vrijdag 16 mei 2014

Winkelen en bloembakken

Tjee, zoveel dagen al geen blog geschreven!!
We hebben hier natuurlijk opa en oma op bezoek en dan gaat het allemaal wat anders, je drinkt vaker een kop koffie, bent even weg of aan het werk! Ja, aan het werk :-)

Dinsdagmiddag zou in elk geval Thijs met mij mee naar de winkel. Ik had dus een auto bij de deur, gebruik van maken! Thijs moest nog steeds een nieuw paar schoenen hebben en hij wilde ook graag net zo'n zwembroek als Jordy en Luuk, eentje met pijpjes, die ene die hij nog had, was véél te klein... Mijn ouders gaven aan dat ze wel mee wilden! We zijn in het Atrio begonnen en gelijk in de eerste winkel, de eerste zwembroek die hij zag, was goed! Thijs had aangegeven een groene te willen en dit was een groene, precies zoals hij in zijn hoofd had. Toen voor de schoenen op pad, dat was iets lastiger. Het ene paar met lampjes was er niet in zijn maat en het andere paar zonder lampjes natuurlijk niet stoer genoeg...maar gelukkig is het gelukt en heeft Thijs een heel mooi paar stoere schoenen met lampjes!
Gelijk ook een cadeautje gekocht voor Luuk zijn vriendje, want die gaat zondag voor zijn Eerste Communie en daarvoor heeft hij Luuk persoonlijk uitgenodigd! Luuk mag de hele dag mee en ze gaan daarvoor helemaal naar Friesach, naar het kasteel voor een ''Ritteressen''. Luuk heeft er zin in!
Voor kleding voor mezelf kon ik niet slagen, al werd het wel weer tijd eigenlijk, maar helaas.
We zijn vervolgens naar de bouwmarkt gereden en daar hebben we balkonplanten gescoord! Dit jaar gaan de bakken anders dan vorig jaar. Vorig jaar was ik nog voorzichtig, 'bang' dat de planten de bakken zouden uitgroeien, dus niet teveel in een bak...maar ja, dat groeien viel nogal tegen en ik vond zelf dat de bakken uiteindelijk vrij sumier gebloeid hadden, wel mooi, maar niet zo uitbundig...van een afstandje kon je amper zien dat er bloemen in stonden. Dit keer dus meer kleuren, niet alleen maar hangende bloemen, meer bloemen en grotere bloemen meegenomen!!

Op woensdag ben ik vroeg in de ochtend nog een keer naar Villach gereden. Dit keer naar de bank, omdat ik de rekeningen van de jongens liever in Bad Bleiberg bij de bank heb, dus ik heb de rekeningen opgeheven in Villach, toen langs de bouwmarkt, daar heb ik stellingen meegenomen voor in de kelder en daarna naar de kledingwinkel en daar ben ik super geslaagd dit keer!! Van een spijkerbroek, naar een trui, van een korte broek naar hemdjes en nog meer, ik ben blij!!
Woensdagavond was er voor Jordy een ouderavond en daar konden we dit keer dus gezellig met ons twee naar toe! Opa en Oma hebben de kinderen vermaakt (of andersom :-) ) en naar bed gebracht!

Met Erik zijn vinger gaat het langzaam beter. De ontsteking werd met de medicijnen snel minder, al speelden de medicijnen wel flink in op de darmen! De vinger is nu nog steeds dik, maar gelukkig wel wat minder dan begin van de week, het is nog gevoelig, maar ook dat gaat beter. De spalk past er weer enigszins omheen, al drukt deze in zoverre, dat aan het einde van de dag het model van de spalk helemaal in de vinger staat! In de nacht laat Erik 'm dus af, maar de maat kleiner van de spalk die Erik erbij mee heeft gekregen, gaat voorlopig nog niet passen!
Het voordeel is wel, dat Erik nu ook Thijs weer eens weg kan brengen en op kan halen:

Donderdagochtend heb ik samen met mijn moeder de balkonbakken gevuld!! Het was een flink karwei, even puzzelen om er een beetje lijn in te krijgen wat kleur betreft en ook wat hoogte betreft, maar uiteindelijk is het gelukt, al was het inmiddels al wel na het middageten!! De bakken staan nog in de garage, maar het is nu al mooi!!


Vandaag zijn de ijsheiligen voorbij en zouden ze normaal naar buiten kunnen, maar het waait hier momenteel vreselijk hard!! Ontzettend, zo'n harde wind hebben wij hier volgens mij nog niet meegemaakt! In de nacht dacht ik een paar keer, dat de wind was gaan liggen, maar iets later werd ik weer wakker van een enorme windvlaag rond het huis...om een uur of één vannacht ging het luchtalarm ook af...waarschijnlijk een boom omgevallen, deels in het Hochtal (wij niet gelukkig) stroomuitval en ook elders zijn er flinke problemen door het weer ontstaan! De bloembakken blijven dus nog maar even binnen!

De tijd vliegt voorbij...vrijdag dus alweer, opa en oma zijn al bijna een week hier!!
Op zich had mijn vader mee gewild met wandelen vanmorgen, maar het weer is zó stormachtig, dat we niet gegaan zijn...het is in het bos gewoonweg te gevaarlijk nu!! De windvlagen zijn af en toe héél heftig, een omvallende boom of een knappende tak in het bos kan zo gebeuren...te gevaarlijk dus! 
We hebben in elk geval nog een gezellig uitje voor de boeg, want morgen gaan we zwemmen!! De jongens kunnen over bijna niets anders meer praten, leuk!!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

erg mooi die bloembakken,altijd zo leuk he daar in oostenrijk,al die bloemen aan het balkon,en gelukkig knapt erik zijn vinger al meer op,wel gezellig zo,n weekje samen thuis he,geniet van de zondag

gr yvonne