vrijdag 22 juni 2012

Sterke mannen!

In een goed half uur zag onze garage er vanavond zo uit....
Zow, de sterke mannen zijn geweest! De dozen van de zolderruimte zijn naar beneden gesjouwd en ook de zware dozen uit de kelder! Dat scheelt ons zelf weer wat rugklachten!!
Nu kunnen we dus verder met euh...de rest inpakken denk ik dan maar....

Vandaag heeft Erik ook de trampoline uit elkaar gehaald, gisteren zijn de lampen van onszelf weer verwisseld met de lampen die er hingen toen we hier kwamen, dus er is al flink wat gebeurd! Bij de jongens van de slaapkamers zijn de posters al weggehaald, een aantal schapjes, de laatste lego kratten...om dozen vol te krijgen, heb ik al het een en ander uit de kamer gehaald, uit de vensterbanken en van de muren, wel alles netjes bij elkaar gesorteerd, maar het wordt hier in huis dus al flink kaal, maar de tijd gaat nu ook snel....

Gisteren mijn fiets opgehaald en hij fietst heerlijk! De jongens hebben de tweede prik gekregen en geen van allen hebben ze gehuild! Heel knap!
Mijn tante is, samen met mijn moeder, geweest en het was gezellig, lekker bijgekletst!

Erik is nu naar de verjaardag van zijn broer en hier liggen de kids in bed, ik klungel zo nog even verder, maar niet teveel meer, vandaag is er genoeg gebeurd dacht ik zo!

Vanmiddag tussen de bedrijven door heb ik mijn haar nog even geverfd, morgenvroeg naar de kapper met z'n allen, dus dan zijn we daar voor een aantal weken klaar mee. Thijs heeft nog zwemles, daarna komen de nieuwe huurders van dit huis nog even langs. Het is een stel wat nu nog in Nederland woont en nog nooit eerder in Duitsland heeft gewoond en ze willen heel graag wat informatie over bepaalde zaken, hoe ze dingen het beste aan kunnen pakken etc. het hoefde niet lang te duren...gelukkig maar, want veel tijd hebben we ook niet, omdat we om 16.00u alweer bij het feestje van mijn schoonouders moeten zijn!
Mijn schoonouders zijn 37,5 jaar getrouwd! Hahaha, normaal viert niemand die dag in het speciaal, maar ja, het is natuurlijk wel een mooie gelegenheid om een feestje te geven voordat wij vertrekken!

Zondag hebben we de hele dag familiedag....dus dit is waarschijnlijk een blog waar jullie het de rest van het weekend mee moeten doen!!

donderdag 21 juni 2012

Snelle blog!

Even snel een blog! Kids krijgen zo de tweede inenting tegen teken, dus moet zo weg!

Gisteren het afscheid bij Eriks werk was mooi, met een drankje, een hapje, chips en nootjes en een volle kantine met collega's! Een goede opkomst dus en dat was fijn, vooral voor Erik natuurlijk. Een dankwoordje van de baas gehad, een mooie vlaggestok met vlag ontvangen, een envelop en vvv bonnen.
Daarna hebben we lekker een patatje gehaald, ijsje na en toen naar huis.

Vanmorgen naar de stad in Hengelo geweest. De internationale huwelijksakte is binnen, de vignetten (ook van mijn ouders), een voorraadje paracetamol en nog wat andere dingen die ik moest hebben, wat cadeautjes voor een neefje en nichtje die de komende twee maanden jarig zijn en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.
Zometeen dus naar de Kinderarts, daarna mijn fiets ophalen, vanmiddag komt mijn tante nog even 'tot ziens' zeggen, dus de dag schiet alweer aardig op!

woensdag 20 juni 2012

Laatste werkdag!

Een heel gekke dag vandaag...vanmorgen hebben we Erik voor het laatst met z'n allen uitgezwaaid, toen hij naar zijn werk ging...zijn laatste werkdag! Normaal gesproken, als in de ochtend de wekker gaat, draait Erik zich nog een keer om en valt echt nog weer in slaap, vanmorgen niet...hij bleef wakker. Erik houdt zich heel stoer, maar ik weet dat het van binnen best wat doet. Hij heeft er 11,5 jaar gewerkt, het werk zelf heeft hij altijd leuk gevonden, de werkomgeving af en toe wat minder, maar ja, dat heb je overal toch? Een aantal collega's waar hij een klik mee had, zijn in de afgelopen maanden al vertrokken voor ander werk, dus toen werd het voor Erik ook wat anders. Erik is Erik, dus hij houdt niet altijd zijn mond als het hem niet bevalt, maar dat werd uiteindelijk wel gewaardeerd, alleen als er dan verder niets mee gedaan wordt op het werk, dan kan  Erik daar best van balen. Op het werk weten ze al lange tijd van onze plannen af, maar toch had de baas van het bedrijf niet verwacht dat Erik echt zou gaan, dat heeft hij ook uitgesproken tegenover Erik, de baas vindt het ook jammer dat Erik gaat...dat zegt toch ook wel genoeg lijkt mij en dat doet Erik ook wel weer goed. Na vandaag zit het er dus op....en in Oostenrijk zien we verder. Infineon heeft nog niets van zich laten horen, terwijl ze dus gezegd hebben, nadrukkelijk, dat zij zelf per mail van zich zouden laten horen... Mocht dat niets worden, dan kan Erik zich in Oostenrijk bij de Jobmade melden en via die weg een baan proberen te vinden, ze hebben er wel steeds vacatures in staan, die Erik wel wat lijken of natuurlijk de krant erop nalopen....maar eerst even niks, er gebeurd op dit moment al genoeg!
Vanmiddag ga ik met de jongens naar het werk toe, om 16.30u is er een afscheidsborrel.

Verder vandaag weer wat inpakken, ik heb nog een stapel strijkgoed liggen, vanmiddag met Jordy en Luuk de bureaulades van hun opruimen en schoonmaken, zodat niet de huidige troep allemaal meeverhuisd wordt. Net al even de rekening van mijn auto bij de garage betaald, dus dat is nu ook helemaal afgehandeld. Straks even de rekening van de drank van zondag betalen en gisterenavond werden we nog gebeld: morgen kan ik dan eindelijk mijn nieuwe fiets ophalen!

dinsdag 19 juni 2012

Een paar foto's en Lymfeknoten


 


Hierboven de foto's met de nog lege dozen en houten boxen....ik zal er later nog even een foto plaatsen van hoe ze er voor een deel nu uitzien... 

Vanmorgen toch maar weer even naar de huisarts geweest. Gisterenochtend dacht ik: hé, dat is mooi, het bobbeltje wordt kleiner, dan hoef ik ook niet naar de arts. Gisterenavond wilde ik het Erik laten zien en toen voelde de bobbel weer evengroot als eerder...hmmmm....even verder voelen en nu blijkt dat er dus twee zitten, waarvan één heel kleintje.
De huisarts heeft gekeken en houdt het nog steeds op de Lymfeknoten door de inenting. De twee bobbeltjes zitten niet aan elkaar vast, zijn heel bewegelijk en de zwelling die eerder op het sleutelbeen zat, is sinds zaterdag weggetrokken. De arts vroeg of ik op dit moment ergens een ontsteking heb zitten: nee, dat is niet het geval, of ik ziek ben: nee. Hij twijfelde even, met wat hij nu zou gaan doen, hij blijft erbij, dat het niets ernstigs is, maar natuurlijk voor mijn gemoedsrust, wil hij mij niet zo de deur weer uitsturen. Om voor de zekerheid te checken op ontstekingen, heb ik bloed moeten laten afnemen en morgen kan ik daarover bellen. Verder kan ik dit rustig nog een paar weken aanzien en als het dan nog niet weg zou zijn, dan kan ik in Oostenrijk alsnog een keer naar de arts gaan. Zoals de arts zegt: zo'n inenting kan lange tijd aktief zijn in het lichaam, die zwelling is inmiddels afgezakt en hij verwacht dat de Lymfeknoten dit ook zullen doen.
Tja en zo zit je dus voor de zoveelste keer in korte tijd bij de arts....de laatste weken vaker dan in de afgelopen tien jaar samen...gelukkig!

maandag 18 juni 2012

Heb eigenlijk totaal geen energie voor een blog...
Gisteren was het voor ons allemaal een geweldige dag, echt helemaal super! Ruim 160 personen zijn er geweest, mooi verdeeld over de dag, met velen heb ik toch ook wel gekletst, helaas met een aantal ook bijna niet....maar dat lukt natuurlijk met zo'n aantal ook bijna niet. We hebben het gelukkig de hele dag met het weer buiten goed gehouden, er had wel iets minder wind mogen zijn, maar het was droog! Voor de kinderen was er een groot springkussen, die hebben we dus bijna de hele dag niet gezien...haha, een aantal kindjes stonden opeens voor mijn neus: ''waar is de wc?''...die kindjes waren er al wel dus, maar die had ik nog helemaal niet gezien!
Het was geen tranentrekkende dag, dat was ook niet de bedoeling. Veel mensen zien we nog weer, een aantal voorlopig niet, maar we zitten straks natuurlijk ook niet aan de andere kant van de wereld!! Voor de oma's van Erik en mijzelf is het natuurlijk wel anders. Eriks oma gaat het niet meer zo goed mee en zij was er gisteren dan ook niet bij (ze is 90...), dus daar gaan we deze, of volgende week nog naar toe om afscheid te nemen. Mijn oma zien we komende zondag nog, met de familiedag, aan het einde van die dag, zullen we toch echt ook van haar afscheid moeten nemen...dit zijn dan ook twee mensen van wie het afscheid nemen toch anders is....
Gisterenavond hebben mijn ouders nog even geholpen met opruimen en na een broodje zijn ze naar huis gegaan. Luuk en Thijs hadden we toen al in bed liggen en Jordy mocht nog opblijven, hij heeft in alle rust nog de eerste helft van de voetbal mogen kijken...hij heeft gewoon meer tijd nodig om alles te verwerken, dan kunnen we hem wel direct in bed leggen, maar dan ligt hij rustig een uur of langer wakker...en we hadden toch al besloten dat de jongens vandaag allemaal een dagje vrij zouden hebben. Erik en ik zijn in die tijd nog even aan het opruimen geweest. Erik buiten en ik binnen. Tegen 21.15u zijn we bij Jordy gaan zitten, we hebben nog even gekletst en toen was het ook tijd voor Jordy om naar bed te gaan.
We hebben alle lieve gekregen kaarten doorgelezen, koffie gedronken, gedoucht en toen uiteindelijk om 23.00u naar bed gegaan.

Heb nu eigenlijk totaal geen energie meer, maar ik wil nog even wat strijkwerk wegwerken en vanmiddag heeft Luuk handbal en Thijs zwemles....dan is, denk ik, het laatste beetje energie ook wel op!

Gisteren hebben alle mensen een zelfgemaakte 'kaart' meegekregen met een foto van ons toekomstige huis en ons nieuwe adres en er staat natuurlijk ons website adres op, die luidt: