zaterdag 3 maart 2012

Verkocht

Nog één keer zal ik jullie vervelen met mijn broodbakkunsten! Haha, deze heb ik gisteren gebakken en liggen nu inmiddels gesneden en verpakt in de diepvries.

Onze marktplaatsadvertenties gaan best goed. Vandaag hebben we de tent verkocht en de bolderkar. De tent was eerst een twijfelgeval, wel verkopen of niet verkopen...vorig jaar hebben we gewacht, omdat Erik af en toe nog wel een weekendje met de jongens naar de boer zou willen...vorig jaar is dat er niet van gekomen en heeft de tent wel bij ons in de tuin gestaan voor de jongens, het jaar ervoor ook, voor een logeerpartij. Erik heeft ook wel een keer een weekend bij de boer gestaan, maar ja, als we in Oostenrijk wonen, zullen we de tent daar niet meer voor gaan gebruiken...áls we er al een tuin voor zouden hebben! We hebben de tent dus op marktplaats gezet en vandaag is ie opgehaald.
De bolderkar is ook zoiets, met kleine kinderen is deze ideaal en we hebben de kar ook veel gebruikt. Hij is meegeweest naar het strand, naar het bos, op vakantie's en naar de dierentuin, maar ja, de kinderen zijn nu groot genoeg en we hebben de kar al erg lang niet meer gebruikt. Beiden zijn vandaag opgehaald en dus verkocht!

Thijs ziet er niet uit, zijn gezicht zit onder de vlekken en is wat opgezet...het is niet voor het eerst dat hij er zo uitziet, het is net alsof hij een allergische reactie heeft op iets. Ik heb er maar even een foto van gemaakt, voor als het nog vaker voorkomt. Hij is dus vandaag niet naar de zwemles.

vrijdag 2 maart 2012

Ziek en brood

Thijs is ziek...gisteren klaagde hij al over een zere keel en later ook van hoofdpijn. Vanmorgen kon je echt in zijn gezicht zien, dat hij niet lekker in orde is. Witjes om zijn neus, rood rond zijn ogen en ook wat dikker onder zijn ogen, een snotneus en nog steeds hoofdpijn en een zere keel. Hij is nu dus lekker bij mij thuis en helaas gaat zijn speelafspraakje vanmiddag niet door...en daar baalt hij vreselijk van! Hij wil met alle geweld naar Laura toe...het liefst er blijven slapen...met hetzelfde koppie als ik hierboven beschreef, beweerde hij vanmorgen dat hij zich helemaal goed voelde...''want dan kan ik naar Laura...''
Morgen heeft Thijs eigenlijk weer zwemles...als hij vandaag zo blijft, dan kan ik dat ook afbellen.

Vanmiddag wil ik weer wat broden bakken, die van vorige week zijn op. Jordy vind het volkorenbrood het lekkerste en Luuk en Thijs juist het witbrood. Erik en ik zijn ook allebei voor het donkere brood. Bij elkaar heb ik drie blikken, dus ik ben van plan om dan ook te proberen wekelijks drie broden te bakken, de rest halen we gewoon in de winkel.

Shaun staat nog steeds op zijn plek, bij de rest van de schapen, hij staat wel nog steeds veel bij zijn 'uitbraakhoek' en graast het gras rond de steen weg, die de boer op het gat in het hek heeft gelegd. Het lijkt er niet meer op, dat hij een nieuwe poging wil ondernemen om te ontsnappen...

donderdag 1 maart 2012

Alleen fietsen en de kapper

Jordy is helemaal happy, hij mocht vandaag voor het eerst alleen van school naar huis toe fietsen! De weg naar en van school fietsen we natuurlijk geregeld en hij weet precies waar hij op moet letten. We moeten twee straten oversteken, waarvan de ene een groot kruispunt is, maar beide zijn met stoplichten voor de fietser/voetganger en er moeten vele kinderen oversteken. Het kwam deze week ter sprake en hij vroeg er zelf om...eerst even nadenken, voor je wat zegt...en toen heb ik toegestemd. Jordy is niet het type dat in zeven sloten tegelijk loopt en hij heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, dus het moet kunnen! Hij was helemaal trots op zichzelf toen hij terug kwam fietsen. Het enige wat ik hem vanmorgen mee heb gegeven, is dat hij niet moest gaan treuzelen (is Jordy een ster in...)op het schoolplein of eerst met andere kindjes uitgebreid moest gaan staan kletsen...want dan zou het heel lang duren voor hij terug zou komen. Ik was helemaal verbaasd, Jordy was wel tien minuten eerder thuis, dan dat ik verwacht had!

Vanmorgen ben ik weer lekker naar de kapper geweest, heerlijk, er is weer een flink stuk af en we zijn weer helemaal bijgekletst! Haha, de kapper neemt al extra tijd voor als ik kom, we hebben namelijk altijd gesprek over...er zijn nogal wat overeenkomsten tussen ons. Ook hij wil met zijn gezin, het liefst emigreren. Bad Bentheim vonden ze al te rustig worden (dat is dus een verschil tussen ons), dus ze willen in ieder geval al hier weg, maar nog wel in de buurt blijven i.v.m. zijn eigen zaak. Ze hebben dus het huis te koop gezet en daarover kon ik best wat informatie geven natuurlijk! Ze hebben dezelfde makelaar genomen en vanmorgen kon de kapper vertellen dat zijn huis al verkocht is! Ook in een tijdsbestek van drie maanden. Nou ja, dat zijn natuurlijk leuke dingen!

woensdag 29 februari 2012

Shaun, Marktplaats en Sperrmüll

Hier toch nog even een foto, van gisterenochtend, van Shaun met zijn medevoortvluchtige....

Hihi, het ziet eruit alsof ik ze betrapt heb en achter de bosjes sta voor een foto om het te bewijzen...zo erg is het niet hoor, ik sta hier in Luuks slaapkamer, met het raam open om het 'bewijs' vast te leggen...
Inmiddels zitten Shaun en Co. weer netjes bij de andere schapen, Shaun heeft inmiddels al wel weer bij zijn uitbraakhoekje staan kijken en zijn kop door het hek gestoken, omdat het gras daar toch het lekkerste is...de boer heeft nu alleen een steen op het 'losse' stuk gelegd...afwachten of Shaun zo slim is, om daar iets op te vinden...

De eerste verkoop via Marktplaats heeft dus al plaatsgevonden, dat hebben we met de post verstuurd. De volgende staat voor zaterdag...dan komt er iemand voor het volgende...er zit dus beweging in de verkoop, dat is fijn!!
Vanmorgen al flink aan de poets geweest in de badkamer en het toilet, de droger draait inmiddels ook en zometeen duik ik even de kelder in en de zolder op, om daar het verzamelde 'afval' zo te verpakken, dat het aan straat kan, morgen wordt namelijk het Sperrmüll afgehaald.

dinsdag 28 februari 2012

Paternion en Shaun

Gisterochtend heb ik het mailtje verstuurd naar de Marktgemeinde Paternion. Ik heb het via een gewone mail gedaan, omdat het dus niet lukte via de site van Paternion, zo kon ik er gelijk een klein 'begeleidend' schrijven erbij doen. Een paar uur later kreeg ik netjes een mail terug, dat ze blij zijn met onze ''Suche'' en dat ze ons hebben opgenomen in de lijst, zodra er iets vrij komt, krijgen we bericht!! Fijn dat ze ook even een berichtje terug hebben gedaan.

Bij ons aan de overkant van de straat, staan sinds een aantal weken een aantal schapen in de wei. Ze worden steeds na een paar weken een stuk doorgeschoven, handig natuurlijk voor de boer, hij hoeft het gras voorlopig niet te maaien! Sinds vorige week staan ze schuin tegenover ons huis, super leuk natuurlijk, want één schaap heeft al twee lammetjes gekregen. Nu wilden we zondag met het avondeten beginnen toen Erik opkeek naar buiten en zei: hé, er loopt een schaap buiten het hek! Het slimme beest was dus uitgebroken en kon zo alvast aan het nog heerlijke groene gras grazen, waar ze de volgende keer neergezet worden! Erik heeft eerst maar even bij de jongens nagevraagd, of ze aan het hek hadden gezeten...ze zeggen van niet, dus dan geloven dat ook maar, maar ze hadden wel gezien hoe de boer de schapen meelokt: door met een kartonnen doos te rammelen...zo liepen ze zo achter de boer aan... Hihi, Erik heeft een emmer uit de schuur genomen en liep richting het schaap, eerst dacht ik nog, nou, hij loopt zo mee, richting de hoek waar hij uitgebroken was, maar toen het schaap Erik door kreeg, ging hij er als een speer vandoor naar de andere hoek en ging lekker staan grazen. Erik is naar de buren gelopen om te vragen of zij weten wie die boer is, dat wisten ze wel en ze zouden 'm bellen. Gisterochtend bleek het schaap nog steeds vrij rond te huppelen, ik sprak de buren en die zeiden dat ze gebeld hadden, maar de boer zei, dat het schaap echt niet weg liep....?!?! Haha, toen ik terug kwam van school, liepen er al twee heerlijk te grazen buiten het hek!!
Een goed uur later zag ik de boer, hij heeft de schapen weer teruggebracht en het hek verstevigd.
Haha, ik had het schaap al gedoopt tot Shaun...(van 'Shaun das Schaf'...erg grappige tekenfilmpjes van tv) en tegen de jongens gezegd, dat de boer de hond met het fluitje waarschijnlijk zou sturen...hihi, als je die filmpjes nog niet kent, moet je er echt eens een keer eentje opzoeken, ze zijn echt grappig.

Gisteren, wederom tegen het avondeten, is Shaun alweer ontsnapt!! Dit keer geen verwoede pogingen meer om Shaun binnen het hek te krijgen, hij loopt toch niet weg...

Dit is Shaun, vanmorgen om 7.30u, zich zogenaamd van geen kwaad
bewust...gnagna, lekker vers gras...

De schapen links staan netjes achter een hekje, Shaun staat dus rechts!

Het leukste was, dat zijn gezelschap van gisterochtend 10 minuten later er ook weer bijstond!
Alleen toen ik terug kwam van school, liepen ze helemaal aan de andere kant en kon ik ze niet duidelijk op de foto krijgen. Waarschijnlijk worden ze vanochtend weer teruggezet door de boer, maar ja, wij wachten dan natuurlijk weer op Shauns volgende uitbraak!!!

maandag 27 februari 2012

Lekker brood en Sperrmüll

Even terugkomend op het zelfgebakken brood. Het volkorenbrood smaakt erg goed!! Zaterdagmiddag hebben we het gegeten, het was toen nog warm...mmmmm...heerlijk, zelfs de jongens hebben het gegeten, al hebben Luuk en Thijs het na die ene plak voor gezien gehouden, Jordy vind het erg lekker en wilde het vanmorgen ook mee naar school hebben. Het wit brood is ook goed gelukt dit keer! Ik heb meer meel gebruikt en de ingredienten een beetje aangepast, meer van het één en iets minder van het ander...dit keer is het brood ook beter gerezen (door een tip van internet) en was het totaal niet droog meer, alleen nu had ik iets te weinig zout. Erik vond het goed, maar de volgende keer toch ietsje meer zout, maar verder was het helemaal prima!! Komend weekend de volgende broden bakken!

Komende week wordt het Sperrmüll afgehaald, voor degenen die niet weten wat dit inhoud: je mag alles wat met meubels, inboedel, speelgoed, potten, pannen, de hele rataplan wat je kwijt wil, kan je aan straat zetten. De laatste keer in het oude huis, hebben we al een flinke lading aan straat gezet en toen hadden we een aantal dingen, waar we mee twijfelden...de twijfel is weg en die spullen gaan nu aan straat. Ik kan mijn uitgezochte spul van de kelder en de zolderruimte er ook bij zetten, Erik heeft ook weer het één en ander uitgezocht en we hebben weer wat op de foto gezet en op Marktplaats gezet! Alweer een behoorlijke opruiming dus: heerlijk!!!!! Via Marktplaats hebben we de eerste biedingen al binnen en ook het eerste geld al, dus vandaag stuurt Erik het eerste met de post weg naar Groningen.