zaterdag 16 maart 2013

Bouwmarkt en bloembakken

Gisterenmiddag zijn we naar de bouwmarkt geweest en hebben de badkamertegels voor zowel de wand als de vloer gekocht! Ook het plafond is ingeladen en de benodigde lijm en dergelijke. Ik begon al heel even te twijfelen over het pinnen...Erik heeft er vlak daarvoor de vloer opgehaald en gepind, hij had nog getankt met de auto en nu hadden we toch wel weer voor een paar honderd euro in de aanhanger liggen (is een drive-inn bouwmarkt...),ik weet niet hoeveel je op een dag bij een winkel mag pinnen, want aan het saldo kon het niet liggen. Met veel gedoe hebben we de boel ìn en op de aanhanger gesjord, al met al een flink zware en onhandige lading, want het systeemplafond heeft een lengte van 3,60m. We hadden alles vast zitten en toen naar de kassa. Ik wist voor de volle 100% zekerheid, dat er genoeg saldo op de rekening stond...maar pinnen lukte niet. De mevrouw fluisterde dat het saldo niet toereikend is...nù weet ik, hoe lullig iemand zich op dat moment voelt... je weet zelf dat er wel genoeg op de rekening staat, maar ja, dat zal die mevrouw toch zeker niet meer geloven? Ik heb ook nog steeds de nederlandse pinpas in de portemonnee, dus ik haalde die tevoorschijn en probeerde daarmee te pinnen, want ik wist dat ook daar voldoende saldo op zou staan....ging ook niet goed!! De moed zakte me een beetje in de schoenen, er stond inmiddels een redelijke wachtrij met auto's achter Erik...tja, dan de boel maar weer uitpakken? Dat hele gewicht? Die hele lange onhandige latten? Zware zakken lijm? Pffff, ik vroeg of ik het bedrag in huis niet over mocht maken, maar nee, daar begonnen ze niet aan. Erik reed inmiddels door de slagboom en aan de andere kant het pand weer in om uit te gaan laden...ik dacht na, ik heb ècht geen zin om de handel weer uit te pakken en dan zeker morgen alles weer inladen? Voor een laatste poging ging ik naar de mevrouw, de mevrouw zei, dat een bank vaak een daglimiet heeft van een bepaald bedrag. Ik heb gevraagd of ze de rekening op kon splitsen in twee en dat ik dan een deel met de ene pas en het andere deel met de andere pas kon proberen af te rekenen...gelukkig werkte ze mee, ze belde een collega, die kwam met een ander pinapparaat en het lukte!!!!!!! Gelukkig!! We konden dus alsnog mèt de spullen naar huis!

Vanmorgen heb ik boodschappen gedaan en vanmiddag een begin gemaakt met de balkonbakken...ik heb nog geen planten, maar al wel zestien bakken en onderleggers helemaal schoongemaakt en gevuld met zand! Ik had wat zaaigoed meegenomen voor plantjes in deze bakken en die heb ik vervolgens in de kleine kasjes gezaaid en hopelijk zijn daar over een week of twee, drie mooie stekjes uitgekomen om in de bakken te doen! Geraniums moet ik nog kopen, maar dat vind ik nu nog te vroeg, want voorlopig kan ik de bakken toch nog niet naar buiten doen en dan staan zestien bakken best in de weg...

Erik is weer met de badkamer bezig geweest, smeren met cement en gips...het wordt steeds gladder allemaal, zodat er over een paar weken de tegels tegenaan kunnen!

vrijdag 15 maart 2013

Beetje stoffig...

Nee, dit is niet mijn nieuwe wandel outfit...
 

beetje stoffig...
Tja, het is dan wel vrijdag, maar helaas...ik ben niet mee gaan wandelen. Ik moet van mezelf eerst verder komen met het schuren en gipsen...
Gisteren heb ik zelf de schilder maar gebeld, ik heb geen zin om steeds op die man te moeten wachten. Hij kon melden dat hij dinsdag bij ons komt, heel misschien 'zelfs' op maandagmiddag 'al'. Nou ja, kan er verder weinig aan veranderen, ik had het wel verwacht dat het deze week niet meer iets zou worden, maar dat betekend niet dat ik niets kan doen! Vanmorgen heb ik de gang helemaal geschuurd en een gedeelte van de woonkamer...toen werden mijn armen best zwaar en vond ik het voor vanochtend wel even genoeg! De foto's hierboven laten het resultaat van mijzelf zien na het schuren en dan had ik mijn handen al gewassen...hihihi, anders kon ik natuurlijk het fototoestel niet pakken! Het doekje op mijn hoofd is normaal trouwens zwart...en zo'n mondkapje, als je brildragend bent, is waardeloos!! De bril beslaat steeds (op de foto is het trouwens alleen het stof wat erop zit) en ik krijg er gewoon te weinig lucht door, steeds hap ik naar adem als ik het kapje iets opbeur aan de onderkant...maar ja, veiligheid boven alles hè...hihihihi!!

Erik haalt vanmiddag na het werk onze nieuwe vloer op! We hadden het nog even bij de winkel gelaten, totdat we de nieuwe ramen erin zouden hebben, dat mocht voor een kortere tijd wel, maar vanmiddag neemt Erik 'm dus mee!
Inmiddels is ook de nieuwe deur voor in de garage besteld en zijn de rolluiken in de maak, helaas zijn die pas eind maart klaar...maar ja, ook daar veranderen we weinig aan, dan hoeft Erik in elk geval nog niet dit weekend het deurgat uit te slijpen in de garage!

donderdag 14 maart 2013

Heiraten!

Vandaag weer een supergesprekje met Thijs gehad! Toen ik Thijs ophaalde van de Kindergarten, kreeg hij een grote omhelsing van Elina: ''Oh Thijs, ich möchte dir heiraten!'' Hihihi, Thijs keek mij aan, zoals hij dat kan, met een grote glimlach om zijn mond, schuinomhoog kijkend naar mij...geweldig!
Vervolgens liepen we naar huis en Thijs zei:
''maar mama, heel veel meisjes willen met mij heiraten''
Ik: ''Ja, dat kreeg ik al mee, je wordt nog druk Thijs!''
Thijs: ''hmmmm...klopt...maar een Bub (jongen) kan niet met mij heiraten hè?''
Ik: ''Jawel hoor, dat kan wel''
Die ogen van Thijs!! Vol ongeloof keek hij mij aan: ''echt?''
Ik: ''Ja, dat kan wel, als jij een jongen heel erg lief vindt en die jongen vindt jou heel erg lief en jullie willen allebei graag trouwen, dan kan dat!''
Thijs: ''Oh...maar wanneer màg ik trouwen dan?''
Ik: ''als je 18 bent, maar het kan ook later als je bijvoorbeeld 25 bent''
Thijs: ''hoeveel jaren moet ik dan nog wachten?''
Ik: ''13 jaar''
Thijs: ''Oh gelukkig, dat duurt nog heel lang...''

woensdag 13 maart 2013

Vitrage, bouwval en budget

Wat een dagje...meten, rekenen, cijfers, prijzen, budget...wat een denkwerk!! Hahaha, ben natuurlijk in de afgelopen tijd iets meer met mijn handen bezig, dus dat denkwerk valt dan nog weer even tegen, hihihihi!

Het begon vanmorgen met de mevrouw van de vitrage's en Plissee's. Ze is geweest, heeft alle maten genomen, we hebben nog even een map met stofjes voor Plissee's doorgekeken en ze had de stof bij zich, die ik uit had gezocht voor de vitrage.
Het grappige was wel, dat toen ik de deur open deed, ze gelijk zei: ''ik ben hier eerder geweest!'' Het blijkt dat ze vorig jaar met de makelaar (waar wij uiteindelijk niets mee te doen hadden), door het huis is geweest, die makelaar is een goede vriendin van haar! In de winkel, toen ik bij haar was en uitlegde waar wij wonen, zei ze: ''is dat een héél oud huis, waar echt héél veel aan gebeuren moet en wat er niet uit ziet?'' Toen gaf ik nog als antwoord: ''Nee hoor, dat is niet ons huis, want bij ons valt wel nog wel mee, het is van binnen zeer gedateerd, maar het is geen bouwval...'' Hahahaha, ze bedoelde dus wel ons huis!! Ze keek bijna haar ogen uit, wat een mooie voordeur en wat een licht hier! Het was hier zo donker, zo...groezelig! Vooral boven vond ze het er nu al mooi uit zien en ze zei meerdere keren: ''wat een verschil!'' Nou ja, dat is dan toch fijn om te horen van iemand, die buiten alles staat!
Maar goed, ze belde een paar uur later om de prijzen door te geven...ik heb maar gezegd, dat ik even moet overleggen...ahum...

Toen ze wegging, heb ik nog even een klein bakje gips gemaakt en ben weer door de gang gegaan voor de laatste vulwerkjes en daarna heb ik de rolmaat gepakt en ben de badkamer gaan meten...de vloeroppervlakte, de wanden...zaterdag gaan we naar de bouwmarkt en willen het een en ander halen, onder andere dus tegels! Ook moesten we weten hoeveel meter strips we nodig hebben en de plafondmaat moeten we vanavond even meten.

Verder ben ik achter de laptop gekropen en heb ons budget erbij genomen. Wat kunnen we uitgeven aan wandtegels en vloertegels, wat voor het plafond en het verdere materiaal. Ik moest nog het een en ander verwerken, want er lagen nog een paar bonnetjes van materiaal wat Erik gekocht heeft, links en rechts wat schuiven, omdat er bij het ene gedeelte iets minder uit is gegeven en bij het andere waarschijnlijk weer nodig is...tja, we hebben natuurlijk wel een budget en dan moet je je er ook aan houden, anders kom je aan het einde niet goed uit, is het geld op en het appartement misschien niet klaar! Tot nu toe gaat het heel goed met het budget en verloopt het eigenlijk zoals ik het opgemaakt had!

dinsdag 12 maart 2013

Werkvolk en tosti's

Gisteren heeft de monteur van de vensters zijn deel voor nu afgewerkt. Van binnen zijn ze nu rondom met isolatiemateriaal geisoleerd, de rest moet de schilder doen...die gaat eerst met een cementachtig laagje de boel glad maken en vervolgens met gips alles helemaal glad maken. Maar op deze schilder is het dus nog even wachten.
Vandaar dat ik gisteren, nadat de monteur weg is gegaan, alles heb stofgezogen en gedweild (alweer...) en dan zowel boven als beneden, de trap helemaal geboend, de wc alweer schoongemaakt, omdat het raam er recht boven zit, valt er dus steeds gruis in en op de wc. De gordijnen, voor een beetje verduistering bij Luuk en Thijs gewassen en opgehangen...
Vlak voordat de monteur weg is gegaan, hebben we nog de nieuwe deur in de garage ingemeten op de maat zoals wij die graag willen hebben en die wordt nu ook besteld.
De monteur komt over ongeveer twee weken terug, om dan de keldervensters en hopelijk ook (als deze klaar is) de garagedeur te monteren èn om de vier rolluiken bij de slaapkamers te plaatsen.
Voor nu is de woonkamer dus weer een beetje leger, omdat ik het een en ander weer terug heb gezet op plaatsen waar het hoort, maar de komende twee weken, zal er nog geregeld rotzooi in en om het huis komen...het is voor een goed doel!! Ik ben wel heel erg blij, dat wij nog steeds in onze woning oude spullen hebben, de oude badkamer, de oude keuken, en vooral de oude vloeren...
Voor nu hebben we dus even geen 'volk' over de vloer lopen, ik word gebeld als de schilder komt.

Ik had geen idee, hoe werkvolk omgaat met eten hier...ik weet van Erik, dat de meeste mensen in het middaguur ergens naar toe gaan, om daar warm te eten en bier te drinken, maar ja, ik ga er niet van uit dat ik voor de warme maaltijd hoef te zorgen, als er mensen komen werken. Daarom heb ik in de ochtend steeds gevraagd voor koffie of thee, maar de ene drinkt geen van beide en de ander dan wel koffie. Dus dan zette ik koffie en iets te drinken met een schaaltje koekjes neer. Rond het middaguur heb ik een paar keer gevraagd of ze iets te eten wilden in de vorm van brood, maar dat werd geweigerd, de één zegt zelfs nooit iets te eten overdag...een dag later heb ik niets gevraagd en gewoon wat tosti's gemaakt, die werden dus wel opgegeten! Hahaha, nu weet ik, dat die vier tosti's door de tweede meneer helemaal alleen op zijn gegeten, want de andere die er gisteren alleen was, zei nogmaals (want ik had weer wat tosti's gemaakt) dat hij het echt niet eet en dat ik hem beter van te voren kon vragen, want het is jammer van de moeite! Blijkbaar hebben ze de tweede meneer gesmaakt! In de middag heb ik een paar keer gevraagd of ze bier wilden, maar nee, dat drinken ze niet als ze nog een eindje moeten rijden...ik heb gezegd waar het stond, voor als ze zich zouden bedenken, maar er wordt dus geen gebruik van gemaakt! vandaar dat ik maar de fles cola bij ze neer heb gezet en een stuk chocolade erbij, dat dus wel gegeten werd!

maandag 11 maart 2013

Werkdag

Nou, het is een volgende werkdag...maandag!
Erik is vanmorgen weer naar zijn werk gegaan en de jongens allemaal naar school, ook Jordy! De waterpokken zijn helemaal ingedroogd en in zijn gezicht zie je nog maar een paar plekjes. Ik heb wel een briefje geschreven, dat hij misschien beter nog maar even niet met de gym mee kon doen vandaag, want ik heb de vlekjes op rug, buik en benen nog wel ingesmeerd en met gym hebben ze normaal een korte broek en t-shirt aan.

