zaterdag 27 april 2013

Entrümpelung en bezoek!

Toch nog even een kleine blog voor vandaag. Vanmorgen heeft Erik eerst nog weer een volle aanhanger en auto naar de Entrümpelung gebracht...alle verpakkingsmateriaal van nieuwe spullen, de oude en kapotte snowboots van de kinderen, oude jassen, maar ook oud ijzer wat nog 'verstopt' zat in het Heizölraum...alles is weg! Donderdag werd ik nog door Ute gebeld of we Heizöl nodig hebben, ze hadden zelf namelijk wel nodig en dan wordt er gelijk de hele buurt langsgebeld, of er meer mensen olie nodig hebben , dan kunnen ze het gezamelijk bestellen! Het was niet echt nodig, maar doordat de prijs nu redelijk gunstig is, hebben we toch maar wat besteld. Ik heb gehoord dat er acht of negen huizen olie nodig hebben en de bestelling voor in totaal 25.000 liter is geplaatst...

Zelf heb ik weer het een en ander opgeruimd en schoongemaakt in het appartement, de bedden opgemaakt, de keuken een kleine opfrisbeurt gegeven... Erik heeft in de badkamer de wc en wastafel geïnstalleerd, de wcrolhouder en wat haken, de spiegelkast...wauw, het is nog helemaal niet af, de douche is bijvoorbeeld nu nog niet op de plek, maar het is familie, die kunnen gewoon bij ons onder de douche, maar het is nu al supermooi en het is er groot van geworden in de badkamer!! Als de familie eruit is, hebben we gelukkig nog een paar weken om de puntjes op de i te zetten.

En dan vanmiddag, tegen een uur of één was het dan eindelijk zover...Eriks ouders zijn aangekomen!! Alsof het zo moet zijn, is het vlak daarvoor begonnen te regenen, net als de vorige keer dat ze kwamen...maar dat mag natuurlijk de pret niet drukken, we wilden net gaan eten, dus ze konden zo aanschuiven! Ze hebben een lange reis achter de rug en het nu met twee overnachtingen gedaan en dat is wel goed bevallen gelukkig. Na het eten heeft Eriks moeder eerst nog even in de bus geslapen en Eriks vader is nog even met de jongens aan de wandel gegaan, zo konden Erik en ik nog weer even in het appartement verder. Na de koffie zijn we gezamelijk naar Martin en Ingrid gelopen, want daar slapen Eriks ouders! Ze hebben de spullen uitgeladen, we hebben even gekletst en toen zijn we weer naar ons gegaan en heb ik eten gekookt.

Morgenvroeg zijn Eriks ouders uitgenodigd door de jongens om bij ons te komen ontbijten, hahaha, dat is natuurlijk wel handig nu.

vrijdag 26 april 2013

Prachtige wandeling!

Het was weer eens heerlijk vanmorgen!! Het zonnetje schijnt en we waren maar liefst met ons zessen met het wandelen! En eindelijk konden we weer naar de Hubertushütte wandelen, daar waren we al even niet meer geweest, vanwege de hoeveelheid sneeuw die daar lag...maar nu kon het dus weer en we zijn nu dezelfde weg terug gegaan, als die ik de eerste keer met wandelen ook gegaan ben...toen ik dus geen fotocamera mee had, maar nu dus wel!!!!
 

Dit is dus de Hubertushütte

het uitzicht vanaf de Hubertushütte naar de Dobratsch

En daar zijn wij! Hahaha, ik met mijn fraaie kapsel...het is te kort om het vast te kunnen
binden en voor het 'los' laten, heb ik de krullen die alle kanten opstaan...maar het gaat goedkomen...eens.
Hier sta ik met Andrea, Ute, Manuela en Burgi. Adelina maakt de foto, zij is italiaanse en gaat
sinds vorige week mee, ik ken haar van de Kindergarten en ze vroeg of ze mee mocht: natuurlijk!

één van de vele overblijfselen van de bergbouw


hier liep in het najaar een stroompje water door, maar nu kun je er helemaal in
en van daaruit gaan er heel wat stollengangen de berg indonderdag 25 april 2013

