zaterdag 24 augustus 2013

Schoenen en een zieke Luuk...

Gisterenochtend zijn we weer eens samen met Erik opgestaan...hahaha, dat was wel weer vroeg voor de jongens (en mij :-) ). Samen ontbeten en toen met de aanhanger richting Villach. Erik naar het werk gebracht en daar de aanhanger ook laten staan. Het was te vroeg om door te gaan naar de winkels, dus zijn wij eerst weer naar huis gegaan. In huis nog even wat opgeruimd, de jongens konden nog even spelen en daarna zijn we in de auto gestapt. Eerst naar het Atrio! Jordy en Luuk hadden daar gelijk de buit binnen, beide nieuwe sportschoenen en schoolsandalen! Het laatste schrift gehaald, nog wat toiletartikelen bij de drogist en bij de Interspar heb ik zowaar een Softshelljas op de kop getikt! Dit is een winddichte, waterafwijzende en toch dunne jas, het laatste wat ik nog wilde hebben voor de wandelingen op vrijdag en als soort herfstjas zeg maar. Toen hebben we lekker even bij het restaurantje erboven wat gegeten en gedronken en toen naar de volgende schoenenwinkel gereden, want Thijs en ik waren nog niet klaar. Bij deze schoenenwinkel is Thijs geslaagd voor een paar schoenen en ik ook! Hihi, alleen niet de schoenen die ik voor onder de Lederhose wilde hebben, maar een halfhoge winterlaars, met glitters :-) Het was in die winkel een snoepwinkel voor mij! Net nieuwe schoenen binnen en nog volop mijn maat!! Heerlijk! Eerst twijfelde ik nog of ik ze mee zou nemen...daarvoor was ik tenslotte niet op pad gegaan, maar ja, over een aantal weken als ik dan wel schoenen wil halen (ik wist dat ik nog wel een ander paar nodig zou hebben), dan is mijn maat verdwenen... dus toch meegenomen. Ik was dus nog niet geslaagd voor wat ik voor mezelf zocht...toch nog even doorgereden naar weer een ander plein, waar ook twee schoenenwinkels aan zitten en daar ben ik dan toch eindelijk geslaagd!! Een bruine halfhoge schoen, met veters en een soort flappen, die je rechtop kunt zetten en waardoor het aangezicht van een halve laars is...ik ben helemaal in mijn nopjes!!
Snel nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen en daarna konden we Erik ophalen. Dat was ook voor het eerst dat Luuk opeens heel tam werd in de auto...hij heeft af en toe last van wagenziekte, maar hij zat op dat moment bij mij voorin de auto...en hij vond het opeens heel warm in de auto...bij Eriks werk aangekomen, zijn we even uitgestapt en nog geen minuut later meldde Luuk, dat hij 'dacht' dat hij moest spugen...Erik nam hem snel mee naar een groenstrook naast het pand en ja hoor, de hele maaginhoud eruit. We zouden met de aanhanger nog even langs de bouwmarkt voor wat bestrating, bandjes en voegzand, dus dat hebben we nog wel even gedaan, maar ook daar stapten we net uit de auto en de volgende 'lading' van Luuk belandde in de groenstrook. We hebben snel de dingen ingeladen (we wisten wat we wilden hebben) en toen weer in de auto naar huis. Onderweg heeft Luuk de plastic zak ook nog even benut...zo zielig.

In huis was inmiddels alle energie uit Luuk en is hij met een emmer op de bank gaan liggen. Zijn maag bleef maar opspelen en gooide ook het slokje water er weer uit. Zonder ook maar iets te eten of te drinken is hij het bed later ingegaan en heeft later gelukkig nog maar één keer hoeven spugen. De nacht is hij verder goed doorgekomen en vanmorgen had hij weer praatjes. Een droge cracker en wat thee met suiker heeft hij genomen en een uur later hetzelfde weer, want hij lustte wel wat. Luuk is ook even met mij meegelopen naar de supermarkt, want hij voelde zich zó goed en wilde wel wat frisse lucht.
Een poos later legde hij zich weer op de bank en weer wat later trof ik hem daar huilend aan...zijn keel deed vreselijke pijn. Nog even weer wat gedronken en twee kinderparacetamols gegeven, hij had nog wel trek en dus heb ik hem een paar druiven gegeven. Hij kon amper nog zitten, hij was aan het trillen en kon zijn ogen niet openhouden, dus het bed in! Daar ligt hij nu nog...eens kijken hoe hij vanmiddag te pas is...

vrijdag 23 augustus 2013

Cover

Vandaag geen blog...alhoewel, ik ben gisteren op een cover gestuit van U2 (bij youtube)... luister maar eens, jullie hoeven vandaag dus niet te lezen, maar gewoon luisteren :-)

HIER KLIKKEN

donderdag 22 augustus 2013

Tourismusburo en Villach

De dag is alweer om! Vandaag een heerlijke relaxdag gehouden...gewoon wat normale klungeldingen gedaan, maar verder niets! Met de jongens even naar de winkel en het Tourismusburo geweest, weer een paar potjes Uno (bedankt familie :-) ) gespeeld, vanmiddag hebben de jongens nog weer een duik genomen in het zwembad en dat was het wel zo'n beetje! Tja, wat valt daar nog verder over te schrijven...hahaha, niet veel dus!

Inmiddels ben ik al wel twee keer gebeld door het Tourismusburo, of we het appartement nog voor een bepaalde tijd vrij hadden! Dan zijn er dus mensen op dat moment bij het buro, die vragen of ze nog ergens in Bleiberg kunnen overnachten...wel leuk dat het zo gaat! Wij staan nog niet op de homepage van Bleiberg, vandaar dus dat ik er vanmorgen even langs ben gegaan en na heb gevraagd. Ik had geluk, de 'Obfrau' van het buro was er net op dat moment, ze had in de gaten wie ik was (ik had haar zelf nog niet eerder getroffen) en ik werd opeens heel vriendelijk behandeld en de medewerkster moest nu toch echt naar een andere collega een spoedmail schrijven, dat wij toch nu snel bij op de homepage moesten komen...het was niet nodig dat het zó lang moest duren...we wachten af!

Morgen brengen we Erik naar het werk, zodat wij de auto hebben...ik ga met de jongens op pad voor schoenen, sportschoenen en schoolsandalen...een laatste muziekschrift, zelf zoek ik nog schoenen voor onder mijn Lederhose, boodschappen doen...en als we dan Erik ophalen, gaan we langs de bouwmarkt om daar bestrating op te halen en wat bandjes en zand (wel met de aanhanger hoor :-) ). Op die manier hoeven we zaterdag niet meer naar Villach!

woensdag 21 augustus 2013

Verveeld en brief

Gelukkig scheen vanmorgen het zonnetje weer! Konden de jongens ook weer normaal naar buiten :-) Wat is een dag binnen dan lang zeg...bah! De jongens verveelden zich steeds weer en worden daar niet bepaald...euh...lief van, zullen we maar zeggen. En dan heb ik het maar over één dag!! Vandaar dat ze vanmorgen na het ontbijt eerst de konijnen even weer lekker in de ren hebben gedaan...sprong toch Snoopy op het verkeerde moment boven op het hok, ze maaide daarmee haar voerbakje bij Speedy in het hok, boven op het bakje van Speedy...kapot! Tja, die porseleinscherven zijn venijnig, dus dan het hele hok maar gelijk leeg, dat was toch anders vandaag of morgen gebeurd! Na het schone hok, hebben de jongens zich eerst weer aan het huiswerk gezet. Jordy moest lezen en Luuk kon zijn brief overschrijven op een net blaadje...pfffff, hij was er, zoals gewoonlijk, totaal niet bij met zijn gedachten en ik had hem van te voren gewaarschuwd: ''als er teveel fouten in komen (hij kan het tenslotte letterlijk overschrijven), kun je overnieuw beginnen!'' Hij is drie keer opnieuw begonnen....
Uiteindelijk hebben we een pasfoto onderaan de brief geplakt, de envelop klaargemaakt en Luuk heeft samen met Thijs de envelop weggebracht...Luuks vriendinnetje zal wel blij zijn!

