zaterdag 19 juli 2014

Vakantie en stoomtrein

Ow, heerlijk, wij hebben nu allemaal vakantie! En zowaar een dag eerder dan dat de jongens en ik wisten!! Donderdagavond zei Erik opeens: ''Zo, vakantie!'' ?? Ik keek Erik aan en hij had een grote glimlach op zijn mond, bleek dat hij eerder in de week de baas gevraagd had, of Erik misschien vrijdag ook al vrij kon krijgen. Het was namelijk nog steeds wat rustig op het werk en er zit weer een hele drukke periode aan te komen, dus dacht Erik: ik kan beter nu een dagje extra erbij nemen, straks is het daar toch weer te druk voor! Haha, zulke verrassingen heeft Erik al wel eerder gehad, heerlijk gewoon! De jongens wisten dus echt van niks en kwamen daarom op vrijdagochtend, net als de andere dagen in de vakantie, om 7.30u op de slaapkamer en liepen naar mijn kant van het bed...en opeens: ''Huh? Papa?'' Hihihi, super!
Genieten dus en het weer werkt ook heerlijk mee, het is lekker warm, veel zon en dus zijn we de hele dag buiten!

Vandaag hebben we weer een heerlijk uitstapje gemaakt! Jordy wilde vorig jaar al graag naar de stoomtreinen, maar toen kwam het er niet meer van. Het is ook nog wel een klein uur rijden, dus dat doe je niet even tussendoor. Aangezien Jordy maandag jarig is, wilden we eigenlijk op zijn verjaardag dit doen, maar het bleek dat de stoomtrein alleen in de weekenden rijdt. Vandaar dat we besloten vandaag dit uitstapje te maken...het was geslaagd! Het uitstapje zit bij de Kärntencard in, je begint met de stoomtrein, stapt dan over in een tram of een oldtimerbus en wordt naar een museum gebracht. Vervolgens weer in de tram of bus terug naar het station en met de stoomtrein weer naar de auto gebracht. Bij elkaar een goede twee uur duurt het en Jordy heeft met volle teugen genoten! Ik zal jullie een impressie geven:


Op de terugweg hebben we ons brood gegeten bij het water, de kinderen konden even lekker spelen en daarna weer naar huis!


woensdag 16 juli 2014

Auto's en bloemen

Zondag zijn we naar een Amerikaanse autoshow geweest. Het werd gehouden in Wernberg, dus we hoefden niet zo ver en voor de jongens was het natuurlijk wel even interessant! Waarschijnlijk is de show de dagen ervoor een stuk groter geweest, met meerdere verkoopkramen en misschien ook wel meer auto's, maar toen waren we niet in de gelegenheid om te gaan. Vandaar dus dat we na ons zondagse ontbijt vertrokken. De jongens hebben er nog genoeg auto's kunnen zien en al kunnen speculeren over wie welke auto wel zou willen hebben :-)

Na deze show zijn we op de terugweg via het Automobilmuseum in Villach gereden. Hier heeft de man van het museum niet alleen oude auto's staan, maar ook hele oude motoren, oude brommers, oude fietsen...en nog zoal wat hij zelf spaart :-) als het maar oud is!! Haha, ik vond het best een grappig museum, om echt de leuke driewiel auto's te zien en ook voertuigen die in de oorlog gebruikt zijn, Jordy vond het ook allemaal even interessant, Luuk en Thijs hadden het na een paar auto's wel gezien... Ach, ons zondagse uitstapje heeft bij elkaar een goede twee uur geduurd, we waren dus weer lekker op tijd in huis om ook nog van de zondag te genieten verder!

Gisteren ben ik maar weer eens de Hügel achter het huis opgegaan...een heleboel van de gepote bodembedekkers hebben het niet gehaald, laat ik zeggen dat misschien 10% het wel gehaald heeft...de helling zag er een beetje bruinig uit...en ook was er weer volop onkruid...zucht...in amper twee weken tijd!! Maar goed, ik heb het onkruid net als de dode takjes eruit gehaald en gisteren en vandaag allemaal weer nieuwe gepoot. Ik heb het dit keer allemaal gesnoeid van onze eigen bodembedekker, maar dit keer met kleinere en jongere takjes, dat kreeg ik als tip van Burgi, zij doet namelijk hetzelfde op kleinere schaal en ze heeft het al vaker gedaan! 
De rest van de bloemen doen het gelukkig allemaal goed, kijk maar:maandag 14 juli 2014

Erzberg en Dobratsch

Oei oei oei...ik ben er nog hoor!! Tja, vakantieperiode, alles loopt en gaat anders, alles ontspannen, beetje van dit en een beetje van dat :-) Ik schrijf dus in deze periode een stuk minder, maar ik schrijf wel!!!

Vrijdag hebben Erik en Luuk met één van onze gasten de top van de Erzberg beklommen! Hihihi, zo klinkt het wel heel heftig en net echt natuurlijk, maar het is ook een beste klim voor iemand die het niet gewend is. Luuk is meegeweest, omdat Erik samen met Luuk en de gastpersoon via de Alpenlahner naar de top van de Dobratsch wilde klimmen...maar het leek Erik verstandiger om een proeftocht te maken op de Erzberg. Ze hebben het allemaal gehaald, maar het bleek toch wel ietsje heftiger dan gedacht...Luuk twijfelde om door de Lahner omhoog te gaan en onze gast leek het niet verstandig voor hem zelf, als de Erzberg, die route die ze genomen hebben, nog maar de helft was van de klim die ze door de Lahner zouden moeten maken... dat zou te veel van het goede zijn! Nou, daarom dus ook de proefloop! Het was dan de bedoeling dat ik met Jordy en Thijs via de Villacher Alpenstrasse omhoog zou rijden en de route naar het Gipfelhaus zouden lopen, om daar de heren op te pikken, zodat ze met de auto mee terug zouden kunnen. 
Erik zegt dat Luuk het wel kan, de route door de Lahner, alleen zou het nu te kort op elkaar zijn. Eerst hadden ze namelijk zondag willen gaan, maar het weer werd voor zaterdag een stuk beter voorspelt, dat zou betekenen dat ze dan dus twee dagen achter elkaar zo'n klim zouden moeten maken. Erik wil later in het seizoen wel met Luuk de klim maken, maar nu dus nog niet. Hieronder een paar foto's van de tocht van vrijdag:


Luuk klimt een stukje in de boom


dit is een soort plateau, waarna de klim nog verder gaat


daar waar Luuk voor staat...is een mierennest!!
We besloten uiteindelijk wel om naar de top van de Dobratsch te gaan, maar dan als familiewandeling! Iedereen is uiteindelijk meegegaan, ook de gasten en we hebben de route door de Jägersteig genomen. We hadden eten en drinken mee en we hebben op deze manier alsnog de top bereikt, maar dan anders :-). Het was gezellig en uiteindelijk iedereen trots op het bereikte resultaat! Hieronder een impressie van de wandeling:Het nieuwe platvorm: ''Gamsblick'' waar je, met wat geluk, de gemsen kunt
spotten en ook kunt genieten van het uitzicht op de Julische alpen en de
Karawanken

Een blik in het Gailtal

De Enzian bloeit nog volop boven op de Dobratsch!De Deutsche Kirche, staat samen met de Windische Kirche, op de top van de Dobratsch

Je ziet hier de Windische Kirche en het Gipfelkreuz

We hebben onze terugweg aardig vlot gemaakt...de lucht boven Italië en Slovenië begon namelijk behoorlijk te verkleuren...een beetje zwart zeg maar...

af en toe voelden we een nevelig buitje, maar geen regen, het begon ook te rommelen en we zagen het flink flitsen...we hebben de pas er dus maar ingehouden en zijn uiteindelijk droog bij de auto's gekomen!