vrijdag 9 augustus 2013

Rekord

Kärnten heeft gisteren geen rekord gebroken...gelukkig niet! Het was bijna een wedstrijd op de radio: waar zijn welke temperaturen gemeten? Toen kwam er uit een andere deelstaat een bericht van boven de 40 graden, maar dat was nog niet ''Amtlich bestätigt...''. We praten over het weer!?! Een nieuwsbulletin later werd het wel bevestigd en het rekord binnen Oostenrijk lag daarmee in, ik geloof, Oberösterreich met 40,2 graden...gefeliciteerd. Wat ik dan wel weer apart vond en niet verwacht had, is dat er in Oostenrijk nog nooit temperaturen van boven de 40 graden gemeten zijn!
Hahaha, dat komt misschien wel omdat wij hier wonen!
Een winter...''ach, we hebben al heel wat jaren geen echte sneeuw meer gehad...'' en wat kregen wij? Een enorm pak sneeuw, waar we bijna geen raad meer mee wisten omdat onze tuin verzadigd was. En dan: ''het voorjaar is altijd zo'n fijn jaargetijde, daar hebben we eigenlijk altijd fijn weer...'' en wat was ons eerste voorjaar hier? Nat met zelfs nog sneeuw en temperaturen ver onder de maat, waarna we zo een hittegolf ingerold zijn!
Je snapt, je moet het gewoon zelf meemaken, dan kun je zelf oordelen en je kunt dus nergens ook maar iets van op aan!

Erik is inmiddels lekker thuis, het is vrijdag! Dit weekend zullen we de volgende familieleden/gasten ontvangen! Eriks zus komt met haar gezin en ook zij zullen alles voor het eerst zien! Vanmorgen alweer in de weer geweest met het bakken van een Kuchen, nu in een gewoon blik en een iets ander recept, dus ik weet niet hoe die zal smaken...
Voor vanavond maak ik een Hörnchenauflauf en zullen we gezamelijk met mijn broer en zijn gezin eten, voordat ze vertrekken...dan hebben ze de veertien dagen er alweer opzitten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo. Karin hier in Rhenen is het de helft van de temperatuur van vrijdag bij jullie,beter voor ons,we wensen jullie een fijn weekend en geniet van elkaar,Groeten (O)pa en (O)ma