dinsdag 16 juli 2013

Vakantie, fietsproef en Drachenbrunnen

Het weer blijft stralend! Wat dat betreft hebben de jongens erg geluk, nu ze vakantie hebben, ze kunnen gewoon de hele dag buiten vertoeven! Van spelen met de waterbaan tot fietsen, van voetballen tot op het balkon spelletjes spelen... dat noem ik nog eens vakantie!

Thijs heeft gisteren op de Kindergarten een soort fietsproef gehad! De kindjes mochten allemaal de fiets meenemen en toen zijn ze met de juffen en één meneer de promenade op gegaan, daar moesten ze keurig netjes achter elkaar fietsen, bochtje maken en weer terug fietsen. Rond pilonnetjes fietsen, afstappen, fiets 'parkeren' en weer opnieuw opstappen en fietsen...erg leuk om dat vanaf het balkon gade te kunnen slaan!!
Hier in Oostenrijk mogen kinderen zonder een fietsbewijs niet alleen fietsen op straat...en dat fietsbewijs kunnen ze pas behalen als ze tien zijn!!!! Onder begeleiding van een volwassene mogen ze wel fietsen, maar alleen dus niet. In de vierde klas van de Volksschule dan krijgen ze aan het begin van het jaar ergens al een heel boek met alle verkeersregels...dat moeten ze leren en daar wordt ook een toets voor afgenomen...dat moeten ze eerst echt goed doen en anders moeten ze het nog een keer overdoen. Ergens in mei geloof ik, is de uiteindelijke ''Prüfung'' en met de politie erbij wordt de fietstest ondergaan, ze moeten een bepaalde weg fietsen en ook de fiets moet hiervoor helemaal in orde zijn...met verlichting dus. Tja, wij kijken daar natuurlijk wel een beetje raar tegenaan, maar verkeerd is het nou ook weer niet helemaal...we gaan het meemaken, want Jordy gaat naar de vierde klas!
Thijs heeft zijn eerste proef met de juf in elk geval goed doorstaan. Hihihi, ik heb al wel eens bewonderende blikken gehad naar hoe Thijs fietst...dat zijn ze hier niet helemaal gewend met kindjes in die leeftijd en dan al op een mountainbike en vervolgens fietsen zoals Thijs fietst...

Morgen gaat Thijs weer een ochtend naar de Kindergarten, vandaag had hij vrij :-) Ze gaan morgen naar de Drachenbrunnen wandelen, dus hij mag zijn rugzak weer meenemen met een ''kräftige Jause'' en drinken! En in plaats van 12.00u ophalen, kan hij morgen pas om 13.00u opgehaald worden, want de Drachenbrunnen is nog wel een stukje lopen voor die kleintjes!

Geen opmerkingen: