vrijdag 19 juli 2013

Expat mama's!!

Dat er flink wat te lezen/zien valt over emigratie's is iedereen denk ik wel duidelijk, maar dat ik gevraagd zou worden voor een interview vond ik wel bijzonder! Ik werd benaderd via deze blog, met de vraag of ik mee wilde werken: ''waarom niet?'' Ik heb vervolgens via de mail een hele vragenlijst ontvangen, het leken niet veel vragen, maar ik kon mijn antwoorden niet heel kort houden :-) , hahaha, daar heb ik vaker last van! Samen met wat foto's heb ik de mail teruggestuurd en expat mama's heeft het omgezet naar een verhaal, wat ik vervolgens nog eerst weer te zien kreeg en eventueel correctie's door kon geven. Erg leuk om te doen!!

Mijn verhaal/interview kun je lezen onder:

Expat mam

Ik heb ook een link in mijn bloglijst opgenomen (een beetje doorscrollen naar de 'rechts-onderkant' van deze blog), zo kunnen jullie er ook eens vaker iets lezen, als je het interessant vindt natuurlijk!

donderdag 18 juli 2013

Verjaardagen en Drachenbrunnen

Nou, daar zijn we dan weer...we zijn al even op de koffie (en de rest) geweest :-) Vandaag is de dochter van Ute jarig, ze hielden geen verjaardag voor de volwassenen, maar gewoon de dochter en een paar vriendinnen...maar ja, onze drie jongens kennen haar goed, dus we hebben een klein cadeautje gekocht en zijn er naar toe gegaan. Natuurlijk konden we blijven en er zaten er toch ook al wel een paar meer. Het was even gezellig en na de toost zijn we toch maar weer naar huis gegaan.
Vandaag is er nog een jarige! Ons neefje in Nederland, bij deze, op afstand: Van Harte Gefeliciteerd!!!!!!!

Verder vandaag niet veel...Thijs heeft weer een dagje vrij en morgen is zijn laatste Kindergartendag van dit schooljaar. Vanmorgen hebben de jongens al even in de Schwimmteich bij Ute gezwommen, met een paar kindjes meer. Thijs vindt dat niks, want hij kan er grotendeels niet staan...vandaar dat hij net bij thuiskomst gelijk zijn zwembroek aan heeft gedaan en in ons eigen zwembadje gesprongen is en zojuist weer binnen komt!

Gisteren is Thijs bij de Drachenbrunnen geweest. Ik had maar niks gezegd, over de wandeling. Hij kreeg maandag een briefje mee waarop stond, wat ze dus gisteren gingen doen...Thijs vroeg niet naar de inhoud en ik heb het maar niet gezegd. Thijs is gewoon niet zo'n wandelaar, hij fietst liever. Ik had hem thuis kunnen laten, maar wat is er mis met een wandeling naar de Drachenbrunnen!? En wandelen, daar moet hij maar aan wennen, hij moet ook met ons mee! Maar ja, met broers die wel kunnen lezen...en ik had het briefje in de keuken laten liggen...kwam Thijs op dinsdagmiddag, terwijl ik in de tuin bezig was, naar mij toe...armen over elkaar: ''en ik ga echt niet met de Kindergarten zover lopen hoor!?!?'' ''Hahahaha, pech gehad, je gaat lekker mee Thijs!''
Uiteindelijk heeft hij een heel leuke ochtend gehad! Ze zijn om 8.30u vertrokken, met de kleineren van de Kindergarten, want de grootste kindjes, die komend jaar naar de Volksschule gaan, zijn ze gaan zwemmen. Allemaal een rugzak met de eigen Jause, een petje op het hoofd en ook allemaal ingesmeerd met zonnenbrandcreme, voor de duidelijkheid, de driejarigen gingen dus ook mee!  Ik kon Thijs een uur laten dan anders pas weer ophalen, zodat ze wat meer tijd zouden hebben en precies toen wij naar de Kindergarten wilden lopen, kwamen ze net van de berg af! Het is een flinke wandeling geweest, Thijs was ook wel moe, maar hij vond het erg leuk! Ze hebben bij de Drachenbrunnen lekker kunnen spelen, ze hebben er de Jause gehouden en het leuke was ook wel, dat de groep nu wat kleiner was dan anders, omdat er al heel veel vakantie vieren nu. Thijs zei gisterenmiddag zelfs heel stoer: ''als ik de weg nog weet, dan kunnen wij die ook een keer samen lopen hoor!''

En zo...heeft Thijs ook zijn eerste Kindergartenjaar in Oostenrijk er alweer bijna op zitten...gelukkig heeft hij nog een jaar voor zich, voordat hij naar de Volksschule gaat!

dinsdag 16 juli 2013

Vakantie, fietsproef en Drachenbrunnen

Het weer blijft stralend! Wat dat betreft hebben de jongens erg geluk, nu ze vakantie hebben, ze kunnen gewoon de hele dag buiten vertoeven! Van spelen met de waterbaan tot fietsen, van voetballen tot op het balkon spelletjes spelen... dat noem ik nog eens vakantie!

Thijs heeft gisteren op de Kindergarten een soort fietsproef gehad! De kindjes mochten allemaal de fiets meenemen en toen zijn ze met de juffen en één meneer de promenade op gegaan, daar moesten ze keurig netjes achter elkaar fietsen, bochtje maken en weer terug fietsen. Rond pilonnetjes fietsen, afstappen, fiets 'parkeren' en weer opnieuw opstappen en fietsen...erg leuk om dat vanaf het balkon gade te kunnen slaan!!
Hier in Oostenrijk mogen kinderen zonder een fietsbewijs niet alleen fietsen op straat...en dat fietsbewijs kunnen ze pas behalen als ze tien zijn!!!! Onder begeleiding van een volwassene mogen ze wel fietsen, maar alleen dus niet. In de vierde klas van de Volksschule dan krijgen ze aan het begin van het jaar ergens al een heel boek met alle verkeersregels...dat moeten ze leren en daar wordt ook een toets voor afgenomen...dat moeten ze eerst echt goed doen en anders moeten ze het nog een keer overdoen. Ergens in mei geloof ik, is de uiteindelijke ''Prüfung'' en met de politie erbij wordt de fietstest ondergaan, ze moeten een bepaalde weg fietsen en ook de fiets moet hiervoor helemaal in orde zijn...met verlichting dus. Tja, wij kijken daar natuurlijk wel een beetje raar tegenaan, maar verkeerd is het nou ook weer niet helemaal...we gaan het meemaken, want Jordy gaat naar de vierde klas!
Thijs heeft zijn eerste proef met de juf in elk geval goed doorstaan. Hihihi, ik heb al wel eens bewonderende blikken gehad naar hoe Thijs fietst...dat zijn ze hier niet helemaal gewend met kindjes in die leeftijd en dan al op een mountainbike en vervolgens fietsen zoals Thijs fietst...

Morgen gaat Thijs weer een ochtend naar de Kindergarten, vandaag had hij vrij :-) Ze gaan morgen naar de Drachenbrunnen wandelen, dus hij mag zijn rugzak weer meenemen met een ''kräftige Jause'' en drinken! En in plaats van 12.00u ophalen, kan hij morgen pas om 13.00u opgehaald worden, want de Drachenbrunnen is nog wel een stukje lopen voor die kleintjes!

maandag 15 juli 2013

Een volgend uitje!

Gisteren was het weer zo'n dag...een dag met wederom een heerlijk uitje! Aangezien we zaterdag druk genoeg geweest waren en het aankomend weekend er niet van gaat komen, hebben we besloten om dan toch de zondag maar weer eens te gebruiken! We zijn gewoon lekker op ons zondagse tempo opgestaan, broodjes gebakken en daarna besloten wat we zouden gaan ondernemen! Tas ingepakt en in de auto. We zijn eerst naar het Bunkermuseum gereden. We wisten niet goed wat we ervan konden verwachten en hadden het idee, dat we waarschijnlijk binnen een half uur weer buiten zouden staan...maar niets bleek minder waar! Het was best interessant, je kon door alle loopgraven lopen, in alle bunkers kijken, zien hoe ze geslapen hebben, waarmee er eten gekookt werd en ook kon je in de tankers zitten...heel bijzonder om dan vanuit zo'n 'vaste' tanker zo de grond in te kunnen klimmen en in de bunkers uit te komen!! Een goede anderhalf uur hebben we er ons kunnen vermaken en daarna zijn we doorgereden.
 


 
We zijn doorgereden naar Seltschach, dit ligt bij Arnoldstein, zo'n tien minuten verwijderd van het bunkermuseum. Daar zijn we met de kabelbaan omhoog gegaan naar het drielandenpunt! Het weer was behoorlijk warm, dus bovenop de berg was het goed vertoeven! We hebben er een boterham gegeten, we zijn naar het echte 3ländereck (drielandenpunt van Italië, Slovenië en Oostenrijk) gelopen en hebben genoten van het geweldige uitzicht!! Vervolgens hebben we nog wat gedronken in de hut om daarna weer met de kabelbaan naar beneden te gaan! Kortom, het was een heerlijke dag!
 

en als afsluiting van de dag heeft Erik buiten de sproeier aan gezet, zodat de jongens en de kinderen van onze gasten een heerlijke koele afsluiting hadden, de waterbaan erbij, bootjes erbij en ook de kinderen hebben met z'n allen genoten!