dinsdag 20 augustus 2013

Regen en Kirchtag

Hoe snel verveelt regen? Héééél snel!!
Het is gisterenavond met een enorme plensbui begonnen en het heeft de rest van de nacht gestaag doorgeregend...en nu nog steeds! Oké, de natuur is er blij mee, maar daarvoor is het voor een deel toch al echt te laat nu... bomen in herfstkleuren...vallende blaadjes...bloemen die normaal nog volop zouden moeten bloeien, maar nu als verdorde treurwilgjes langs de weg en in de tuinen staan. Alleen het echte 'onkruid' overleeft alles! Gelukkig is het bij ons altijd wat 'minder' in temperatuur als bijvoorbeeld in Villach, want hier in het Hochtal gaat het nog redelijk goed met de natuur, maar rij je richting Villach dan zie je het overduidelijk, langs de weg partijen met bladeren, geel en rood gekleurde bomen...zonde eigenlijk. Ik ben bang dat de natuur het dit jaar ook niet meer kan herstellen.

De temperatuur blijft de komende week een stuk lager, maar de regen zou volgens de berichten nog wel een keer moeten ophouden. Moet ook, want de Kirchtag zit eraan te komen! Dit weekend heeft Bleiberg de jaarlijkse Kirchtag. Vrijdag voor de Ledigen (vrijgezellen) en zaterdag voor de verheirateten! Of dit allemaal nog zo precies genomen wordt, dat weet ik niet, maar zaterdagavond is er in elk geval een feest in de tent en zondag het Frühschoppen met aansluitend Kirchtagssuppe essen bij Manu en haar gezin! We zullen zien, wat we ervan meepakken, want we hebben natuurlijk wel de jongens! In elk geval een stukje van zaterdagavond in de tent...als er tenminste meer kinderen mee gaan en zeker het Kirchtagssuppe essen...hahaha, daarvan heb ik al een Facebook bericht en een sms ontvangen voor de uitnodiging en erbij: ''Absagen werden nur bei ganz besonderen Fällen akzeptiert!'' Erik kan dus gelijk zijn nieuwe outfit uitproberen!

3 opmerkingen:

Liesbeth zei

Regen kan heel snel vervelend zijn hé,hier bij ons in België nog volop zon,zelfs nog tot het weekend.Genieten dus maar want wie weet hoe snel het kan omslaan...

Groeten,

liesbeth

Anoniem zei

Hier nog steeds zon en waar blijft de foto van Erik?
Groeten van Josina

huis tjokvol zei

wat jammer die regen,hier ook nog volop zon,ja regen verveelt heel snel.