donderdag 18 juli 2013

Verjaardagen en Drachenbrunnen

Nou, daar zijn we dan weer...we zijn al even op de koffie (en de rest) geweest :-) Vandaag is de dochter van Ute jarig, ze hielden geen verjaardag voor de volwassenen, maar gewoon de dochter en een paar vriendinnen...maar ja, onze drie jongens kennen haar goed, dus we hebben een klein cadeautje gekocht en zijn er naar toe gegaan. Natuurlijk konden we blijven en er zaten er toch ook al wel een paar meer. Het was even gezellig en na de toost zijn we toch maar weer naar huis gegaan.
Vandaag is er nog een jarige! Ons neefje in Nederland, bij deze, op afstand: Van Harte Gefeliciteerd!!!!!!!

Verder vandaag niet veel...Thijs heeft weer een dagje vrij en morgen is zijn laatste Kindergartendag van dit schooljaar. Vanmorgen hebben de jongens al even in de Schwimmteich bij Ute gezwommen, met een paar kindjes meer. Thijs vindt dat niks, want hij kan er grotendeels niet staan...vandaar dat hij net bij thuiskomst gelijk zijn zwembroek aan heeft gedaan en in ons eigen zwembadje gesprongen is en zojuist weer binnen komt!

Gisteren is Thijs bij de Drachenbrunnen geweest. Ik had maar niks gezegd, over de wandeling. Hij kreeg maandag een briefje mee waarop stond, wat ze dus gisteren gingen doen...Thijs vroeg niet naar de inhoud en ik heb het maar niet gezegd. Thijs is gewoon niet zo'n wandelaar, hij fietst liever. Ik had hem thuis kunnen laten, maar wat is er mis met een wandeling naar de Drachenbrunnen!? En wandelen, daar moet hij maar aan wennen, hij moet ook met ons mee! Maar ja, met broers die wel kunnen lezen...en ik had het briefje in de keuken laten liggen...kwam Thijs op dinsdagmiddag, terwijl ik in de tuin bezig was, naar mij toe...armen over elkaar: ''en ik ga echt niet met de Kindergarten zover lopen hoor!?!?'' ''Hahahaha, pech gehad, je gaat lekker mee Thijs!''
Uiteindelijk heeft hij een heel leuke ochtend gehad! Ze zijn om 8.30u vertrokken, met de kleineren van de Kindergarten, want de grootste kindjes, die komend jaar naar de Volksschule gaan, zijn ze gaan zwemmen. Allemaal een rugzak met de eigen Jause, een petje op het hoofd en ook allemaal ingesmeerd met zonnenbrandcreme, voor de duidelijkheid, de driejarigen gingen dus ook mee!  Ik kon Thijs een uur laten dan anders pas weer ophalen, zodat ze wat meer tijd zouden hebben en precies toen wij naar de Kindergarten wilden lopen, kwamen ze net van de berg af! Het is een flinke wandeling geweest, Thijs was ook wel moe, maar hij vond het erg leuk! Ze hebben bij de Drachenbrunnen lekker kunnen spelen, ze hebben er de Jause gehouden en het leuke was ook wel, dat de groep nu wat kleiner was dan anders, omdat er al heel veel vakantie vieren nu. Thijs zei gisterenmiddag zelfs heel stoer: ''als ik de weg nog weet, dan kunnen wij die ook een keer samen lopen hoor!''

En zo...heeft Thijs ook zijn eerste Kindergartenjaar in Oostenrijk er alweer bijna op zitten...gelukkig heeft hij nog een jaar voor zich, voordat hij naar de Volksschule gaat!

Geen opmerkingen: