zaterdag 21 januari 2012

Te klein

Korte Update:

Ik heb vanmorgen beide families gebeld. De ene heeft een Mietwohnung, maar die is helaas te klein voor 5 personen...de mevrouw was heel vriendelijk aan de telefoon en heeft uitgelegd hoe het er ongeveer uitziet en waar het ligt, maar ze zegt zelf ook: voor 5 personen is het echt veel te klein, het is voor hooguit 3 personen geschikt.
De andere heb ik gebeld en die heeft ook een Mietwohnung (in Annenheim), een stukje groter, maar ook maar met 2 slaapkamers...jammer, maar die meneer klonk heel vriendelijk en stelde voor om onze naam, email en telefoonnummer te noteren en eens rondvraag te doen! Hij zegt: augustus duurt natuurlijk nog even en tegen die tijd komt er vast wel weer ergens iets vrij. Ik heb hem de 'wens' voor 3 slaapkamers doorgegeven. Hij heeft gezegd dat het wel even kan duren, voordat wij iets zullen horen, maar hij zal zeker rondvragen....nou, netjes toch?

Thijs is nu naar de zwemles en vanmiddag hebben we het verjaardagsfeest!!

vrijdag 20 januari 2012

Tourismusbüro en verjaardagen

Vanmorgen heb ik een mail naar het Tourismusbüro gestuurd, die zit niet in Treffen zelf, maar in Sattendorf. Ook heb ik, na een mail van Corine gelezen te hebben (dank je wel nog!), een oproep geplaatst op het forum ikwilnaaroostenrijk , je weet nooit waar het goed voor is!
Zowaar, toen ik even keek op de mail, na het ophalen van de jongens, had ik een bericht terug van het Tourismusbüro! Ze vermeld twee adressen met personen die zich op ons zouden 'verheugen'! Wauw, in de eerste plaats helemaal mooi dat ze zo snel reageerde en dan natuurlijk ook nog eens met twee adressen!! Er staat geen email bij, dus ik zal moeten bellen. Ik denk dat ik dat vanavond of anders morgenvroeg even doe... misschien is het niets (ik weet nl.ook niet waar de huizen staan...), maar een belletje kan altijd! Ik vind het alleen niet handig om te bellen met drie kids op de achtergrond...hahaha!!

Vanmiddag hebben we een 'verjaardagsfeestje' van Thijs' vriendinnetje. Zij is ook vier geworden. Ik mag gezellig blijven voor een kopje koffie en ook Jordy en Luuk mogen meekomen!
Morgenvroeg heeft Thijs zijn tweede zwemles en morgenmiddag hebben we verjaardag van Eriks moeder èn Eriks oma! Verjaardagen genoeg dus!!

donderdag 19 januari 2012

Bericht en blog

Inmiddels heb ik een mail terugontvangen!! Helemaal geweldig dus!
De mevrouw schrijft ''blij te zijn over onze interesse'', nou ja, dat klinkt best positief lijkt mij! Verder heeft ze een formulier meegestuurd, die we kunnen invullen en dan komen we op een lijst met woningzoekenden terecht...tja, hoe lang die lijst is, weet ik natuurlijk niet! Verder komen er natuurlijk vragen in het formulier voor, die voor ons moeilijk te beantwoorden zijn, zoals: wat je ongeveer verdient....hoe hoog de huur mag zijn... Nu heb ik dus besloten om een brief erbij mee te sturen, waarin ik kort uitleg hoe en wat. Verder zal ik nu ook een mail naar het Tourismusbüro sturen en kijken wat daarvan komt...

Verder ben ik bezig geweest om al mijn blogartikelen in 'Word' te zetten...allemaal netjes op chronologische volgorde. Ik weet namelijk niet zeker hoe het bij deze blog zal gaan, als we verhuizen en een ander email-adres krijgen...kom ik dan nog wel ingelogd? Natuurlijk is het voor mezelf ook een soort dagboek geworden, dus is het ook leuk om het 'eens' een keer te printen en iets tastbaars te hebben van de afgelopen tijd. Hahaha, op dit moment zijn het alleen al 108 pagina's, er zitten natuurlijk ook veel foto's tussen, die ik al vaak wat verkleind heb en tussen de blogs heb ik maar één spatie gezet....meer dan 56.600 woorden heb ik inmiddels geschreven....

dinsdag 17 januari 2012

Zwemles en papierwerk

Om er maar mee te beginnen: ik heb nog geen mail teruggehad. Ik wacht het nog een dag of wat af en anders stuur ik gewoon de mail nog eens en dan ook gelijk naar het Tourismusbüro in de omgeving.

Een aantal van jullie hebben bij Facebook al kunnen lezen dat de zwemles van Thijs heel goed ging!! Waar Thijs eerst tegensputterde en niet wilde, heeft hij later zijn eigen tas ingepakt met de zwemspullen en vlak voor vertrek dook hij op de grond om te laten zien hoe goed hij nu al kon zwemmen! Hij is nog steeds helemaal trots op zichzelf en dat mag ook! Hij heeft echt goed zijn best gedaan en heeft erg veel zin in de volgende keer!

Vanochtend eerst even boodschappen gedaan en toen het huis stofgezogen en daarna...papierwerk gedaan! Bah, wat heb je toch een papierhandel van alle instanties, ik verbaas me er elke keer weer over!! Ik heb een bakje in de kast staan met ''post'' en daar leg ik steeds de dingen in, die nog opgeruimd of afgehandeld moeten worden... voor vanmorgen was het resultaat een vragenlijst van de Familienkasse invullen (jaarlijks terugkerend), 2 kopieen voor de beeindigde levensverzekering opsturen en een brief gemaakt voor de opheffing van onze bankrekening bij de Deutsche Bank. Voor de zekerheid heb ik eerst gebeld hoe ik die rekening het beste kon opzeggen: het was langskomen (in Nordhorn) of een brief sturen en daarin een nieuw rekeningnummer vermelden waar ze het tegoed van de rekening kunnen storten. Ik heb dus voor de brief gekozen en die gelijk gemaakt, Erik moet 'm nog even ondertekenen en dan kan die ook weg. Verder was het vooral veel opbergen in de juiste mappen.
Vanmiddag heb ik maar even alle mappen doorgeneusd voor zaken die eventueel voor de belastingaangifte nodig zijn....we hebben natuurlijk een verkocht huis (notariskosten), boete-rente's (geen idee of die aftrekbaar zijn) en dan nog een paar andere zaken...zo...voor nu is de boel in ieder geval weer 'bijgewerkt'.

Verder heb ik Loohuis Keukens in Weerselo ook maar weer eens gebeld (minstens de 3e keer)....de fronten zijn er nog steeds niet!!! Dit keer deed de man heel verbaasd en 'dacht' dat de fronten allang geleverd waren....dit bewijst maar WÉÉR eens dat je er gewoon beter nooit iets kunt aanschaffen...de fronten zijn namelijk 3 maanden geleden al besteld...

maandag 16 januari 2012

Dé mail en zwemles

Spannend spannend!!!!! Vanmorgen heb ik het mailtje de deur uit gedaan....richting gemeente Treffen!!!!! Ben zo benieuwd óf we een reactie krijgen en welke reactie of dat dan zal zijn....haha, misschien wel: sorry, jullie zijn hier niet welkom.... Nee, daar ga ik niet vanuit!!
Eerst doen we bewust alleen naar die gemeente een mail, omdat dat toch wel de plek is, waar we graag naar toe zouden willen. Mocht de reactie of het aanbod erg tegenvallen, dan kan ik altijd nog naar andere gemeentes en Tourismusbüros de mail sturen.

Wederom iets spannends, maar dan van andere aard: Thijs heeft vanmiddag zijn eerste zwemles!!!! Ik had vorige week gebeld naar de zwemjuf, ik ken haar nog van de vorige Kiga en natuurlijk van de zwemlessen van Jordy en Luuk, maar toen was zij er niet, alleen haar man, hij had een notitie voor haar achtergelaten, maar zei ook gelijk dat ze nèt met een nieuwe cursus gestart waren....jammer! We wilden Thijs graag in februari of maart laten beginnen, dat was twee jaar geleden ook een startpunt van de les.
Vanmorgen belde ze zelf terug en ze zei dat de volgende cursus in mei van start gaat....ik heb haar uitgelegd, dat dat voor ons te laat zal zijn en heb haar ons hele verhaal verteld. Ze stelde voor om dan vanmiddag het eens te proberen met Thijs, want de groep van vanmiddag heeft nog maar de tweede les van deze cursus!! Als het goed gaat, kunnen we instappen in de zaterdagles (wat we graag wilden) en dan de 2 lessen die Thijs van de zaterdaglessen heeft gemist, op de maandagmiddag inhalen.
Ik ben nu dus heel benieuwd hoe Thijs gaat reageren....hij vindt zwemmen erg leuk en is ook niet bang voor water, maar hij heeft al wel duidelijk te kennen gegeven, dat hij NIET van plan is, om in het koude wedstrijdbad te stappen voor de zwemlessen....hmmmm, dat wordt straks even flink op hem inpraten! Hij wil namelijk wel graag meedoen in het water met Jordy en Luuk, hij gaat van de grote glijbanen af (van sommige zelfs alleen...), maar ja, dan is het natuurlijk wel handig dat hij zelf kan zwemmen!
Normaal gesproken, hadden we nog wel even gewacht met de zwemlessen, Thijs is natuurlijk nog maar net 4, maar ik vind het wel een prettig idee, dat voordat wij naar Oostenrijk zullen vertrekken, hij al een beetje kan zwemmen...
We zullen het zien vanmiddag, ik hoop dat het lukt, gaat het ècht niet, dan houdt het op...

zondag 15 januari 2012

Het weekend

Eindelijk vandaag een beetje heldere lucht en zelfs af en toe een zonnetje aan de hemel! Vanmorgen zijn we dan ook lekker buiten geweest, Jordy en Luuk hebben weer een poging ondernomen om het skeeleren te leren...hahaha, ze moeten nog wel even verder oefenen!! Erik heeft zijn fiets gepakt, zodat de jongens die aan de achterkant vast konden houden en vervolgens voortgetrokken konden worden....haha, het leek wel een stuntteam, maar dan in de vorm van 'ge'stunt'el'...hihihi, maar het laatste rondje ging beter dan het eerste, dus er is vooruitgang geboekt! Omdat het zo lekker was buiten, heb ik de koffie en wat lekkers erbij meegenomen naar buiten en hebben we bij het oprit wat gedronken....heerlijk, die rust!! Wij waren echt de enige buiten, met af en toe iemand die voorbij liep om de hond uit te laten en boven ons een klein vliegtuigje dat rondcirkelde....

Gisteren een dag met van alles en nog wat gehad! Ik ben even op de fiets naar de winkel geweest, Erik heeft de kisten deze week van het werk meegenomen en gisteren in elkaar gezet en de wielen eronder gemaakt. De jongens hebben heerlijk buiten gespeeld. Vervolgens heb ik de ramen buiten gelapt en ook nog geveegd rondom het huis en tot slot voor de koffie gistermiddag heb ik nog een aantal appelflappen en jamflappen gebakken.

Vanmiddag hebben we verjaardag van mijn broer en daarna is het weekend alweer om!