Vanmorgen is daadwerkelijk de monteur gekomen, dit keer niet met z'n tweetjes maar alleen, om de laatste kozijnen van binnen grof af te werken, de schilder komt hopelijk later deze week en anders begin volgende week.
In het weekend hebben we zelf de kozijnen allemaal goed nagekeken en opgeschreven waar nog iets afgesteld moest worden en waar iets niet helemaal goed zat. Vanmorgen heb ik samen met de monteur hetzelfde rondje nog eens gedaan en hij had gelijk het goede gereedschap bij de hand om alles goed af te stellen en bij één kozijn komt een nieuwe glaslat (hé, volgens mij ineens de goede nederlandse benaming!) in, die was te groot gezaagd, waardoor deze niet mooi past. Ergens ontbrak nog een schroefje en een plaatje, maar dat zit allemaal op de plek nu!

Zelf ben ik ook nog een poos in de weer geweest met schuren en gipsen en ik moet zeggen, dat de gang van het appartement er al steeds fraaier uit gaat zien...hahaha, nou ja, als je nu naar binnen loopt en je weet niet hoe het er voor die tijd uitzag, dan kon je nog steeds wel een schrikken!! Maar er is gewoon al een hele deuropening verdwenen en afgewerkt, de oude garderobe met een grote houten achterwand is helemaal verdwenen en de schroefgaten zitten allemaal dicht, al heel wat electradoosjes zijn dichtgesmeerd, het rookkanaal is van het plafond verdwenen en ik heb een deel van waar de oude plinten hebben gezeten, glad gemaakt. Ik kon er niet mee verder, want dan liep ik de monteur in de weg!
Ik probeer de gang zo te krijgen, dat als de schilder uiteindelijk klaar is met het afwerken van de raamkozijnen, dat we dan eigenlijk gelijk met de witkwast door de gang en de woonkamer kunnen...dus dat deze dan ook beide helemaal geschuurd zijn...dat moet gewoon lukken! Het is wel handig dat er nu zoveel is afgedekt in het appartement, want dan hoeft het niet nog te gebeuren als ik ga schuren! Drie deurkozijnen moet ik dan ook nog even schuren, de rest is al geschuurd en de verf is al in huis!

zondag 10 maart 2013

Pizza!

Erik had Jordy beloofd, dat hij zaterdag met Jordy helemaal zelf pizza zou gaan maken...we hebben vrijdag namelijk pannenkoeken gegeten en dat vond Jordy niet eerlijk, want hij wilde héél graag pizza...
We hebben vaker zelf pizza gemaakt, maar dan met zo'n pakket waarin een deegbodem zit, die je uit kunt rollen en een potje saus erbij, maar Erik wilde dit keer helemaal alles zelf maken!
Ik heb even op internet gekeken en een recept voor de heren opgeschreven. Hahaha, Erik dacht dat de saus gewoon tomatenpuree uit het pakje was...hihihi, nee hoor, dat is alleen de basis!
 
 
Eerst hebben de vier heren het deeg bereid, zodat het aan de rijs kon beginnen en toen heb ik Jordy geholpen met de saus:
de saus is klaar, gemaakt met tomatenpuree, tomatenmark, peper, paprikapoeder,
zout en oregano
Tja, toen kwam opeens het idee, dat een kok toch wel een koksmuts op heeft, dus Jordy haalde de koksmuts uit het verkleedkrat, maar we hebben er maar één...Luuk bedacht vervolgens zelf een creatie van een verkleedhoed met een doekje eroverheen...en Thijs vond dat hij als Superman moest helpen...hihihi
Luuk snijd in volle aandacht de worst...
 
Jordy snijdt de ham...

en tja, Thijs had genoeg gedaan vond hij en toen heeft Erik met Thijs in tussentijd
een potje ganzenbord gespeeld

het deeg was klaar met de rijs en kon worden uitgerold

Jordy en Thijs maken de eerst pizza alvast klaar en Luuk rolt het overgebleven
stukje deeg uit

ik help Luuk met het opmaken (op de achtergrond zie je trouwens de nieuwe
ramen, met nog onafgewerkte randen)

TADAAAAA!! De pizza is helemaal klaar!

de pizza van het overgebleven stukje deeg!
Eerlijk is eerlijk, we vonden de pizza allemaal heerlijk! De grote pizza hebben ze gewoon belegt zoals ze zelf wilden, de één wilde een Margaritha, de ander met alleen worst, de derde en de vierde met ham en worst en ik met ham en ananas! Vervolgens een flinke lading kaas over de hele pizza en de oven in! Het was zeker voor herhaling vatbaar!!
Vandaag gaan we de overgebleven tomatenpuree gebruiken voor de tomatensoep...