zaterdag 19 juli 2014

Vakantie en stoomtrein

Ow, heerlijk, wij hebben nu allemaal vakantie! En zowaar een dag eerder dan dat de jongens en ik wisten!! Donderdagavond zei Erik opeens: ''Zo, vakantie!'' ?? Ik keek Erik aan en hij had een grote glimlach op zijn mond, bleek dat hij eerder in de week de baas gevraagd had, of Erik misschien vrijdag ook al vrij kon krijgen. Het was namelijk nog steeds wat rustig op het werk en er zit weer een hele drukke periode aan te komen, dus dacht Erik: ik kan beter nu een dagje extra erbij nemen, straks is het daar toch weer te druk voor! Haha, zulke verrassingen heeft Erik al wel eerder gehad, heerlijk gewoon! De jongens wisten dus echt van niks en kwamen daarom op vrijdagochtend, net als de andere dagen in de vakantie, om 7.30u op de slaapkamer en liepen naar mijn kant van het bed...en opeens: ''Huh? Papa?'' Hihihi, super!
Genieten dus en het weer werkt ook heerlijk mee, het is lekker warm, veel zon en dus zijn we de hele dag buiten!

Vandaag hebben we weer een heerlijk uitstapje gemaakt! Jordy wilde vorig jaar al graag naar de stoomtreinen, maar toen kwam het er niet meer van. Het is ook nog wel een klein uur rijden, dus dat doe je niet even tussendoor. Aangezien Jordy maandag jarig is, wilden we eigenlijk op zijn verjaardag dit doen, maar het bleek dat de stoomtrein alleen in de weekenden rijdt. Vandaar dat we besloten vandaag dit uitstapje te maken...het was geslaagd! Het uitstapje zit bij de Kärntencard in, je begint met de stoomtrein, stapt dan over in een tram of een oldtimerbus en wordt naar een museum gebracht. Vervolgens weer in de tram of bus terug naar het station en met de stoomtrein weer naar de auto gebracht. Bij elkaar een goede twee uur duurt het en Jordy heeft met volle teugen genoten! Ik zal jullie een impressie geven:


Op de terugweg hebben we ons brood gegeten bij het water, de kinderen konden even lekker spelen en daarna weer naar huis!


2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

Wat een leuke verrassing zo plotseling een dagje eerder vrij,en wat een leuk uitje,wij nemen ook altijd zo,n card in de vakantie echt ideaal .

Geniet er van
gr yvonne

André H zei

Het was voor jong en ( oud ) een leuke dag :-)