zaterdag 16 maart 2013

Bouwmarkt en bloembakken

Gisterenmiddag zijn we naar de bouwmarkt geweest en hebben de badkamertegels voor zowel de wand als de vloer gekocht! Ook het plafond is ingeladen en de benodigde lijm en dergelijke. Ik begon al heel even te twijfelen over het pinnen...Erik heeft er vlak daarvoor de vloer opgehaald en gepind, hij had nog getankt met de auto en nu hadden we toch wel weer voor een paar honderd euro in de aanhanger liggen (is een drive-inn bouwmarkt...),ik weet niet hoeveel je op een dag bij een winkel mag pinnen, want aan het saldo kon het niet liggen. Met veel gedoe hebben we de boel ìn en op de aanhanger gesjord, al met al een flink zware en onhandige lading, want het systeemplafond heeft een lengte van 3,60m. We hadden alles vast zitten en toen naar de kassa. Ik wist voor de volle 100% zekerheid, dat er genoeg saldo op de rekening stond...maar pinnen lukte niet. De mevrouw fluisterde dat het saldo niet toereikend is...nù weet ik, hoe lullig iemand zich op dat moment voelt... je weet zelf dat er wel genoeg op de rekening staat, maar ja, dat zal die mevrouw toch zeker niet meer geloven? Ik heb ook nog steeds de nederlandse pinpas in de portemonnee, dus ik haalde die tevoorschijn en probeerde daarmee te pinnen, want ik wist dat ook daar voldoende saldo op zou staan....ging ook niet goed!! De moed zakte me een beetje in de schoenen, er stond inmiddels een redelijke wachtrij met auto's achter Erik...tja, dan de boel maar weer uitpakken? Dat hele gewicht? Die hele lange onhandige latten? Zware zakken lijm? Pffff, ik vroeg of ik het bedrag in huis niet over mocht maken, maar nee, daar begonnen ze niet aan. Erik reed inmiddels door de slagboom en aan de andere kant het pand weer in om uit te gaan laden...ik dacht na, ik heb ècht geen zin om de handel weer uit te pakken en dan zeker morgen alles weer inladen? Voor een laatste poging ging ik naar de mevrouw, de mevrouw zei, dat een bank vaak een daglimiet heeft van een bepaald bedrag. Ik heb gevraagd of ze de rekening op kon splitsen in twee en dat ik dan een deel met de ene pas en het andere deel met de andere pas kon proberen af te rekenen...gelukkig werkte ze mee, ze belde een collega, die kwam met een ander pinapparaat en het lukte!!!!!!! Gelukkig!! We konden dus alsnog mèt de spullen naar huis!

Vanmorgen heb ik boodschappen gedaan en vanmiddag een begin gemaakt met de balkonbakken...ik heb nog geen planten, maar al wel zestien bakken en onderleggers helemaal schoongemaakt en gevuld met zand! Ik had wat zaaigoed meegenomen voor plantjes in deze bakken en die heb ik vervolgens in de kleine kasjes gezaaid en hopelijk zijn daar over een week of twee, drie mooie stekjes uitgekomen om in de bakken te doen! Geraniums moet ik nog kopen, maar dat vind ik nu nog te vroeg, want voorlopig kan ik de bakken toch nog niet naar buiten doen en dan staan zestien bakken best in de weg...

Erik is weer met de badkamer bezig geweest, smeren met cement en gips...het wordt steeds gladder allemaal, zodat er over een paar weken de tegels tegenaan kunnen!

1 opmerking:

Anoniem zei

Weet precies hoe je je voelt. Verschrikkelijk. Iedereen kijkt naar je. Gelukkig dat het goed gekomen is.
Groetjes van Josina