Inenting en wasgoed

Genoeg gelachen om de foto's van gisteren!
Gisterenochend waren de jongens en ik aan de beurt voor onze derde inenting tegen teken! Jordy en Luuk heb ik via de school aangemeld en Thijs en ik hebben ons bij de gemeente aangemeld, daarna een formulier ontvangen met het hoe en wat en iets om in te vullen en gisterenochtend moest iedereen om 8.15u bij de school zijn... Thijs en ik kwamen als tweede aan, ik wist via de mevrouw van de gemeente, dat er best veel aanmeldingen waren, dus bleven we op onze plek, vooraan staan en dat was maar goed ook, want om precies 8.15u kwamen drie man sterk (euh, twee vrouwen en een man dan) de school binnenlopen met een koelbox bij zich. Een enorme rij wachtenden had zich achter ons opgesteld inmiddels. Ze settelden zich binnen twee minuten en toen mocht de eerste al komen, de deur blijft open, de eerste mevrouw pakt het ingevulde formulier aan en het geld, de man nam de inentingspas, keek het na, stempelde en gaf vervolgens een accoord naar de arts en die gaf de inenting, je kreeg de pas weer terug en je kon zo door de volgende deur weer naar buiten lopen!
De schoolkinderen die aangemeld waren, kwamen later aan de beurt, maar op dezelfde manier en zoals ik begrepen heb, zijn meer als 60 inetingen gegeven, binnen een half uur... maar goed, wij kunnen er weer drie jaar tegen! Waar Thijs eerder nog praatjes had, krabbelde hij vlak voor de inenting een beetje terug...: ''Ik ga ècht niet!'' ''Ik ren zometeen heel hard door die andere deur weg hoor!'' Haha, maar daavoor krijg je gewoon geen kans, ik had zijn arm al bloot gemaakt, voordat we binnen waren en bijna voor hij het in de gaten had, was de prik al gezet.
Voor Erik heb ik gebeld naar de huisarts en in principe mag je voor een inenting altijd langskomen, zonder afspraak, dus Erik gaat volgende week, buiten werktijd.
Voor deze inenting heb je dus een basisimmunisering, die wij nu gehad hebben, drie inentingen binnen een tijdsbestek van een jaar, vervolgens de eerste opfrissing binnen drie jaar en daarna hoeven we elke vijf jaar nog maar...tot je 60 geworden bent, dan mag je elke drie jaar weer.

Vervolgens heb ik Thijs naar de Kindergarten gebracht, nog even langs de winkel gelopen en toen naar huis, waar de dames er ook net aan kwamen rijden en weer aan het werk zijn gegaan. Ik heb weer een hele wassessie gedaan...het was zulk mooi weer en een beetje wind, dat de was al bijna droog was, voordat je 'm op kon hangen! Heerlijk weer! Hahaha, de dames die aan het werk zijn, zullen me voor gek verklaren, dat ik zóveel was! Vorige week, toen ze even langskwamen, toen had ik de lijnen ook al volhangen, met het eerste beddengoed voor het appartement, gisteren heb ik onze eigen bedden verschoond en gewassen en daarnaast nog het laatste deel beddengoed en alle handdoeken, theedoeken en douchehanddoeken voor het appartement gedaan, dus weer de hele dag door, de ene was van de lijn af en de volgende er zo weer op of bíj op! Dat is het voordeel van de waslijn die ik hier heb, twee palen met er tussen vier lijnen van een aantal meters lang en hetzelfde op het balkon, maar dan met twee lijnen, je kunt alles languit hangen en heerlijk (bijna) kreukvrij van de lijn halen!

Voor vandaag wens ik mijn schoonouders een goede reis!!

woensdag 24 april 2013

Stoer

Zonder woorden...al vind ik het wel stoer van mezelf...dat ik deze foto's hier durf te plaatsen!!
de eerste lading...

en hier de tweede lading, een oude keuken!
We hadden wel veel bijkijks...de ene schudde met het hoofd, de ander moest lachen...de mannen van de Entrümpelung hingen allemaal om de quard en vroegen of die ook afgevoerd mocht worden...hahaha!

dinsdag 23 april 2013

Entrümpelung

De hele zooi is weg!!! Heerlijk, weer ruimte in de garage! Ik ben vanmorgen naar Ute gelopen en daar hebben we de eerste aanhanger, die ze al gedeeltelijk vol had zitten, verder volgeladen. Haar schoonouders kwamen opeens aanrijden, zij hadden ook nog wat, maar toen ze hoorden dat we bij ons ook nog een flinke lading hadden liggen, besloten ze mee te helpen!! Nou ja, voor mij nog totaal onbekende mensen, die trouwens onze kinderen al wel kennen...hahaha, dat krijg je als kinderen wat zelfstandiger worden en alleen uit spelen kunnen, Jordy heeft zelfs al gefietst met Ute's schoonmoeder! Maar goed, we hebben uiteindelijk twee keer met troep van Ute gereden en toen zijn we naar ons gegaan...we hebben drie keer met de aanhanger vol gereden en daarnaast nog twee keer een flinke lading in de bus van de schoonouders...oeps! Maar het is weg!! Er zijn twee foto's gemaakt van ons op de quard, maar die moet ik nog ontvangen...voor de nieuwsgierigen onder ons!! De vijf ladingen vol en de twee bussen hebben we in twee uurtjes tijd helemaal afgevoerd! Toen vonden we zelf, dat we wel een bak koffie verdiend hadden en zo heb ik de schoonouders ook wat beter leren kennen, wat een lieve mensen! Ik heb iedereen heel hartelijk bedankt en toen was het tijd om naar huis te gaan en onderweg kwam ik Luuk zelfs al tegen, van school op weg naar huis!

