maandag 19 augustus 2013

Turracher höhe en bloemen

Gisteren hebben we weer een uitstapje gemaakt! We zijn naar de Turracher Höhe geweest. Het is voor ons toch wel een redelijk stuk rijden en de omgeving is er toch echt al anders dan hier...het is natuurlijk erg mooi, maar toch anders :-) De route er naar toe is geen straf, je rijdt er prachtig naar toe, maar daarboven op de Höhe had ik er iets meer van verwacht. Voor de kinderen was het er wel erg leuk, een soort route waar je op verschillende manieren muziek kunt maken, een zandbak en een waterspeelpartij en dan natuurlijk de rodelbaan weer naar beneden! Alleen Jordy mocht nog alleen, Luuk had achteraf ook wel alleen gekund, maar mocht dit officieel nog niet. Eerlijk is eerlijk, de rodelbaan is er mooier dan die van de vorige keer...Luuk is bij mij in de rodel gegaan en wij zijn voorop gegaan, aangezien ik de vorige keer achter Jordy (en Luuk en mijn moeder :-) ) zat en daardoor in een filevorming naar beneden ging, ben ik dus met Luuk voorop gegaan, de meneer die erbij stond even gemeld, dat Jordy (achter ons en vóór Erik met Thijs) niet al te snel gaat en ter voorkoming van filevorming, hij beter iets meer tijd na Jordy kon laten, vandaar dat Jordy gelijk achter ons aan werd gelaten en Erik en Thijs wat langer moesten wachten, konden wij onze baan volgen...gna gna, dat ging flitsend! Heerlijk zeg, vol gas! Luuk is niet bang, dus die vond het ook geweldig! Na het uitstappen onderaan, kwam na even wachten Jordy eraan en hij vond het wel heel spannend, maar had meer gas durven geven dan de vorige keer! Ook Erik en Thijs kwamen met een lach van oor tot oor naar beneden!
 
 
links zie je de rodelbaanbakjes weer naar boven gaan en onder
op de foto zie je een stuk van de rodelbaanhier liggen stokken bij in een bak en dan kunnen
kinderen op de brug muziek maken!

met de rubberhamer op de gongen slaan en ernaast hangen
allemaal pijpen waar je op kunt blazen om muziek te maken!

hier kunnen kinderen rennen en dan wordt
de snelheid gemeten! Over de andere rode
lijn kunnen ze uiteindelijk verspringen.een soort waterorgel!

Vanmorgen weer een maandagmorgen als anders...euh, nou ja, geen schoolbegin zoals voor velen in Nederland hoor, maar na zoveel weken begint ook een vakantieritme heel normaal te worden! Onze jongens hebben nog drie weken vakantie te gaan...
Vanmorgen na het ontbijt met de jongens eerst maar eens wat opgeruimd, was opgevouwen en dit keer onze eigen ramen maar eens een poetsbeurt gegeven...net als de kelderramen en de nieuwe deur... Hahaha, ik grapte gisteren nog tegen Erik, de ramen van het appartement zullen minstens een milimeter dunner geworden zijn door het vele poetsen...de onze niet bepaald...
maar goed, in tussentijd had ik Jordy en Luuk weer eens aan het huiswerk zitten, dit keer schrijven! Jordy moest wat zinnen schrijven over de vakantie tot nu toe en Luuk heeft een begin gemaakt aan een brief...voor een vriendinnetje in Duitsland! Het vriendinnetje heeft inmiddels al een paar keer wat naar Luuk geschreven, maar Luuk is (nog) niet zo 'galant' om ook eens iets terug te schrijven, vandaar dat ik het nu maar als huiswerk gegeven heb! De jongen heeft er gewoon echt geen idee van, wat hij dan toch moet schrijven...na wat tips van Jordy en van mijn kant, komt er nu dan toch een begin.
 
Verder zijn we even naar de gemeente gefietst om de toeristenbelastingbriefjes af te geven en door naar de winkel voor wat boodschappen! We hebben fruit gegeten en een potje Uno gespeeld...dit is een kaartspel wat ze gekregen hebben van hun nichtjes...afgelopen week hebben ze het spel ontzettend vaak gespeeld, wij kenden het nog niet, maar ja...nu dus wel! Aangezien de jongens er zo'n plezier in hadden, hebben ze het gekregen...ontzettend lief!
 
Daarna ben ik met de camera in de hand maar weer eens naar buiten gegaan om een paar nieuwe foto's te schieten van het huis. De balkonbloemen doen het nu veel beter dan op de vorige foto van het huis...nu moet ik dus alleen de foto's overal ''even'' aanpassen...dit keer is alleen het gras niet zo mooi groen als op de vorige foto, maar ja, je kan niet alles hebben! De grote droogte heeft flinke sporen nagelaten.

Ons eigen balkon doet het ook prachtig! Ben benieuwd hoe lang we ervan kunnen genieten...ik hoop nog wel een paar weken, want het wordt hier in Bleiberg in de nachten natuurlijk wel iets sneller koud, dan in de dalen...maar we hopen gewoon op een mooi nazomer!
 

Gisteren heeft Erik nog even met de gasten gesproken en ik vanmorgen even. Het zijn de tweede echt totaal vreemde gasten voor ons! De meeste gasten waren òf familie, òf oudcollega van Erik...dan zijn echt vreemde gasten toch wel weer spannend! Gisteren meldde de man, dat hij het een prachtig appartement vindt en ook de omgeving geweldig mooi is...vanmorgen meldde de vrouw dat we hier 'Traumhaft schön' wonen... pfff, dat is erg fijn om te horen hoor, want wij vinden het wel mooi allemaal en zijn blij met ons huis, maar dat wil niet zeggen, dat iedereen deze mening deelt...

Geen opmerkingen: