maandag 15 juli 2013

Een volgend uitje!

Gisteren was het weer zo'n dag...een dag met wederom een heerlijk uitje! Aangezien we zaterdag druk genoeg geweest waren en het aankomend weekend er niet van gaat komen, hebben we besloten om dan toch de zondag maar weer eens te gebruiken! We zijn gewoon lekker op ons zondagse tempo opgestaan, broodjes gebakken en daarna besloten wat we zouden gaan ondernemen! Tas ingepakt en in de auto. We zijn eerst naar het Bunkermuseum gereden. We wisten niet goed wat we ervan konden verwachten en hadden het idee, dat we waarschijnlijk binnen een half uur weer buiten zouden staan...maar niets bleek minder waar! Het was best interessant, je kon door alle loopgraven lopen, in alle bunkers kijken, zien hoe ze geslapen hebben, waarmee er eten gekookt werd en ook kon je in de tankers zitten...heel bijzonder om dan vanuit zo'n 'vaste' tanker zo de grond in te kunnen klimmen en in de bunkers uit te komen!! Een goede anderhalf uur hebben we er ons kunnen vermaken en daarna zijn we doorgereden.
 


 
We zijn doorgereden naar Seltschach, dit ligt bij Arnoldstein, zo'n tien minuten verwijderd van het bunkermuseum. Daar zijn we met de kabelbaan omhoog gegaan naar het drielandenpunt! Het weer was behoorlijk warm, dus bovenop de berg was het goed vertoeven! We hebben er een boterham gegeten, we zijn naar het echte 3ländereck (drielandenpunt van Italië, Slovenië en Oostenrijk) gelopen en hebben genoten van het geweldige uitzicht!! Vervolgens hebben we nog wat gedronken in de hut om daarna weer met de kabelbaan naar beneden te gaan! Kortom, het was een heerlijke dag!
 

en als afsluiting van de dag heeft Erik buiten de sproeier aan gezet, zodat de jongens en de kinderen van onze gasten een heerlijke koele afsluiting hadden, de waterbaan erbij, bootjes erbij en ook de kinderen hebben met z'n allen genoten!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

heerlijk zo,n dagje,lekker genieten

liefs yvonne