vrijdag 9 augustus 2013

Rekord

Kärnten heeft gisteren geen rekord gebroken...gelukkig niet! Het was bijna een wedstrijd op de radio: waar zijn welke temperaturen gemeten? Toen kwam er uit een andere deelstaat een bericht van boven de 40 graden, maar dat was nog niet ''Amtlich bestätigt...''. We praten over het weer!?! Een nieuwsbulletin later werd het wel bevestigd en het rekord binnen Oostenrijk lag daarmee in, ik geloof, Oberösterreich met 40,2 graden...gefeliciteerd. Wat ik dan wel weer apart vond en niet verwacht had, is dat er in Oostenrijk nog nooit temperaturen van boven de 40 graden gemeten zijn!
Hahaha, dat komt misschien wel omdat wij hier wonen!
Een winter...''ach, we hebben al heel wat jaren geen echte sneeuw meer gehad...'' en wat kregen wij? Een enorm pak sneeuw, waar we bijna geen raad meer mee wisten omdat onze tuin verzadigd was. En dan: ''het voorjaar is altijd zo'n fijn jaargetijde, daar hebben we eigenlijk altijd fijn weer...'' en wat was ons eerste voorjaar hier? Nat met zelfs nog sneeuw en temperaturen ver onder de maat, waarna we zo een hittegolf ingerold zijn!
Je snapt, je moet het gewoon zelf meemaken, dan kun je zelf oordelen en je kunt dus nergens ook maar iets van op aan!

Erik is inmiddels lekker thuis, het is vrijdag! Dit weekend zullen we de volgende familieleden/gasten ontvangen! Eriks zus komt met haar gezin en ook zij zullen alles voor het eerst zien! Vanmorgen alweer in de weer geweest met het bakken van een Kuchen, nu in een gewoon blik en een iets ander recept, dus ik weet niet hoe die zal smaken...
Voor vanavond maak ik een Hörnchenauflauf en zullen we gezamelijk met mijn broer en zijn gezin eten, voordat ze vertrekken...dan hebben ze de veertien dagen er alweer opzitten.

donderdag 8 augustus 2013

Wandeling, spontaan bezoek en laatste hittegolfdag?

We hebben gisterenochtend heerlijk gewandeld! Onverwacht gingen er meer mee, dus nog gezelliger! We waren uiteindelijk met acht personen, waarvan vijf kinderen!


Jordy en ons nichtje bekijken de 'Heilige Barbara'

met hamer en beitel stukken rots wegslaan


Ons nichtje in een stol!

Gisterenavond kregen we onverwacht bezoek! De naam Peter is al wel eens gevallen in mijn blog, samen met zijn gezin is hij gisterenavond geweest, leuk! En wat het wel gek maakt, is dat we elkaar eigenlijk helemaal niet kennen! Er werd af en toe gereageerd op mijn blog en wij wisten niet wie het was. Via het Oostenrijkforum ben ik uiteindelijk eens naar de naam gaan zoeken en kwam 'm daar tegen...maar ja, is dat dan de juiste persoon? Ik heb gewoon een mailtje gestuurd en het bleek ineens de juiste te zijn. Zo had ik gelijk een beetje een idee, waardoor deze persoon zoveel van 'onze' omgeving wist :-) We hebben wat gedronken en gezellig gekletst en daarna zijn ze weer naar de camping gegaan. Het was gewoon heel spontaan!
Sinds we hier wonen, hebben we inmiddels vaker spontane bezoekjes gehad, superleuk! Hahaha, af en toe wil ik mijn eigen gezicht wel eens zien bij de voordeur...mond open van verbazing...en soms dus bekende mensen aan kunnen kijken, alsof ze van Mars komen...hihihi!!

Vandaag maken we ons op voor de warmste dag...het zou de laatste hittegolfdag moeten zijn, met temperaturen in sommige dalen tot misschien wel 40 graden of ietsje erboven...daarmee zou er dan weer een rekord gebroken gaan worden... na vandaag zijn de voorspelling meer dan wisselend, ze weten gewoon niet wat ze voorspellen moeten, temperaturen op het internet die voorspellen vanaf zaterdag en daarna 16 tot 20 graden, met morgen dan nog wel 29 graden en op de radio zeggen ze dat het in het weekend weer wat ''beter'' zal gaan worden, maar ''we halen de 30 graden niet...''dus we laten het gewoon maar op ons af komen!

dinsdag 6 augustus 2013

Gezelligheid, as en wandelen!

Gisterenmiddag is Eriks neef met zijn gezin geweest en het was echt gezellig! Ze hebben twee kleine meisjes en het ene meisje had zo contact gemaakt met onze jongens en niets was te dol! Mee op de trampoline, in het zwembad! Het andere meisje is iets voorzichtiger, maar vermaakte zich prima met de waterbaan en andere spulletjes en wat later met de jongste van mijn broer!
Ik had gisterenochtend alweer een Nudelsalat voorbereid, dus aan het eten hoefde niet veel meer gedaan te worden. Dit keer was het bewust een iets andere Nudelsalat, maar ook lekker!

Vanmorgen alweer lekker actief geweest! Voor het ontbijt al het een en ander opgeruimd en het balkon al even geveegd...door bosbranden bij zowel St.Stefan als aan de italiaanse kant bij het Nassfeld, trok er gisteren opeens een heel rare lucht voor de zon. Het bleek de wolk van de branden en er viel allemaal as naar beneden! Het dwarrelde de rest van de middag en avond naar beneden. Het balkon voor nu dus weer glad. Na het ontbijt hebben de jongens eerst weer even aan het huiswerk gezeten en zijn vervolgens buiten gaan spelen en ik heb de badkamer en wc een opfrisbeurt gegeven, wat strijkwerk weggewerkt en snel met de stofzuiger erdoor, het kan er wel weer even tegen!

Morgenvroeg wil ik met de jongens een eindje wandelen! Ze hebben met z'n drieën uitgemaakt dat ze richting de Stollenwanderweg willen, want ze willen wel weer even met de hamer en beitel een stukje uit de rots proberen te slaan...voor de duidelijkheid: die hangen daar aan de wand, zodat je zelf even kunt proberen om een stukje rots weg te bikken, zodat je een idee krijgt, hoe ze vroeger de Stollen hebben uitgebikt... eens kijken of er nog meer vrijwilligers zijn om mee te gaan!!

maandag 5 augustus 2013

Heidi alm en (bos)branden

Om te beginnen, de Kartoffelsalade is goed gelukt! Je kon er dan ook niet heel veel aan verkeerd doen, maar toch! Zaterdag hebben we 'm bij de barbecue heerlijk opgegeten.
 
Zondag zijn we met mijn broer en zijn gezin gezamelijk naar de Heidi alm in Falkert geweest! Het is echt een uitje voor de kleintjes, maar aangezien Thijs dit park nog graag aan Erik wilde laten zien en de kleinste dochter van mijn broer het ook nog niet gezien had èn het met de huidige temperaturen op grotere hoogte beter vertoeven is, zijn we er naar toe gegaan. Het was weer gezellig!
samen met Heidi bij de watertrog

er waren enorm veel vlinders op deze planten/struiken aanwezig!

twee geiten lopen gewoon over het hele park vrij rond,
je komt ze dus geregeld tegen!


zelfs de iets grotere kindjes vinden het toch
stiekem best leuk :-)

de visvijver die er aanwezig is, je mag hier ook daadwerkelijk vissen vangen!

de omgeving is in elk geval prachtig! Het park zit in de Nockbergen

de Falkertsee, deze ligt tegenover de Heidi alm

het water was een beetje fris...en toch hebben de kinderen (en Erik :-) ) er allemaal wel in
gestaan en Jordy heeft zelfs even gezwommen!
De hittegolf houdt volgens het nieuws nog een paar dagen aan, al spreken ook nu de berichten zich weer ontzettend tegen, we gaan het meemaken! Het mindere van de huidige temperaturen en de grote droogte is, dat alles kurk en kurkdroog is... weilanden en vlaktes worden of zijn bruin, bomen die de droogte bijna niet meer aan kunnen en het gevaar van bosbranden... in het Gailtal bij St.Stefan heeft inmiddels al een flinke bosbrand gewoed, ze zijn er nu nog bezig om de gloednesten op te sporen en te blussen. De gloednesten zitten geregeld wel een meter diep in de grond... in Villach is er tussen een aantal woonblokken een heel grasveld afgebrand...omdat iemand daar zijn peuk neergegooid heeft! Gelukkig waren de buurtbewoners allert en zijn zelf begonnen te blussen. En zo zijn er al meerdere branden geweest, het blijft gewoon echt opletten! De helicopters vliegen op dit moment geregeld een patrouilleronde door de omgeving.

Even een kleine reactie:
Peter, ik had al wel door dat jij het geschreven had hoor! Ik zal het wel zien wanneer jullie komen :-) !! Gezellig!