donderdag 25 april 2013

Inenting en wasgoed

Genoeg gelachen om de foto's van gisteren!
Gisterenochend waren de jongens en ik aan de beurt voor onze derde inenting tegen teken! Jordy en Luuk heb ik via de school aangemeld en Thijs en ik hebben ons bij de gemeente aangemeld, daarna een formulier ontvangen met het hoe en wat en iets om in te vullen en gisterenochtend moest iedereen om 8.15u bij de school zijn... Thijs en ik kwamen als tweede aan, ik wist via de mevrouw van de gemeente, dat er best veel aanmeldingen waren, dus bleven we op onze plek, vooraan staan en dat was maar goed ook, want om precies 8.15u kwamen drie man sterk (euh, twee vrouwen en een man dan) de school binnenlopen met een koelbox bij zich. Een enorme rij wachtenden had zich achter ons opgesteld inmiddels. Ze settelden zich binnen twee minuten en toen mocht de eerste al komen, de deur blijft open, de eerste mevrouw pakt het ingevulde formulier aan en het geld, de man nam de inentingspas, keek het na, stempelde en gaf vervolgens een accoord naar de arts en die gaf de inenting, je kreeg de pas weer terug en je kon zo door de volgende deur weer naar buiten lopen!
De schoolkinderen die aangemeld waren, kwamen later aan de beurt, maar op dezelfde manier en zoals ik begrepen heb, zijn meer als 60 inetingen gegeven, binnen een half uur... maar goed, wij kunnen er weer drie jaar tegen! Waar Thijs eerder nog praatjes had, krabbelde hij vlak voor de inenting een beetje terug...: ''Ik ga ècht niet!'' ''Ik ren zometeen heel hard door die andere deur weg hoor!'' Haha, maar daavoor krijg je gewoon geen kans, ik had zijn arm al bloot gemaakt, voordat we binnen waren en bijna voor hij het in de gaten had, was de prik al gezet.
Voor Erik heb ik gebeld naar de huisarts en in principe mag je voor een inenting altijd langskomen, zonder afspraak, dus Erik gaat volgende week, buiten werktijd.
Voor deze inenting heb je dus een basisimmunisering, die wij nu gehad hebben, drie inentingen binnen een tijdsbestek van een jaar, vervolgens de eerste opfrissing binnen drie jaar en daarna hoeven we elke vijf jaar nog maar...tot je 60 geworden bent, dan mag je elke drie jaar weer.

Vervolgens heb ik Thijs naar de Kindergarten gebracht, nog even langs de winkel gelopen en toen naar huis, waar de dames er ook net aan kwamen rijden en weer aan het werk zijn gegaan. Ik heb weer een hele wassessie gedaan...het was zulk mooi weer en een beetje wind, dat de was al bijna droog was, voordat je 'm op kon hangen! Heerlijk weer! Hahaha, de dames die aan het werk zijn, zullen me voor gek verklaren, dat ik zóveel was! Vorige week, toen ze even langskwamen, toen had ik de lijnen ook al volhangen, met het eerste beddengoed voor het appartement, gisteren heb ik onze eigen bedden verschoond en gewassen en daarnaast nog het laatste deel beddengoed en alle handdoeken, theedoeken en douchehanddoeken voor het appartement gedaan, dus weer de hele dag door, de ene was van de lijn af en de volgende er zo weer op of bíj op! Dat is het voordeel van de waslijn die ik hier heb, twee palen met er tussen vier lijnen van een aantal meters lang en hetzelfde op het balkon, maar dan met twee lijnen, je kunt alles languit hangen en heerlijk (bijna) kreukvrij van de lijn halen!

Voor vandaag wens ik mijn schoonouders een goede reis!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Toch moet je nog altijd alert zijn op teken. Want de inenting geldt alleen voor de teek, die meningitis(hersenvliesontsteking) veroorzaakt. Al die andere ziekten van teken kun je nog gewoon krijgen.
Lekker die was buiten en ja misschien dekne ze wel dat het je hobby is hahahahaha.
Groeten van Josina.