezelfde manier passeerde ik ook de boom en Gerhard na mij ook! Haha, we zaten te grappen, dat we nu echt alle spieren wel gebruikt zullen hebben tijdens deze wandeling, dus een beetje fitness zeg maar!

Rond tienen was ik weer thuis! Eerst even wat gedronken en toen een heerlijke douche genomen. Na het douchen heb ik een tip opgevolgd van een moeder van de Kindergarten. Ik was met haar aan het kletsen en we kregen het over droge handen...die van mij zijn niet echt vrouwelijk de laatste tijd...erg droog, scheurtjes en blaren, ik lijk wel een bouwvakker! Het toeval wil, dat zij nagelstyliste is en dus met het een en ander wel raad weet. Ze gaf als tip om te peelen...tja, zoiets heb ik niet thuis, maar ik kreeg gelijk het recept erbij! Heel erg simpel zelfs: olie en suiker! Het maakt niet uit of het een olijfolie, zonnebloemolie of een babyolie is, maar vermeng het met suiker en daarmee 'peel' je dus goed je handen, nagelriemen en ook de bovenkant van je handen. Heel even in laten trekken en afspoelen! En inderdaad, mijn handen voelen en zien er al een stuk beter uit! Natuurlijk is het niet na één keer een babyhuidje, maar het begin is er. Gewone handcreme smeer ik dagelijks mee, maar doet gewoon te weinig en de olie van deze peeling blijft na heel wat wasbeurten met zeep, toch nog voelbaar zacht op de handen! Ik had nog babyolie thuis en heb dat gebruikt, het ruikt ook nog eens lekker! Je kunt de peeling ook gebruiken voor het hele lichaam!

donderdag 27 maart 2014

Stoffig en allergisch

Zow, zowel de bovenboel als de benedenboel weer enigszins op orde en schoon! Op het moment heb ik hier in huis, op onze verdieping, aan de ene kant steeds weer eer van mijn werk en aan de andere kant lijkt het of ik het voor niets doe... Er wordt natuurlijk geklust en Erik heeft inmiddels al een stuk plastic gespannen in de gang, zodat de slaapkamers voor het klussen alleen nog maar via het raam te bereiken zijn, maar toch. Ach, het is voor een goed doel zullen we maar zeggen en het stoffige blijft hoe dan ook, ook nadat de slaapkamers klaar zijn, hier in de woonkamer en keuken wel, want de muren zijn natuurlijk niet klaar, half open etc. dus het stuift en stof meer dan normaal. Dagelijks dus in elk geval even over de tafels en kastjes en wat vaker stofzuigen dan is het best netjes te houden!

Het heeft de afgelopen dagen steeds weer een beetje gesneeuwd, maar niets is meer blijven liggen. Vanaf vandaag zou het weer bijdraaien, de zon komt weer tevoorschijn en de komende dagen zo'n 10 tot 12 graden, niets mis mee dus! Alleen voor de allergischen onder ons is het niet zo fijn...zowel Luuk als Erik hebben er in zekere mate last van. Beide lopen geregeld te niezen, neus te snuiten en ook geïrriteerde ogen. Het is nog niet zo heel erg, maar wel vervelend, mocht het erger worden, dan ga ik maar eens langs de apotheek.


dinsdag 25 maart 2014

Niets uit mijn handen...

Brrrrrr, het is koud buiten! Vanmorgen begon het fraai, redelijk blauwe lucht en een waterig zonnetje erbij, wat later kwam er bewolking en nog weer even verder, vlak voordat ik Thijs wilde ophalen, moest ik zelfs mijn was van het balkon afhalen, omdat het begon te sneeuwen! Het werd ook weer droog, het zonnetje leek er weer door te komen en nu? Het sneeuwt heel behoorlijk weer! Ach, het zal wel niet zoveel worden...

