dinsdag 12 maart 2013

Werkvolk en tosti's

Gisteren heeft de monteur van de vensters zijn deel voor nu afgewerkt. Van binnen zijn ze nu rondom met isolatiemateriaal geisoleerd, de rest moet de schilder doen...die gaat eerst met een cementachtig laagje de boel glad maken en vervolgens met gips alles helemaal glad maken. Maar op deze schilder is het dus nog even wachten.
Vandaar dat ik gisteren, nadat de monteur weg is gegaan, alles heb stofgezogen en gedweild (alweer...) en dan zowel boven als beneden, de trap helemaal geboend, de wc alweer schoongemaakt, omdat het raam er recht boven zit, valt er dus steeds gruis in en op de wc. De gordijnen, voor een beetje verduistering bij Luuk en Thijs gewassen en opgehangen...
Vlak voordat de monteur weg is gegaan, hebben we nog de nieuwe deur in de garage ingemeten op de maat zoals wij die graag willen hebben en die wordt nu ook besteld.
De monteur komt over ongeveer twee weken terug, om dan de keldervensters en hopelijk ook (als deze klaar is) de garagedeur te monteren èn om de vier rolluiken bij de slaapkamers te plaatsen.
Voor nu is de woonkamer dus weer een beetje leger, omdat ik het een en ander weer terug heb gezet op plaatsen waar het hoort, maar de komende twee weken, zal er nog geregeld rotzooi in en om het huis komen...het is voor een goed doel!! Ik ben wel heel erg blij, dat wij nog steeds in onze woning oude spullen hebben, de oude badkamer, de oude keuken, en vooral de oude vloeren...
Voor nu hebben we dus even geen 'volk' over de vloer lopen, ik word gebeld als de schilder komt.

Ik had geen idee, hoe werkvolk omgaat met eten hier...ik weet van Erik, dat de meeste mensen in het middaguur ergens naar toe gaan, om daar warm te eten en bier te drinken, maar ja, ik ga er niet van uit dat ik voor de warme maaltijd hoef te zorgen, als er mensen komen werken. Daarom heb ik in de ochtend steeds gevraagd voor koffie of thee, maar de ene drinkt geen van beide en de ander dan wel koffie. Dus dan zette ik koffie en iets te drinken met een schaaltje koekjes neer. Rond het middaguur heb ik een paar keer gevraagd of ze iets te eten wilden in de vorm van brood, maar dat werd geweigerd, de één zegt zelfs nooit iets te eten overdag...een dag later heb ik niets gevraagd en gewoon wat tosti's gemaakt, die werden dus wel opgegeten! Hahaha, nu weet ik, dat die vier tosti's door de tweede meneer helemaal alleen op zijn gegeten, want de andere die er gisteren alleen was, zei nogmaals (want ik had weer wat tosti's gemaakt) dat hij het echt niet eet en dat ik hem beter van te voren kon vragen, want het is jammer van de moeite! Blijkbaar hebben ze de tweede meneer gesmaakt! In de middag heb ik een paar keer gevraagd of ze bier wilden, maar nee, dat drinken ze niet als ze nog een eindje moeten rijden...ik heb gezegd waar het stond, voor als ze zich zouden bedenken, maar er wordt dus geen gebruik van gemaakt! vandaar dat ik maar de fles cola bij ze neer heb gezet en een stuk chocolade erbij, dat dus wel gegeten werd!

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo en weer iets klaar. Nog even en je zit er tiptop bij. Nou in Montafon lusten ze wel een biertje. Zie regelmatig dat dus het werkvolk even pauze hebben.
Lekker even geen werkvolk, even je eigen dingen doen.
Groetjes van Josina.