maandag 11 maart 2013

Werkdag

Nou, het is een volgende werkdag...maandag!
Erik is vanmorgen weer naar zijn werk gegaan en de jongens allemaal naar school, ook Jordy! De waterpokken zijn helemaal ingedroogd en in zijn gezicht zie je nog maar een paar plekjes. Ik heb wel een briefje geschreven, dat hij misschien beter nog maar even niet met de gym mee kon doen vandaag, want ik heb de vlekjes op rug, buik en benen nog wel ingesmeerd en met gym hebben ze normaal een korte broek en t-shirt aan.

Vanmorgen is daadwerkelijk de monteur gekomen, dit keer niet met z'n tweetjes maar alleen, om de laatste kozijnen van binnen grof af te werken, de schilder komt hopelijk later deze week en anders begin volgende week.
In het weekend hebben we zelf de kozijnen allemaal goed nagekeken en opgeschreven waar nog iets afgesteld moest worden en waar iets niet helemaal goed zat. Vanmorgen heb ik samen met de monteur hetzelfde rondje nog eens gedaan en hij had gelijk het goede gereedschap bij de hand om alles goed af te stellen en bij één kozijn komt een nieuwe glaslat (hé, volgens mij ineens de goede nederlandse benaming!) in, die was te groot gezaagd, waardoor deze niet mooi past. Ergens ontbrak nog een schroefje en een plaatje, maar dat zit allemaal op de plek nu!

Zelf ben ik ook nog een poos in de weer geweest met schuren en gipsen en ik moet zeggen, dat de gang van het appartement er al steeds fraaier uit gaat zien...hahaha, nou ja, als je nu naar binnen loopt en je weet niet hoe het er voor die tijd uitzag, dan kon je nog steeds wel een schrikken!! Maar er is gewoon al een hele deuropening verdwenen en afgewerkt, de oude garderobe met een grote houten achterwand is helemaal verdwenen en de schroefgaten zitten allemaal dicht, al heel wat electradoosjes zijn dichtgesmeerd, het rookkanaal is van het plafond verdwenen en ik heb een deel van waar de oude plinten hebben gezeten, glad gemaakt. Ik kon er niet mee verder, want dan liep ik de monteur in de weg!
Ik probeer de gang zo te krijgen, dat als de schilder uiteindelijk klaar is met het afwerken van de raamkozijnen, dat we dan eigenlijk gelijk met de witkwast door de gang en de woonkamer kunnen...dus dat deze dan ook beide helemaal geschuurd zijn...dat moet gewoon lukken! Het is wel handig dat er nu zoveel is afgedekt in het appartement, want dan hoeft het niet nog te gebeuren als ik ga schuren! Drie deurkozijnen moet ik dan ook nog even schuren, de rest is al geschuurd en de verf is al in huis!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je gaat ook wel als een speer Karin. Heb bewondering voor je.
Groetjes van Josina.

huis tjokvol zei

je bent er maar druk mee,super hoor