maandag 22 april 2013

Steiger, spullen en quard

Vanmorgen waren de dames er weer mooi op tijd bij! Al voor half acht werd er een steiger opgebouwd! Het gaat vlotter als dat ik zelf gedacht had, dat is wel fijn! Vrijdagmiddag heeft Erik bekeken wat ze tot dan toe gedaan hadden en hij is helemaal tevreden, het ziet er echt mooi uit en dan zijn het nu nog maar de kale 'balken' waar je tegenaan kijkt, het wordt met een soort isolatiemateriaal erop gemaakt, dit wordt 'ver-net', dat zijn van die hoekprofielen met een net eraan. Dat wordt weer aangesmeerd en daarna wordt het met een spachtel op kleur gebracht...een heel werkje dus! De buurman vindt het er ook al mooi uitzien, daar heeft Erik een poosje mee staan kletsen. Hahaha, die buurman verklaart ons voor gek, dat wij het boven zó mooi maken, er zelf maar tijdelijk een keertje in zullen trekken, als we een poosje geen gasten hebben en dan de benedenverdieping helemaal aanpakken en vervolgens weer naar ons eigen woongedeelte gaan!! Hij doet alles relaxt en verklaart ons min of meer voor gek, dat we ons zo druk maken...hahaha, een rasechte oostenrijker dus!

Vanmorgen ben ik maar weer eens aan de poets gegaan, dit keer met spullen die van zolder gekomen zijn. Allemaal spullen voor het appartement: een stofzuiger, een strijkplank, een strijkijzer, een koffiezetapparaat...het ziet er allemaal weer helemaal netjes uit! De strijkijzer en strijkplank stonden nog hier in het huis! Ik zou het niet snel gekocht hebben voor het appartement, maar nu het er toch is...dan zet ik het er ook neer! Het strijkijzer had een behoorlijke aangekoekte zwarte plek op de zoolplaat...ik heb internet erop nageslagen en tips opgezocht en nu? Weer helemaal glimmend en bijna als nieuw!! Dat vind ik nou zó leuk! De stofzuiger, koffiezetapparaat en een staafmixer komen nog van Eriks oma...het gaat allemaal weer gebruikt worden.
Verder heb ik alle laatste spullen van Jordy van boven gehaald en in ons gedeelte een plek gegeven, boven is nu echt alles weg, wat er niet hoort...

Morgen gaat de troep uit de garage weg! Er is deze hele week 'Entrümpelung', dit betekend dat er op verschillende plaatsen in het Hochtal allemaal containers staan, steeds op één plek, elke ochtend ergens en in de middag weer ergens anders. Je kunt dan meubels weggooien...en matrassen en veel andere spullen...en laten we dáár nu veel van hebben! Als Erik het weg wil gooien, dan kan het alleen op vrijdagmiddag, omdat hij dan eerder vrij is. Ute bood gelijk aan om te helpen en het dan samen morgen te doen! Vanmorgen heb ik voor de zekerheid nog even gebeld, of de aanbieding van haar nog gold en natuurlijk! Ze wilde eerst morgenvroeg haar eigen spullen met de aanhanger afvoeren en daarna naar mij toe komen...ik heb aangeboden, dat ik morgenvroeg naar haar toe ga en eerst haar help en daarna onze spullen doen...vele handen maken licht werk! Hahaha, ze vroeg of ik een helm heb...'helm?'' Nee, dat heb ik niet. Ze wil het namelijk met de quard en de aanhanger wegbrengen...''Oh, dan kun je de helm van Sepp wel even lenen!'' En zo gaan we dus morgen, met ons twee en de quard met aanhanger de rotzooi van twee huishoudens wegbrengen! Ik ben benieuwd hoe dát gaat!

zondag 21 april 2013

Weekend...

Daar ben ik weer! Tjonge, wat kun je dan toch weer veel te doen hebben zeg...ik heb het net nog tegen Erik gezegd: ''steeds denk ik, we hebben al veel gedaan, het lijstje wordt steeds kleiner, maar ook komen er steeds weer nieuwe klusjes bij...net of er geen eind aan komt!!''
Kortom, we hebben dit weekend ook weer niet stil gezeten...van tegelen in de badkamer, tot het plinten op maat maken, tot het plaatsen van vensterbanken (die nog afgewerkt moeten worden), tot het naar boven slepen van de grote eettafel en het uit de woonkamer halen van onze eigen eettafel, tot het naar beneden halen van een kastje en deze bombarderen tot spelletjeskast van de jongens, tot het ophalen van het nieuwe bed voor Jordy en het in elkaar zetten ervan en het klaarmaken, zodat Jordy er afgelopen nacht al in kon slapen...en verder en verder en verder... tot het foto's maken van de volgende ruimte's...
zo zag de tweede slaapkamer van het appartement eruit:
 
en zo is het er nu!
 
dit was de andere kant van dezelfde kamer:
 
en zo is het er nu!


 dit was het eetgedeelte van de keuken:

 
en zo ziet het er nu uit: