zaterdag 10 mei 2014

Bezoek en Eerste hulp...

Gisterenochtend weer heerlijk gewandeld! Het begon vroeg in de ochtend een beetje te regenen, maar nog voor het wandelen hield het gelukkig op! We waren dit keer met vier en we zijn eindelijk een keer weer naar de Hubertushütte geweest! Pfieuw, dat was wel weer even een klim, hahaha, maar toch, ondanks het flinke zweten en puffen, hebben we lekker doorgelopen, super!

Erik was op tijd genoeg in huis, om de laatste spullen te Entrümpelen, we hebben dus de aanhanger volgeladen...flink vol...de spanbanden moesten erover heen! Maar we zijn het kwijt en het is heel flink opgeruimd nu! Daarna gelijk de garage helemaal uitgeveegd en de laatste spullen een beetje netjes opgeruimd en het kan er voorlopig weer tegen, ik ben blij!

Vanmorgen om precies 8.00u stonden daar opa en oma voor de deur! We wilden nèt de koffie voor het ontbijt inschenken, daar hebben we dus maar even mee gewacht en eerst opa en oma ontvangen! Het was weer een fijn terugzien! Heel even gekletst en een paar dingen uit de auto en toen toch maar eerst aan het ontbijt! Gezellig, in plaats van vijf nu dus met zeven aan het ontbijt!
Na het ontbijt hebben we eerst met ons allen de auto leeggeladen! Die zat weer afgeladen vol :-) Met vooral veel lekkere dingen, maar ook een aantal praktische spullen, zoals parasols voor op ons balkon!! Dank je wel André!!

De kinderen kregen allerlei mooie en lekkere dingen toegeschoven en die hebben zich weer heerlijk vermaakt. Zelf heb ik een taart gemaakt en nog wat in huis gerommeld, mijn moeder heeft even gelegen op bed en mijn vader is met Erik en de jongens samen de tuin ingedoken! Mijn vader kan niet toekijken en wilde gelijk helpen...in zijn goede kleren, terwijl de werkkleren netjes in een tasje lagen te wachten :-)

En toen liep de rest van de middag even anders dan anders! Erik was op de hoek van de tuin bezig, bij de schuine helling naar de straat toe. Daar waar de heg weg is gehaald, moet de grond wat verstevigd worden, zodat niet met een flinke bui regen of een lading sneeuw, de grond weg zou zakken naar de straat toe. Om die hoek te verstevigen, wilde Erik daar een paar hele flinke stenen (stukken rots uit onze tuin) neer leggen, als een soort fundament. Loodzwaar zijn deze stenen en Erik kon ze dus ook nog maar net, stuk voor stuk in de kruiwagen naar de plek krijgen, daar opkiepen en vervolgens op de plaats rollen....de eerste steen lag en de tweede wilde Erik er naar toe rollen en toen rolde de steen wat verder en zat Eriks middelvinger tussen de twee stenen in!! Oe, een flinke schreeuw en een directe vraag om een koude lap vanaf het balkon. Mijn moeder was sneller dan ik en wierp een koude lap vanaf het balkon. Erik kwam naar binnen en daar onder de kraan, hij was flink misselijk geworden van de pijn. Hand in een koude wasbak met water en het bloed kwam onder zijn nagel weg. Toen Erik buiten de handschoen uit deed, spoot het bloed er zelfs aan de voorkant uit...bah. De nagel was gelijk gezwollen en blauwpaars...Erik was aardig witjes geworden en zo ken ik Erik niet, maar hij gaf aan dat het echt vreselijke pijn deed. Ik heb daarop maar eerst even een flinke pijnstiller gepakt en wat verbandspullen opgezocht.
Na het middageten gaf Erik zelf aan, dat als het zo bleef hij wel naar het ziekenhuis zou gaan...tja, als Erik dat zegt?!?! Zoals ik zei, dat ken ik niet! Wat later, toen natuurlijk de pijnstiller begon te werken, vond hij het niet meer nodig en wilde niet meer gaan, maar het leek mij beter...en gelukkig waren er dus mijn ouders om bij de jongens te blijven!
Ik ben met Erik naar het ziekenhuis gereden en ja, op de eerste hulp ben je verzekert van wachttijden. Uiteindelijk zijn we er dik twee uur geweest...er zijn foto's gemaakt, maar gelukkig is er niets gebroken, maar bij een lichte druk op de nagel, kwam het bloed er op meerdere punten onderweg...de arts besloot dus drie gaatjes in zijn nagel te boren, om ervoor te zorgen dat de druk weg kan en met een Schiene (spalk) om zijn vinger konden we weer naar huis. Een tweede, kleinere, spalk kreeg Erik ook nog mee, die hij kan gebruiken als de vinger wat minder gezwollen is. Maandag naar de eigen huisarts en over twee weken weer voor controle naar het ziekenhuis...
En zo, was het een heel aparte dag vandaag!!

donderdag 8 mei 2014

Entrüm......

