zaterdag 10 mei 2014

Bezoek en Eerste hulp...

Gisterenochtend weer heerlijk gewandeld! Het begon vroeg in de ochtend een beetje te regenen, maar nog voor het wandelen hield het gelukkig op! We waren dit keer met vier en we zijn eindelijk een keer weer naar de Hubertushütte geweest! Pfieuw, dat was wel weer even een klim, hahaha, maar toch, ondanks het flinke zweten en puffen, hebben we lekker doorgelopen, super!

Erik was op tijd genoeg in huis, om de laatste spullen te Entrümpelen, we hebben dus de aanhanger volgeladen...flink vol...de spanbanden moesten erover heen! Maar we zijn het kwijt en het is heel flink opgeruimd nu! Daarna gelijk de garage helemaal uitgeveegd en de laatste spullen een beetje netjes opgeruimd en het kan er voorlopig weer tegen, ik ben blij!

Vanmorgen om precies 8.00u stonden daar opa en oma voor de deur! We wilden nèt de koffie voor het ontbijt inschenken, daar hebben we dus maar even mee gewacht en eerst opa en oma ontvangen! Het was weer een fijn terugzien! Heel even gekletst en een paar dingen uit de auto en toen toch maar eerst aan het ontbijt! Gezellig, in plaats van vijf nu dus met zeven aan het ontbijt!
Na het ontbijt hebben we eerst met ons allen de auto leeggeladen! Die zat weer afgeladen vol :-) Met vooral veel lekkere dingen, maar ook een aantal praktische spullen, zoals parasols voor op ons balkon!! Dank je wel André!!

De kinderen kregen allerlei mooie en lekkere dingen toegeschoven en die hebben zich weer heerlijk vermaakt. Zelf heb ik een taart gemaakt en nog wat in huis gerommeld, mijn moeder heeft even gelegen op bed en mijn vader is met Erik en de jongens samen de tuin ingedoken! Mijn vader kan niet toekijken en wilde gelijk helpen...in zijn goede kleren, terwijl de werkkleren netjes in een tasje lagen te wachten :-)

En toen liep de rest van de middag even anders dan anders! Erik was op de hoek van de tuin bezig, bij de schuine helling naar de straat toe. Daar waar de heg weg is gehaald, moet de grond wat verstevigd worden, zodat niet met een flinke bui regen of een lading sneeuw, de grond weg zou zakken naar de straat toe. Om die hoek te verstevigen, wilde Erik daar een paar hele flinke stenen (stukken rots uit onze tuin) neer leggen, als een soort fundament. Loodzwaar zijn deze stenen en Erik kon ze dus ook nog maar net, stuk voor stuk in de kruiwagen naar de plek krijgen, daar opkiepen en vervolgens op de plaats rollen....de eerste steen lag en de tweede wilde Erik er naar toe rollen en toen rolde de steen wat verder en zat Eriks middelvinger tussen de twee stenen in!! Oe, een flinke schreeuw en een directe vraag om een koude lap vanaf het balkon. Mijn moeder was sneller dan ik en wierp een koude lap vanaf het balkon. Erik kwam naar binnen en daar onder de kraan, hij was flink misselijk geworden van de pijn. Hand in een koude wasbak met water en het bloed kwam onder zijn nagel weg. Toen Erik buiten de handschoen uit deed, spoot het bloed er zelfs aan de voorkant uit...bah. De nagel was gelijk gezwollen en blauwpaars...Erik was aardig witjes geworden en zo ken ik Erik niet, maar hij gaf aan dat het echt vreselijke pijn deed. Ik heb daarop maar eerst even een flinke pijnstiller gepakt en wat verbandspullen opgezocht.
Na het middageten gaf Erik zelf aan, dat als het zo bleef hij wel naar het ziekenhuis zou gaan...tja, als Erik dat zegt?!?! Zoals ik zei, dat ken ik niet! Wat later, toen natuurlijk de pijnstiller begon te werken, vond hij het niet meer nodig en wilde niet meer gaan, maar het leek mij beter...en gelukkig waren er dus mijn ouders om bij de jongens te blijven!
Ik ben met Erik naar het ziekenhuis gereden en ja, op de eerste hulp ben je verzekert van wachttijden. Uiteindelijk zijn we er dik twee uur geweest...er zijn foto's gemaakt, maar gelukkig is er niets gebroken, maar bij een lichte druk op de nagel, kwam het bloed er op meerdere punten onderweg...de arts besloot dus drie gaatjes in zijn nagel te boren, om ervoor te zorgen dat de druk weg kan en met een Schiene (spalk) om zijn vinger konden we weer naar huis. Een tweede, kleinere, spalk kreeg Erik ook nog mee, die hij kan gebruiken als de vinger wat minder gezwollen is. Maandag naar de eigen huisarts en over twee weken weer voor controle naar het ziekenhuis...
En zo, was het een heel aparte dag vandaag!!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

wat super dat je ouders er zijn,echt gezellig ,maar wat heftig even zeg met erik,gelukkig ben je toch naar het ziekenhuis geweest,doe maar rustig aan erik.

fijne tijd samen
liefs yvonne