maandag 12 mei 2014

Moederdag en ziektemelding

Gisteren moederdag! De jongens waren al een poosje aan het smoezen met elkaar, er werd gefluisterd in de laatste twee weken, er werd verteld dat er iets gemaakt werd, maar ook duidelijk dat ik niks mocht weten! Haha, alleen voor Thijs is dat heeeeel lastig. Het ligt op het puntje van zijn tong elke keer, maar nee, hij mocht het niet vertellen...wel kon hij zeggen: ''het heeft met boodschappen doen te maken, maar nu mag je niet na gaan denken wat het kan zijn...''. Hij heeft wel Erik apart genomen om het te vertellen, dan was de druk in elk geval van de ketel!
Uiteindelijk hebben we gisterenochtend gezamenlijk met mijn ouders ontbeten, heerlijk uitgebreid, met broodjes, Nederlands witbrood, rozijnenbrood, beschuit, ontbijtkoek...lekker hoor!! Van te voren was het dan eindelijk tijd, dat Thijs zijn cadeau mocht geven...en het bleek dat hij een boodschappentasje gemaakt had! Eentje uit stof en hij heeft er zelf dingen opgenaaid met de naaimachine op de Kindergarten! Jordy had eerst een flink gedicht wat hij uit zijn hoofd opzegde en toen kreeg ik een mooie kaarshouder, gemaakt uit een bloempot! En Luuk heeft zijn cadeau nog niet klaar op school, maar daarvoor had hij een mooie tekening gemaakt: 

Aangezien mijn ouders hun trouwdag bij ons vieren, zouden we een dagje uit gaan en wij mochten zelf weten waar naar toe! We besloten naar het Minimundus te gaan, in Klagenfurt, het is het Madurodam in Oostenrijk. Daar wilden we sowieso nog naar toe, maar vorig jaar is het er niet meer van gekomen. Het weer werd niet geheel droog voorspeld, maar toch de eerste uren nog wel. We hebben redelijk geluk gehad wat dat betreft, want we hebben het overgrote deel inderdaad kunnen bekijken terwijl het droog was, toen het begon te regenen hebben we een cappuccino gedronken en een stukje met paraplu gelopen. En we hebben dus in een paar uur tijd een rondje om de wereld gelopen! Ik kan nu zeggen, dat het park echt de moeite waard is om naar toe te gaan, het is allemaal netjes, goed onderhouden, veel bloempracht en nette tuintjes, het was een geslaagd uitje!
:-) We zijn zelfs nog even in Utrecht geweest:

en in Frankrijk:
en in Italië, maar de Paus was niet thuis:


Aansluitend hebben we een toeristische route terug genomen en zijn we heerlijk uit eten geweest! Moe maar voldaan zijn de jongens het bed ingedoken! Het was gezellig!!

En dan Erik en zijn vinger...gisterenavond kon hij de spalk niet meer hebben, het ding drukte ontzettend op zijn nagel, het deed gemeen zeer. Erik besloot 'm eraf te halen, het luchtte wel op, maar toen was toch echt wel duidelijk, dat de vinger zo ongeveer twee keer zo dik was, de nagel helemaal bont en boven de nagel heel erg rood.
Vanmorgen moest Erik naar de huisarts om eigenlijk het verband te wisselen, maar ja, als je gaat douchen, blijft natuurlijk zo'n verbandje van het ziekenhuis niet zitten, dus inmiddels hadden we dat al een paar keer verschoond. Mijn gevoel zei, dat de vinger te rood was...dus de dokter moest er zeker naar kijken. En inderdaad, de dokter vond de vinger nog veel te dik en hij is inderdaad ontstoken...nu heeft Erik dus tabletten meegekregen tegen de zwelling en de ontsteking. De dokter vroeg Erik wat te doen met het werk, tja, dat is natuurlijk lastig, Erik kan er gewoonweg niks aan hebben, elke aanraking doet pijn, maar ja, om zelf te zeggen hoe lang je bij de deur moet blijven? Dit is dus Eriks eerste ziektemelding sinds we in Oostenrijk wonen en Erik had dan ook geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat! Erik noemde over een dag of twee dagen, maar nee, daar dacht de huisarts anders over...Erik moet minstens deze week in huis blijven en als het maandag nog niet gaat, dan kan hij langer thuis blijven ?!?!?! Het was bijna een shock voor Erik! Maar het staat nu zwart op wit... Er staat gelijk op de ziektemelding wanneer Erik eventueel het huis nog mag verlaten en in de andere tijden moet je thuis zijn, voor eventuele controle...tja, heel apart zullen we maar zeggen, al vind ik het voor Erik niet erg, dat hij een aantal dagen de vinger kan laten genezen, want daar had hij zichzelf anders de tijd niet voor gegund.


3 opmerkingen:

Dagelijks Brood zei

Wat een mooie foto's van jullie!
Beterschap voor je man!

huis tjokvol zei

wat een prachtige foto,s van jullie uitje en wat ben je verwend met moederdag,leuk he die zelfgemaakte dingetjes,en wat sneu voor Erik dat de vinger nog niet zo geneest als dat hij wil,maar een weekje thuis blijven is toch ook wel fijn,want je hoofd is goed ,dus kun je toch wel proberen te genieten van dit ziek zijn toch??vooral als straks de medicijnen helpen en de druk en de pijn minder word.
beterschap Erik.

gr yvonne

alphonsleus@kpnplanet.nl zei

goede middag ,wat fijn dat je ouders zijn aangekomen.en dat jullie een mooie dag hebben gehad.zie wel dat je vader even moet rusten (geeft niet ) hoort er bij.geniet er nog van . We lezen altijd wat je schrijft.maar ik ben niet zo iemand die reageerd. Maar ik vind het supper gaaf wat je daar hebt. groetjes aan iedereen . Marjolein Alphons uit Geesteren doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii