zaterdag 31 maart 2012

Klungeldag

Vandaag een heerlijke klungeldag gemaakt. De jongens hebben voor Pasen versierd...haha, zo ongeveer alles is uit het krat getrokken en op de tv-kast neergezet! Maar goed, ze hebben het zelf gedaan en het is goed zo. Daarna zijn de heren naar buiten gegaan en hebben de auto's gewassen en ik heb muffins gebakken, voor morgenvroeg bij de koffie! Verder nog een beetje was weggewerkt, tassen ingepakt, nog wat nagekeken op internet en daarna zijn we lekker met de jongens een patatje wezen eten in het dorp, ijs hadden ze er niet, dus hebben we bij de supermarkt ijs gekocht en dit thuis gegeten!

De mevrouw van de huurwoning die nog zou bellen, heeft natuurlijk niet gebeld, vandaar dat ik dat maar heb gedaan. Ze kon opeens toch niet meer op de afgesproken dag (dinsdag), dus hebben we het een dag verplaatst.

Morgenvroeg het laatste inpakken en nog wat opruimen en na de middag brengen we de jongens weg...eerst gaan we even naar mijn ouders, om er wat spullen naar toe te brengen en even de inhalator van Luuk uit te leggen en daarna naar Eriks ouders.
Waarschijnlijk vertrekken wij morgenavond tegen een uur of tien.

Wij hebben in Oostenrijk ook internet (als het werkt zoals ze vertelden), dus als het goed is, volgt er nog wel af en toe een update!!

vrijdag 30 maart 2012

Nog meer voorbereidingen en een brief

Steeds als ik denk, dat ik het meeste nu wel voorbereid heb, is er opeens weer genoeg te doen!
Gisteren heb ik een dagje niets in huis gedaan, maar ben ik met de jongens (?gezellig?) boodschappen gaan doen in Hengelo. Normaal zou Erik dat na zijn werk doen, maar hij zou ook al langs de stad voor een vignet en als hij dan ook nog boodschappen zou moeten doen, dan zou het wel erg laat worden. Vandaar dat ik gisterenochtend met de jongens op pad ben gegaan. Handig was wel, dat ik gelijk voor Luuk en Thijs de voeten na kon laten meten, met een handig apparaat waar ze met de huidige schoen een meting doen en het bleek dat beide jongens nog een poos met de huidige schoenen verder kunnen...dat scheelt weer!
Voor Erik een zomerjas gescoord, bij de drogist nog ingeslaan en toen bij de supermarkt de boodschappen gedaan, op de terugweg bij mijn ouders een kop koffie gedronken en toen weer naar huis.

Vanmorgen het huis gepoetst en de spullen die op zolder klaar stonden naar beneden gehaald. In de bijkeuken is het nu dus aardig vol, met boodschappen, bergschoenen, koelbox, campingklapstoeltjes en een tafeltje...zo kunnen we onderweg of ergens in Oostenrijk gewoon lekker relaxed doen!! Voor de jongens heb ik bijna alle kleding al klaarliggen...die van ons doe ik in het weekend wel.

Tevens heb ik ook een brief gemaakt...een brief die je normaal nooit zou willen maken of zou willen schrijven, omdat je er gewoonweg niet over na wilt denken...mijn schoonvader begon erover: ''wat doen jullie met de kinderen als er iets met jullie gebeurd...''
Tja, daar hebben we het weleens over gehad, maar verder ook niet...dit is iets, waar je gewoonweg niet over na wilt denken...bah. Het is natuurlijk wel goed óm erover na te denken en aangezien Erik en ik inderdaad zondag met ons tweeën vertrekken, zou er iets met ons tweeën tegelijkertijd kunnen gebeuren...en dan zijn wij zelf degenen, die een beslissing moeten maken, over de kinderen, niet een opa of een oma. Wij hebben dus veel gepraat, nagedacht, uitgesproken hoe een ieder van ons het voor zich ziet en gelukkig liggen onze gedachtes aardig op één lijn. Inmiddels heb ik alles verwoord in een brief en die zullen wij hier in huis, gewoon op de tafel, achter laten als wij vertrekken. Maar ik ga ervan uit, dat wij de brief weer op zullen bergen, als we weer thuis zijn.

woensdag 28 maart 2012

Afspraken en overnachtingsavontuur

De afspraak met de bank is gemaakt! De meneer klonk vriendelijk aan de telefoon, dat is toch altijd wel fijn...beter dan een norse stem, die zoiets heeft: waar verdoe ik mijn tijd aan...
De bezichtiging met het huis in Treffen is vanmorgen bevestigd, de makelaar moest eerst nog overleggen met de huidige bewoners. Nu moet alleen de mevrouw van de ene huurwoning nog terugbellen, voor de precieze tijd en dan hebben we de afspraken vaststaan, die we in elk geval wilden hebben.
Ook heb ik een begin gemaakt met het noteren van de vragen, die we bij de woningen willen stellen...mijn hoofd raakt dus iets 'leger' op dit moment, hahaha, die zat ook vol!! Pfff, ik ben blij dat ik met deze dingen al begonnen ben, anders had ik in het weekend waarschijnlijk niet zo lekker geslapen!

Zondagmiddag zullen we de jongens wegbrengen, eerst langs mijn ouders, om er alvast wat spullen achter te laten en een uitleg te geven van Luuks inhalator en daarna gaan we naar mijn schoonouders, waar de jongens het 'overnachtingsavontuur' zullen beginnen.
Zo kunnen Erik en ik na het avondeten de auto inpakken en nog even proberen te slapen, waarna de reis gaat beginnen!

dinsdag 27 maart 2012

Longarts, bank en bemiddeling...

Gisterenmiddag ben ik met Luuk naar de longarts geweest. Een erg aardige man, die eerst alles noteerde wat er te zeggen viel over Luuk...dat het eigenlijk al vanaf zijn geboorte is begonnen, allergie voor melk, allergisch voor de vogel, iets later kwam er de allergieën voor de dieren (haren/huidschilvers) (o.a. hond, kat, paard...) bij, de exceem op zijn huid en de laatste twee jaar Heuschnupfen (hooikoorts), de huisstofmijt (waarvoor hij speciaal beddegoed heeft), een paar keer tegen een longontsteking aangehikt en een keer een lichte longontsteking gehad en dat in de laatste paar maanden bijna constant medicijngebruik nodig is, om het voor Luuk 'leuk' te laten.... Nou ja, dat dus. Vervolgens heeft hij Luuk onderzocht en daarna kon Luuk met de assistente mee, naar de behandelruimte. Zijn zuurstofgehalte in het bloed is nagekeken en Luuk heeft in een cabine gezeten, met een klem op zijn neus en een enorme buis/slang in zijn mond...dit heeft hij trouwens supergoed gedaan, zowel de assistente gaf hem een compliment, dat hij alles precies deed zoals ze het vroeg en ook alles in één keer goed, als dat de longarts Luuk een compliment gaf, dat het niet vaak voorkwam, dat het zo snel klaar was, zelfs bij volwassenen ging deze test nog vaak fout!! Wij zijn dus supertrots!!!! Er kwam inderdaad van zijn longen een 'Mangel' uit de test naar boven en met het hele verhaal van ervoor, heeft de longarts de diagnose astma gegeven. Luuk heeft nu een inhalator en de komende zes weken moet hij in de eerste week drie keer en daarna vier keer per dag inhaleren.

Gisteren hebben de mensen van de beide huurwoningen teruggebeld. Met de ene heb ik gelijk een afspraak kunnen maken, de andere belt nog terug, omdat ze nog niet wist welk dagdeel ze moest werken.
Verder heb ik navraag gedaan bij Twan, over welke bank we het 'beste' naar toe kunnen gaan volgens hem. Die bank die hij heeft aanbevolen, heb ik vanmorgen gebeld (ik had zefs een rechtstreeks telefoonnummer en contactpersoon gekregen), alleen was deze meneer vandaag niet in het pand, maar morgenvroeg kan ik hem bellen voor een afspraak.

Erik heeft gisterenavond ook gebeld naar Oostenrijk! En wel naar iemand die een eigen zaak heeft in elektro-reparaties en het installeren van elektro-apparaten...deze meneer hebben we ook via Twan doorgekregen! Deze meneer zoekt al een hele lange tijd een kracht erbij, maar heeft nog niemand kunnen vinden, Twan heeft vervolgens bij ons navraag gedaan en eigenlijk 'bemiddeld' tussen Erik en de meneer. Het komt erop neer, dat Erik volgende week een gesprek heeft met deze man! We zullen zien wat het wordt, we houden nergens rekening mee, maar alleen al het idee, dat het zo zou kunnen lopen, is wel fijn!

Ik wil nog even het één en ander voorbereiden, wat de bezichtigingen betreft. Gewoon een aantal vragen, die we nu zouden willen stellen even opschrijven, zodat we die volgende week erbij mee kunnen nemen. Ook voor een afspraak bij de bank en bij het AMS doe ik hetzelfde, want als je daar zit, vergeet je vaak de belangrijkste dingen te vragen...

maandag 26 maart 2012

Heerlijke zondag en beroerde nacht...

Zaterdag en zondag zijn we heerlijk veel buiten geweest! Zaterdag natuurlijk eerst de zwemles van Thijs en het turnier van Luuk. Ik ben met Thijs meegeweest en we hebben op de heenweg eerst voor de ramen van Luuk en de badkamer een insectenhor gehaald...Luuk heeft al meerdere ENORME muggen op zijn kamer gehad en aangezien zowel de kamer van Luuk als de badkamer aan de tuin grenzen en er erg weinig zonlicht komt, is dit natuurlijk de ideale plaats voor muggen! Zaterdagmiddag dus gelijk de horren bevestigd en nu kunnen in die ruimte's gewoon ongestoord de ramen open staan!
Ook de tuin aan de achterkant is weer onder handen genomen, weer de tuin geharkt en netjes gemaakt en nu heeft Erik ook het gras gemaaid. Mijn idee was om verder helemaal niets meer te doen en te genieten van de zon, maar ja, voor de horren moesten natuurlijk eerst die ramen schoon en toen heb ik toch gelijk maar even wat ramen meer meegenomen...daarentegen hebben we zondag de hele dag genoten van het heerlijke weer!!!! Lekker in de tuin gezeten, koffie gedronken, bij de ijssalon ijs gehaald...hmmmmm!!!

Gisteravond hebben we samen de hele avond achter de laptop gezeten....een keuze maken in de huurwoningen om te bezichtigen. Wat viel dat tegen zeg! Zoals ik al schreef, lijkt bij de ene de huur wat lager, maar dan zit er geen keuken in, betaal je provisie en zit er ook geen Heizkosten ingecalculeerd...en aangezien wij niet voor te lange tijd willen huren, vinden we het echt zonde om zóveel geld over de balk te smijten. Erik had er al buikpijn van en hij werd, bijna met de minuut, grimmiger. Hij baalt er vreselijk van, dat we dan voor een jaar zoveel van ons gespaarde geld ''weggooien''. Maar als je dan toch echt een huurwoning met drie slaapkamers zoekt, die enigszins betaalbaar is, kom je in ons geval (met online zoeken) in Villach zelf uit, weliswaar aan de rand van Villach, maar toch. We hebben precies TWEE woningen gevonden....eentje voldoet eigenlijk aan alles wat wij zoeken, om het ook voor de kinderen gezellig te laten...bij die ene gaat het om een bovenwoning in een Einfamilienhaus, het heeft ruim 100 qm, drie slaapkamers, er is een garage bij en een kelderdeel. De keuken zit er in en de Heizkosten zijn bij de huur inbegrepen, net als het warm water, er is ook geen provisie. Dan betaal je in dit geval € 840,- huur (excl. stroom) en het is ook nog per direct vrij....op zijn vroegst zullen wij toch echt pas in Juli vertrekken, dat betekend dat we dus april, mei en juni ook al huur zullen moeten gaan betalen....€ 2.520,-.....weg. Pffff, heftig vind ik dat en Erik al helemaal....maar goed, ik heb geprobeerd te bellen naar beide verhuurders en ze nemen nog niet op. Ik heb ingesproken en een mail gestuurd.
Daarom zijn we gisterenavond langer blijven zitten en hebben ook alle koopwoningen doorgezocht...we willen gewoon een vergelijk hebben, met als je een hypotheek zou hebben, wat betaal je dan in de maand in Oostenrijk? Erik is bang (en eerlijk gezegd ik ook een beetje), dat als je gaat huren, dat je dan na bijvoorbeeld een jaar niet meer zo makkelijk aan een redelijke hypotheek kunt komen...dat je dan misschien toch al wat van het spaargeld gebruikt hebt....je snapt 'm al, we hebben een beroerde nacht achter de rug...

Uiteindelijk heb ik vandaag ook een afspraak gemaakt om het huis in Treffen te bezichtigen en ik heb ook een afspraak voor een ander huis....en daar zijn we allebei heeeeeeeeel erg benieuwd naar. Het is een voormalige boerderij, die tot voor een aantal jaar geleden als pension is gebruikt...het moet gerenoveerd worden, met name van binnen. Er zit een nieuw 'Kaltdach' op. Volgens de makelaar kun je er van binnen óf 6 kleine wooneenheden van maken, óf drie flinke....nou ja, wij moeten er zelf dan ook wonen, dan zouden we dus gaan voor bijvoorbeeld 3 flinke...het heeft op dit moment 18 kamers, 499qm Wohnfläche en 1800qm grond....het ligt in een klein dorp, met in ieder geval een Volksschule, de bushalte op 2 minuten loopafstand en een groot dorp voor de inkopen of 5 minuten rijden, het ligt in het dal waar we naar toe zouden willen.....oh, we zijn zó ontzettend benieuwd!! Ik heb van de makelaar het Exposé al binnen via de mail, we hebben dus iets om naar uit te kijken!!!!!!
We worden op dit moment dus flink heen en weer geslingerd met onze emotie's....