dinsdag 27 maart 2012

Longarts, bank en bemiddeling...

Gisterenmiddag ben ik met Luuk naar de longarts geweest. Een erg aardige man, die eerst alles noteerde wat er te zeggen viel over Luuk...dat het eigenlijk al vanaf zijn geboorte is begonnen, allergie voor melk, allergisch voor de vogel, iets later kwam er de allergieën voor de dieren (haren/huidschilvers) (o.a. hond, kat, paard...) bij, de exceem op zijn huid en de laatste twee jaar Heuschnupfen (hooikoorts), de huisstofmijt (waarvoor hij speciaal beddegoed heeft), een paar keer tegen een longontsteking aangehikt en een keer een lichte longontsteking gehad en dat in de laatste paar maanden bijna constant medicijngebruik nodig is, om het voor Luuk 'leuk' te laten.... Nou ja, dat dus. Vervolgens heeft hij Luuk onderzocht en daarna kon Luuk met de assistente mee, naar de behandelruimte. Zijn zuurstofgehalte in het bloed is nagekeken en Luuk heeft in een cabine gezeten, met een klem op zijn neus en een enorme buis/slang in zijn mond...dit heeft hij trouwens supergoed gedaan, zowel de assistente gaf hem een compliment, dat hij alles precies deed zoals ze het vroeg en ook alles in één keer goed, als dat de longarts Luuk een compliment gaf, dat het niet vaak voorkwam, dat het zo snel klaar was, zelfs bij volwassenen ging deze test nog vaak fout!! Wij zijn dus supertrots!!!! Er kwam inderdaad van zijn longen een 'Mangel' uit de test naar boven en met het hele verhaal van ervoor, heeft de longarts de diagnose astma gegeven. Luuk heeft nu een inhalator en de komende zes weken moet hij in de eerste week drie keer en daarna vier keer per dag inhaleren.

Gisteren hebben de mensen van de beide huurwoningen teruggebeld. Met de ene heb ik gelijk een afspraak kunnen maken, de andere belt nog terug, omdat ze nog niet wist welk dagdeel ze moest werken.
Verder heb ik navraag gedaan bij Twan, over welke bank we het 'beste' naar toe kunnen gaan volgens hem. Die bank die hij heeft aanbevolen, heb ik vanmorgen gebeld (ik had zefs een rechtstreeks telefoonnummer en contactpersoon gekregen), alleen was deze meneer vandaag niet in het pand, maar morgenvroeg kan ik hem bellen voor een afspraak.

Erik heeft gisterenavond ook gebeld naar Oostenrijk! En wel naar iemand die een eigen zaak heeft in elektro-reparaties en het installeren van elektro-apparaten...deze meneer hebben we ook via Twan doorgekregen! Deze meneer zoekt al een hele lange tijd een kracht erbij, maar heeft nog niemand kunnen vinden, Twan heeft vervolgens bij ons navraag gedaan en eigenlijk 'bemiddeld' tussen Erik en de meneer. Het komt erop neer, dat Erik volgende week een gesprek heeft met deze man! We zullen zien wat het wordt, we houden nergens rekening mee, maar alleen al het idee, dat het zo zou kunnen lopen, is wel fijn!

Ik wil nog even het één en ander voorbereiden, wat de bezichtigingen betreft. Gewoon een aantal vragen, die we nu zouden willen stellen even opschrijven, zodat we die volgende week erbij mee kunnen nemen. Ook voor een afspraak bij de bank en bij het AMS doe ik hetzelfde, want als je daar zit, vergeet je vaak de belangrijkste dingen te vragen...

Geen opmerkingen: