zaterdag 24 augustus 2013

Schoenen en een zieke Luuk...

Gisterenochtend zijn we weer eens samen met Erik opgestaan...hahaha, dat was wel weer vroeg voor de jongens (en mij :-) ). Samen ontbeten en toen met de aanhanger richting Villach. Erik naar het werk gebracht en daar de aanhanger ook laten staan. Het was te vroeg om door te gaan naar de winkels, dus zijn wij eerst weer naar huis gegaan. In huis nog even wat opgeruimd, de jongens konden nog even spelen en daarna zijn we in de auto gestapt. Eerst naar het Atrio! Jordy en Luuk hadden daar gelijk de buit binnen, beide nieuwe sportschoenen en schoolsandalen! Het laatste schrift gehaald, nog wat toiletartikelen bij de drogist en bij de Interspar heb ik zowaar een Softshelljas op de kop getikt! Dit is een winddichte, waterafwijzende en toch dunne jas, het laatste wat ik nog wilde hebben voor de wandelingen op vrijdag en als soort herfstjas zeg maar. Toen hebben we lekker even bij het restaurantje erboven wat gegeten en gedronken en toen naar de volgende schoenenwinkel gereden, want Thijs en ik waren nog niet klaar. Bij deze schoenenwinkel is Thijs geslaagd voor een paar schoenen en ik ook! Hihi, alleen niet de schoenen die ik voor onder de Lederhose wilde hebben, maar een halfhoge winterlaars, met glitters :-) Het was in die winkel een snoepwinkel voor mij! Net nieuwe schoenen binnen en nog volop mijn maat!! Heerlijk! Eerst twijfelde ik nog of ik ze mee zou nemen...daarvoor was ik tenslotte niet op pad gegaan, maar ja, over een aantal weken als ik dan wel schoenen wil halen (ik wist dat ik nog wel een ander paar nodig zou hebben), dan is mijn maat verdwenen... dus toch meegenomen. Ik was dus nog niet geslaagd voor wat ik voor mezelf zocht...toch nog even doorgereden naar weer een ander plein, waar ook twee schoenenwinkels aan zitten en daar ben ik dan toch eindelijk geslaagd!! Een bruine halfhoge schoen, met veters en een soort flappen, die je rechtop kunt zetten en waardoor het aangezicht van een halve laars is...ik ben helemaal in mijn nopjes!!
Snel nog even langs de supermarkt voor wat boodschappen en daarna konden we Erik ophalen. Dat was ook voor het eerst dat Luuk opeens heel tam werd in de auto...hij heeft af en toe last van wagenziekte, maar hij zat op dat moment bij mij voorin de auto...en hij vond het opeens heel warm in de auto...bij Eriks werk aangekomen, zijn we even uitgestapt en nog geen minuut later meldde Luuk, dat hij 'dacht' dat hij moest spugen...Erik nam hem snel mee naar een groenstrook naast het pand en ja hoor, de hele maaginhoud eruit. We zouden met de aanhanger nog even langs de bouwmarkt voor wat bestrating, bandjes en voegzand, dus dat hebben we nog wel even gedaan, maar ook daar stapten we net uit de auto en de volgende 'lading' van Luuk belandde in de groenstrook. We hebben snel de dingen ingeladen (we wisten wat we wilden hebben) en toen weer in de auto naar huis. Onderweg heeft Luuk de plastic zak ook nog even benut...zo zielig.

In huis was inmiddels alle energie uit Luuk en is hij met een emmer op de bank gaan liggen. Zijn maag bleef maar opspelen en gooide ook het slokje water er weer uit. Zonder ook maar iets te eten of te drinken is hij het bed later ingegaan en heeft later gelukkig nog maar één keer hoeven spugen. De nacht is hij verder goed doorgekomen en vanmorgen had hij weer praatjes. Een droge cracker en wat thee met suiker heeft hij genomen en een uur later hetzelfde weer, want hij lustte wel wat. Luuk is ook even met mij meegelopen naar de supermarkt, want hij voelde zich zó goed en wilde wel wat frisse lucht.
Een poos later legde hij zich weer op de bank en weer wat later trof ik hem daar huilend aan...zijn keel deed vreselijke pijn. Nog even weer wat gedronken en twee kinderparacetamols gegeven, hij had nog wel trek en dus heb ik hem een paar druiven gegeven. Hij kon amper nog zitten, hij was aan het trillen en kon zijn ogen niet openhouden, dus het bed in! Daar ligt hij nu nog...eens kijken hoe hij vanmiddag te pas is...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Karin dat is sneu. Wij hebben voor het reizen goede ervaring met een kauwgum tegen wagenziekte. Kan je hier niet krijgen, dus heb ik vorige week de voorraad weer aangevuld. Ik zal wel een foto maken van de verpakking n die mailen. Is verkrijgbaar bij de Apotheek.

Anoniem zei

Wat zielig voor Luuk. Zomergriepje? Want aan wagenziekte denk ik toch niet, dat is over als je weer "vaste" grond onder je voeten hebt.Sterkte en hopen dat de andere jongens niet aangestoken worden.
Groeten van Josina.