Vanmorgen had ik mij uitgedacht om boven de boel maar eens af te stoffen en stof te zuigen...tja...soms bedenk je wat en komt er niets van terecht!! Het enige wat er vanmorgen uit mijn vingers is gekomen, is de vaatwasser leegruimen en dus de was ophangen...en de rest is uit mijn mond gekomen :-) in goede zin hoor, ik heb het over kletsen!
Waar ik vanmorgen op de Kindergarten Martina tegen het lijf liep en we al lopend richting haar auto aan het kletsen waren, bleven we maar kletsen en na bijna een half uur vroeg ik of ze tijd had voor koffie...tja, als we daar zo staan, kunnen we net zo goed een bak koffie erbij nemen! Ze is meegegaan en zo heb ik dus tot 10.00u met haar gekletst! Het was gezellig! Martina is een spontaan iemand, een flap uit die niet echt nadenkt voordat ze kletst :-) en dat is heerlijk! Ze neemt geen blad voor de mond en geeft haar eerlijke mening! Van het wandelen is het voor haar niet veel gekomen de laatste tijd, omdat ze vaak op vrijdag moet werken, dus nu hebben we weer even lekker kunnen bijkletsen!
Toen Martina wegging, keek ik op mijn mobiel en zag een Whatsapp van Mieke uit de Steiermark! Ze had een vraag en vroeg of ik ergens een keer tijd had...ik antwoordde, omdat ik er eerst even wat voor na moest kijken, dat dat morgenvroeg misschien wel kon en toen heb ik de vaatwasser verder uitgepakt, die stond nog open en half uitgepakt... ook de wasmachine was net klaar, de was heb ik opgehangen en toen dacht ik: ik ga nu even boven de boel doen en dan kijk ik wel even datgene na...maar ja...waarom dàn eigenlijk... ik heb dus de spullen erbij gepakt, nagekeken en een app teruggestuurd...en zo zaten we iets later te skypen! Het was gezellig! We hadden ook al veel te lang niet meer geskypt! Lekker bijgeklets over van alles en nog wat en vervolgens, vijf kwartier later, kon ik nog net snel mijn was van de sneeuw redden, Luuk een kus geven die binnen kwam en Thijs ophalen!

En zo was het een ochtend waarin er niets uit mijn handen is gekomen, maar wat toch een heel gezellige ochtend is geworden! Morgenochtend ga ik maar verder met waar ik vanmorgen mee had willen beginnen :-)

maandag 24 maart 2014

Furby, regaal en sneeuw!

Zaterdag heb ik de drie heren geknipt! Ze hebben dus weer heerlijke korte koppie's :-)
Gisteren hebben we een klungeldag gehouden...Erik is met de jongens nog wel even naar de slaapkamers gegaan om er wat stroomdraden te trekken, maar meer ook niet. De jongens hebben een spel gespeeld, we hebben televisie gekeken, gesnoept en gesnaaid :-) en Willhaben weer eens afgespeurd. Ook heb ik er weer een advertentie op gezet...het is zover, de Furby van Thijs... het ding ligt al sinds januari ergens in de hoek van de kamer, hij wil er niets meer van weten, de Furby is een paar keer boos geweest en dat was volgens mij de druppel. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar dan is het echt een vreselijk ding, het sist, gromt, schreeuwt en scheld!!!! Ongelooflijk...natuurlijk hebben we Thijs hier van te voren voor gewaarschuwd en we hebben er alles aan gedaan om hem van dit idee af te helpen, maar nee, het moest en zou een Furby worden  >>zucht<< . Eeuwig zonde, maar goed, ik heb foto's gemaakt en hem te koop gezet, misschien is er nog iemand die er één zoekt voor Pasen...dat wordt hier namelijk ietsje anders gevierd en de kinderen krijgen echt cadeau's van de Paashaas... ik heb de advertentie's bekeken van de andere Furby's die te koop staan en echt, er staan er een aantal te koop die in de decembermaand gekregen zijn en allemaal vermelden ze dezelfde reden van verkoop...

We zijn inmiddels wel op een idee gekomen van een bepaald soort regaal op de slaapkamers bij de jongens. Bij Luuk en Thijs willen we er één hebben en bij Jordy, maar dan net een ander model. Je ziet de regalen veel, met van die vierkante vakken erin, waar je dan weer boxen in kunt schuiven...daar kunnen de jongens dan weer speelgoed in doen en vakken waar je geen box inzet, kunnen ze boeken in zetten of spelletjes bijvoorbeeld. Ik heb internet afgespeurd en weet nu waar ze te koop zijn en wat ze kosten. Ik houd nu nog even de folders in de gaten en anders gaan we vlak voor Pasen een keer naar de Ikea in Klagenfurt, want daar hebben ze de regalen onder andere ook en daar hebben we ook nog een aantal andere spullen van nodig! Erik heeft een aantal vrije dagen aangevraagd en inmiddels ook al toestemming gekregen! Met Pasen heeft Erik lekker een aantal dagen vrij, samen met de jongens! Eén van die dagen gaan we er dan naar toe! Ook heeft Erik de zomervakantie al twee weken vrij gevraagd!! Lekker hoor, een vooruitzicht van een normale vakantie met ons vijfen!!

En dit keer waren de weersvoorpellingen juist! Ik kreeg zaterdagochtend al een waarschuwings-sms van de verzekering, voor een grote hoeveelheid regen die zou gaan vallen tussen zaterdagavond en zondagnacht. We hebben inderdaad een flinke hoeveelheid gehad! Zondagavond ging de regen echter over in sneeuw! Afgelopen nacht zijn we twee keer opgeschrokken van een luchtalarm en ook een paar keer van de sneeuwschuivers! Hahaha, niet echt een uitgeruste nacht geweest dus! Vanmorgen lag er dan inderdaad ook wat sneeuw, zo tussen de 10 en 15cm schat ik...maar de temperatuur is gewoon te hoog, het oprit is inmiddels alweer helemaal schoon en ik heb er niets aan geschoven! Verder is het gewoon aangenaam buiten, geregeld schijnt de zon volop en koud is het dus ook niet.

zondag 23 maart 2014

Verslaafd?

De muur op de slaapkamer van de jongens is inmiddels helemaal opgetrokken tot het plafond en gisteren heeft Erik in de nu twee slaapkamers sleuven gemaakt voor het stroom. De hele slaapkamer bevatte namelijk al een poos geen stroom meer, nadat de muur van de Speis weggehaald is...die muur bleek de verbinding voor het stroom op die kamer te bevatten. Ach, de jongens hadden er ook nog geen stroom nodig, de lamp aan het plafond was het enige wat nog functioneerde. Het stroom op de beide slaapkamers moet dus helemaal opnieuw opgezet worden, er zitten nu sleuven voor stopcontacten bij de bureau's, voor nachtlampjes bij de bedden en voor een stofzuiger of iets anders. Ook in de plafonds zijn sleuven gemaakt, bij Jordy een enkel punt en bij Luuk en Thijs twee, zij krijgen twee lampen aan het plafond omdat die slaapkamer weinig daglicht heeft.

Zelf ben ik gisteren alweer naar Villach geweest...pfoei zeg, alsof ik er geen genoeg van kan krijgen...verslaafd?  :-).
Ik ben bij een grote bouwmarkt geweest en bij drie grote warenhuizen en uiteindelijk geslaagd voor een hele mooie laminaatvloer voor de beide slaapkamers! Een mooi lichte, met een beige en witte teint en niet eentje met een strak oppervlak, maar iets een reliëfje erop. Ook ben ik geslaagd voor een schapje bij het hoofdeinde van Jordy's bed. Een schap met opstaande rand, zodat de spullen er niet af kunnen vallen, omdat Jordy een heel hoog bed heeft, dan kan een wekker niet zomaar op de grond vallen... en we zochten voor Jordy's kamer nog een mooi stoeltje of zitzak, hij heeft namelijk door de nieuwe muur een klein nisje op zijn kamer en Jordy leest graag en dat hoekje is bij het raam, bij de verwarming...een heerlijk hoekje dus om je in een boek te kunnen verdiepen, als je natuurlijk iets fijns hebt om op te zitten! Bij het ene warenhuis was ik op zoek naar de vloeren, toen ik op de poefen, zitzakken en hockers stuitte, er werd opruiming gehouden! Ik neuste er tussen en vond het heel mooi formaat zitzak, maar een heel verkeerde kleur helaas...de mevrouw kwam erbij en zag mij zoeken, ze vertelde dat ze nog meer kleuren van die zitzak had...ook een mooie blauwe! Wauw!! Normaal gesproken zou ik het veel te duur hebben gevonden...maar door de opruiming was er bijna de helft korting op de normale prijs...ik heb voor de zekerheid Erik nog wel even gebeld en overlegd, want alsnog is het een redelijke uitgave...maar we waren het eens: meenemen! Gaaf hoor, het is zo'n hele grote, met een rugsteun en zelfs wij kunnen er lekker op zitten, hij vormt zich naar je lichaam...Jordy is er helemaal blij mee!
Voor de kamer van Luuk en Thijs moeten we ook nog het een en ander aanschaffen, maar dat kunnen we pas echt goed bekijken als de kamer ingericht is met de huidige meubels die er zijn...

En zo gaat het gestaag verder hier, maar ik ben nu al blij voor de jongens, het worden dan wel kleine kamers, maar met een beetje slim inrichten, hebben ze straks toch nog ruimte om te kunnen spelen, fijn aan het eigen bureau te kunnen kleuren en heerlijk te kunnen slapen...ook ieder een eigen kledingkast terug op de slaapkamer...super!!
Het enige... :-) wij zijn straks dus onze kledingkast kwijt!! Hahaha, ik ben dus ook alweer op zoek naar een mooie ruime kast voor onszelf!!