Zelf heb ik twee wassen weggewerkt, die hebben weer heerlijk buiten kunnen drogen, gelijk over de strijkplank en in de kast, super! Wc en badkamer hebben de poetsbeurt weer gehad, de rest van het huis met de stofzuiger gedaan en daarna de dweil er achteraan, het trappenhuis heb ik weer gezogen en gedweild voor onze gasten! Buiten bij de voordeur alles weer aangeveegd, het tuintje geharkt en eindelijk de gekregen lavendel er bij in gepoot...en nu lekker aan een kop thee!
De jongens zijn vanmiddag weer eens het zwembadje ingedoken en tussendoor maken ze de trampoline onveilig! Die hebben hun draai dus weer gevonden!

dinsdag 20 augustus 2013

Regen en Kirchtag

Hoe snel verveelt regen? Héééél snel!!
Het is gisterenavond met een enorme plensbui begonnen en het heeft de rest van de nacht gestaag doorgeregend...en nu nog steeds! Oké, de natuur is er blij mee, maar daarvoor is het voor een deel toch al echt te laat nu... bomen in herfstkleuren...vallende blaadjes...bloemen die normaal nog volop zouden moeten bloeien, maar nu als verdorde treurwilgjes langs de weg en in de tuinen staan. Alleen het echte 'onkruid' overleeft alles! Gelukkig is het bij ons altijd wat 'minder' in temperatuur als bijvoorbeeld in Villach, want hier in het Hochtal gaat het nog redelijk goed met de natuur, maar rij je richting Villach dan zie je het overduidelijk, langs de weg partijen met bladeren, geel en rood gekleurde bomen...zonde eigenlijk. Ik ben bang dat de natuur het dit jaar ook niet meer kan herstellen.

De temperatuur blijft de komende week een stuk lager, maar de regen zou volgens de berichten nog wel een keer moeten ophouden. Moet ook, want de Kirchtag zit eraan te komen! Dit weekend heeft Bleiberg de jaarlijkse Kirchtag. Vrijdag voor de Ledigen (vrijgezellen) en zaterdag voor de verheirateten! Of dit allemaal nog zo precies genomen wordt, dat weet ik niet, maar zaterdagavond is er in elk geval een feest in de tent en zondag het Frühschoppen met aansluitend Kirchtagssuppe essen bij Manu en haar gezin! We zullen zien, wat we ervan meepakken, want we hebben natuurlijk wel de jongens! In elk geval een stukje van zaterdagavond in de tent...als er tenminste meer kinderen mee gaan en zeker het Kirchtagssuppe essen...hahaha, daarvan heb ik al een Facebook bericht en een sms ontvangen voor de uitnodiging en erbij: ''Absagen werden nur bei ganz besonderen Fällen akzeptiert!'' Erik kan dus gelijk zijn nieuwe outfit uitproberen!

maandag 19 augustus 2013

Turracher höhe en bloemen

Gisteren hebben we weer een uitstapje gemaakt! We zijn naar de Turracher Höhe geweest. Het is voor ons toch wel een redelijk stuk rijden en de omgeving is er toch echt al anders dan hier...het is natuurlijk erg mooi, maar toch anders :-) De route er naar toe is geen straf, je rijdt er prachtig naar toe, maar daarboven op de Höhe had ik er iets meer van verwacht. Voor de kinderen was het er wel erg leuk, een soort route waar je op verschillende manieren muziek kunt maken, een zandbak en een waterspeelpartij en dan natuurlijk de rodelbaan weer naar beneden! Alleen Jordy mocht nog alleen, Luuk had achteraf ook wel alleen gekund, maar mocht dit officieel nog niet. Eerlijk is eerlijk, de rodelbaan is er mooier dan die van de vorige keer...Luuk is bij mij in de rodel gegaan en wij zijn voorop gegaan, aangezien ik de vorige keer achter Jordy (en Luuk en mijn moeder :-) ) zat en daardoor in een filevorming naar beneden ging, ben ik dus met Luuk voorop gegaan, de meneer die erbij stond even gemeld, dat Jordy (achter ons en vóór Erik met Thijs) niet al te snel gaat en ter voorkoming van filevorming, hij beter iets meer tijd na Jordy kon laten, vandaar dat Jordy gelijk achter ons aan werd gelaten en Erik en Thijs wat langer moesten wachten, konden wij onze baan volgen...gna gna, dat ging flitsend! Heerlijk zeg, vol gas! Luuk is niet bang, dus die vond het ook geweldig! Na het uitstappen onderaan, kwam na even wachten Jordy eraan en hij vond het wel heel spannend, maar had meer gas durven geven dan de vorige keer! Ook Erik en Thijs kwamen met een lach van oor tot oor naar beneden!
 
 
links zie je de rodelbaanbakjes weer naar boven gaan en onder
op de foto zie je een stuk van de rodelbaanhier liggen stokken bij in een bak en dan kunnen
kinderen op de brug muziek maken!

met de rubberhamer op de gongen slaan en ernaast hangen
allemaal pijpen waar je op kunt blazen om muziek te maken!

hier kunnen kinderen rennen en dan wordt
de snelheid gemeten! Over de andere rode
lijn kunnen ze uiteindelijk verspringen.een soort waterorgel!

Vanmorgen weer een maandagmorgen als anders...euh, nou ja, geen schoolbegin zoals voor velen in Nederland hoor, maar na zoveel weken begint ook een vakantieritme heel normaal te worden! Onze jongens hebben nog drie weken vakantie te gaan...
Vanmorgen na het ontbijt met de jongens eerst maar eens wat opgeruimd, was opgevouwen en dit keer onze eigen ramen maar eens een poetsbeurt gegeven...net als de kelderramen en de nieuwe deur... Hahaha, ik grapte gisteren nog tegen Erik, de ramen van het appartement zullen minstens een milimeter dunner geworden zijn door het vele poetsen...de onze niet bepaald...
maar goed, in tussentijd had ik Jordy en Luuk weer eens aan het huiswerk zitten, dit keer schrijven! Jordy moest wat zinnen schrijven over de vakantie tot nu toe en Luuk heeft een begin gemaakt aan een brief...voor een vriendinnetje in Duitsland! Het vriendinnetje heeft inmiddels al een paar keer wat naar Luuk geschreven, maar Luuk is (nog) niet zo 'galant' om ook eens iets terug te schrijven, vandaar dat ik het nu maar als huiswerk gegeven heb! De jongen heeft er gewoon echt geen idee van, wat hij dan toch moet schrijven...na wat tips van Jordy en van mijn kant, komt er nu dan toch een begin.
 
Verder zijn we even naar de gemeente gefietst om de toeristenbelastingbriefjes af te geven en door naar de winkel voor wat boodschappen! We hebben fruit gegeten en een potje Uno gespeeld...dit is een kaartspel wat ze gekregen hebben van hun nichtjes...afgelopen week hebben ze het spel ontzettend vaak gespeeld, wij kenden het nog niet, maar ja...nu dus wel! Aangezien de jongens er zo'n plezier in hadden, hebben ze het gekregen...ontzettend lief!
 
Daarna ben ik met de camera in de hand maar weer eens naar buiten gegaan om een paar nieuwe foto's te schieten van het huis. De balkonbloemen doen het nu veel beter dan op de vorige foto van het huis...nu moet ik dus alleen de foto's overal ''even'' aanpassen...dit keer is alleen het gras niet zo mooi groen als op de vorige foto, maar ja, je kan niet alles hebben! De grote droogte heeft flinke sporen nagelaten.

Ons eigen balkon doet het ook prachtig! Ben benieuwd hoe lang we ervan kunnen genieten...ik hoop nog wel een paar weken, want het wordt hier in Bleiberg in de nachten natuurlijk wel iets sneller koud, dan in de dalen...maar we hopen gewoon op een mooi nazomer!
 

Gisteren heeft Erik nog even met de gasten gesproken en ik vanmorgen even. Het zijn de tweede echt totaal vreemde gasten voor ons! De meeste gasten waren òf familie, òf oudcollega van Erik...dan zijn echt vreemde gasten toch wel weer spannend! Gisteren meldde de man, dat hij het een prachtig appartement vindt en ook de omgeving geweldig mooi is...vanmorgen meldde de vrouw dat we hier 'Traumhaft schön' wonen... pfff, dat is erg fijn om te horen hoor, want wij vinden het wel mooi allemaal en zijn blij met ons huis, maar dat wil niet zeggen, dat iedereen deze mening deelt...