Eigenlijk wilde ik het woord niet meer gebruiken :-) , maar Erik zit er helemaal in! Blijkbaar heeft hij lol gekregen aan de lege gaten in de kelder en dacht: hmmm, het kan nog leger!! Gisterenavond ging hij de Ölraum in...de ruimte waar je met een klein deurtje, via een trapje in moet, ik ben er nog nooit ingeweest...ik weet, dat ik daar dan niet alleen ben...brrrrr... in die ruimte staan de olievaten en rondom is er nog wat ruimte, wat je normaal niet volpakken mag, maar ja, je moet toch ergens met de troep naar toe! Erik had daar dan inmiddels ook al een flinke verzameling 'verstopt' liggen...zelfs spullen die vorig jaar bij de Entrümpelung vergeten zijn... en toen ik de vergeten kast op onze slaapkamer ontdekte, schoot mij ter plekke ook opeens de Ölraum te binnen! Vandaar dus dat Erik er in is gegaan en er meer tevoorschijn toverde dan hem lief was :-). Ook een volgende kast in de kelder, waar geen schappen in zitten en alleen maar verhuisdozen nog in opgestapeld stonden, daar bedacht Erik zich: tja, of ik moet schappen in een oude kast maken, of ik gooi de kast weg...de keus was al gemaakt en ook deze kast staat klaar om weg te gooien. Gisterenavond hoorde ik alleen flink kabaal in de kelder, maar had nog niet gekeken. Erik kwam boven en zei: ''een kleine aanhanger zal het al wel weer zijn...''. Hahaha, toen ik vanmorgen beneden in de garage kwam, trok ik mijn wenkbrauwen een eind op, dit is geen kleine aanhanger, maar misschien al wel weer twee aanhangers!! Of morgenmiddag en anders zaterdagochtend wordt de boel weggebracht en dan is de kelder ook echt een heeeeel stuk leger!! We moeten dan alleen wel binnenkort een paar van die  stellages halen, dat was toch al de bedoeling, maar nu helemaal...

Erik heeft de dokter ook ontmoet inmiddels en heeft een beetje dezelfde mening als ik! Erik had dus een afspraak en was, inclusief een bezoekje aan de apotheek, binnen 25 minuten weer in huis! Erik heeft nu een ander medicijn voor de longen en ook tabletjes tegen de allergie, nu maar hopen dat deze betere werking hebben dan de laatsten. De arts gaf duidelijk aan, dat het binnen een aantal dagen wel effect moet hebben, zo niet, dan moet Erik terugkomen... en de volgende keer eerder naar een arts...

woensdag 7 mei 2014

Feest en huisarts

Lieve Opa en Oma, Pa en Ma,
40 jaar geleden is het alweer dat jullie getrouwd zijn!! Dat is nog eens een mijlpaal in jullie leven! Hopelijk hebben jullie vandaag een hele fijne dag gehad!


Liefs van Jordy, Luuk, Thijs, Erik en Karin

---------------------------------------------------------------------------------

Gelukkig kunnen wij ook uitgebreid het feest vieren met mijn ouders :-) zelfs in luxe, want ze komen gewoon naar ons toe! Fijn hoor!!

Inmiddels ben ik gisteren met Luuk voor het eerst bij de nieuwe huisarts geweest. Van Luuk zijn we gewend, dat hij het hele jaar eigenlijk wel zakdoekjes bij de hand heeft...steeds een loopneus, steeds niezen, maar in het weekend begon hij weer een beetje te 'piepen' in zijn longen...hoesten en wel zo vaak zijn neus moeten snuiten na weer eens een niesbui, dat zijn neus inmiddels al rood en kapot is. Buiten zit alles onder het stuifmeel, overal een gele waas...dus daar zal de grootste boosdoener wel in zitten. Luuks medicijnen uit Duitsland waren inmiddels al een hele poos over de datum en wilde ik niet meer gebruiken, normaal maakt me dat niet uit, maar met medicijnen voor de longen wilde ik dat niet doen. Vandaar dat we hier langs de arts zijn gegaan, konden we gelijk even kennis maken...even...wij waren gewend bij de vorige arts, dat je geen afspraak hoefde te maken en je letterlijk een nummertje meekreeg voor in de wachtkamer. Kwam je met een kind, dan had dat voorrang op de hele rest van de wachtkamer! Hier wist ik niet hoe het zou gaan, het telefoonnummer was alleen nog maar bij de gemeente bekend, want de arts is pas maandag begonnen! Ik besloot Thijs weg te brengen en gelijk met Luuk langs de arts te lopen en afwachten wat we te horen zouden krijgen. Ik kreeg mee, dat op de maandag de computer niet had gefunctioneerd, maar dinsdag gelukkig al wel weer, maar zoals iedereen dus bij de vorige arts gewend was, kwam ook hier iedereen maar gewoon langs :-) De assistente was behoorlijk gestresst en ze verzocht iedereen de volgende keer gelieve van te voren even te bellen, ook al zou het dezelfde ochtend zijn, maar dan kon ze tenminste iets plannen...nu liep in een mum van tijd de hele wachtkamer vol!! De assistente deed verschillende pogingen of mensen misschien nog eerst een paar boodschappen te doen hadden en later terug konden komen bijvoorbeeld, maar nee... De ene mevrouw, ver de negentig gepasseerd, kwam om haar suiker te laten prikken en was dus nog nuchter...zij mocht natuurlijk voor, de andere persoon had wel gebeld en een tijd meegekregen en was ook echt op die tijd aan de beurt, maar de rest van de wachtkamer...het was chaos! De dokter stoorde zich er gelukkig niet aan en nam gewoon zijn tijd voor iedereen! In gesprek in de wachtkamer waren eigenlijk alle mensen het erover eens, de volgende keer maken we een afspraak! Hahaha, eenduidig! Maar ik wilde niet weggaan met Luuk en besloot daarom ook maar gewoon geduldig te zijn en te wachten...en te wachten...en nog eens te wachten...een uur en drie kwartier later waren we dan toch aan de beurt!
De dokter is een enorm grote man, vrij gezet, rustig, een jaar of veertig en nam inderdaad zijn tijd! Ik deed het verhaal voor Luuk, hij typte mee, ik gaf Luuk zijn oude medicijnen (een discus inhalator), hij zocht een soortgelijke nieuwe ervan in de computer, kon het niet vinden en belde met de apotheek en toen had hij de juiste te pakken. Hij luisterde naar Luuk zijn longen, maar die klonken gelukkig nog goed. We konden weer gaan, met een paar instructies over wanneer we toch terug zouden moeten komen en eventuele volgende stappen die genomen zouden kunnen worden.
Erik mag straks de dokter ontmoeten, want ik heb gelijk een afspraak voor Erik gemaakt! Erik is ook zo goed als door al zijn medicijnen heen, het gaat al wel ietsje beter inmiddels, maar nog lang niet goed.

dinsdag 6 mei 2014

Tuin en Entrümpelung

En we hebben weer flink wat gedaan de laatste dagen! Het volgende deel gras heb ik gisteren ingezaaid, onder het balkon. Tevens heb ik achter het huis een volgende poging gedaan om het nog iets gladder te maken en daarna was het wel klaar, strakker als het nu is, hoeft het ook voorlopig niet te worden, want er komt nog een keer een pad achter het huis langs, maar nu even niet :-) Dus ook daar heb ik gisteren gras gezaaid en daarmee is het voor nu dus even klaar.
Erik nog stenen aan het rapen...

Zo ziet het er voor nu even uit...en nu maar hopen
dat het gras zijn best doet om te gaan groeien!

Achter het huis...de schuine helling links op de foto
daar gaan we binnenkort allemaal bodembedekkers inpoten...
ik heb al een flinke emmer met stekjes staan, die op dit moment
letterlijk wortel moeten schieten!

Mijn tuintje, ik heb er de grote schaal die in het midden
stond uitgehaald, die bleef vol water staan en ik
vond het niet mooi meer. Nu dus nog een opvulling ervoor
terugplaatsen.

En dan dus de Entrümpelung!! Vandaag was het dan eindelijk zover! Even in beeld wat er weg is gegaan:En het bleken maar liefst vier volle aanhangers te zijn en ook nog een paar kofferbakken vol...hahaha, en dan hebben we alsnog het kastje van onze slaapkamer vergeten!! Daar is zaterdag ook nog een mogelijkheid voor, de Entrümpelung is de hele week, verspreid door het Hochtal. Erik zal waarschijnlijk ook nog in de kelder wel het een en ander tegenkomen.En zo zijn wij mooi van een boel troep weer af!! Heerlijk!

zondag 4 mei 2014

Genieten

Vandaag een heerlijke dag. De zon schijnt volop, al waait er wel een heel frisse wind bij. We zijn vanochtend rustig begonnen, lekker een zondagsontbijt, daarna heb ik Erik zijn haren geknipt, gedoucht, aangekleed en in tussentijd heeft Erik de rugtassen ingepakt. Drinken mee, wat te snoepen mee, de overige pannenkoeken van gisteren mee en op pad, gewoon een stukje wandelen. We besloten te kijken waar we de hijskraan al een poosje zagen staan in het bos aan de overkant. Het blijkt daar te staan, daar waar vorig jaar al ergens of misschien al wel eerder, de hele Förstweg weggespoeld is door een waterval die meer water en dus ook meer ruimte nodig had dan de ene buis die onder de weg doorliep...nu hebben we natuurlijk ook al twee jaar veel sneeuw en dus ook veel smeltwater gehad in Bleiberg, maar ja, er moest iets aan de situatie gedaan worden. En dat doen ze dan ook...We zijn lekker doorgewandeld, naar de waterval waar nu nog een beetje water doorstroomt, zodat de jongens er lekker dammen in kunnen bouwen:


Tijd voor een versnapering:


En na een heerlijke wandeling zijn we weer huiswaarts gegaan met hieronder de wagonnen die bij ons onderaan het weggetje staan:

Gelijk weer even een blik in eigen tuin:

Wij genieten nog even lekker verder van deze dag en hopelijk doen jullie dat ook!!