zaterdag 31 december 2011

Beroerd en oliebollen

Donderdag is Thijs alweer 4 jaar geworden!!!! Thijs is ontzettend verwend met veel en hele mooie cadeau's!! 


Wij feliciteren Thijs en hij krijgt ons cadeau: een Darda-racebaan!!
Thijs ging heel tevreden naar bed, naar eigen zeggen: ''Ik heb een hele mooie dag gehad...''
Helaas verliep alles daarna niet zo lekker...Luuk had wederom toen wij bij hem kwamen zijn hele bed ondergespuugd...ondanks dat hij de bak nog naast zich had staan...toen wij zowel Luuk als zijn volledige bed weer schoon hadden en uiteindelijk naar bed konden, werden we om 3.30u weer gewekt...Thijs schreeuwde, toen ik bij hem kwam, had ook hij zijn bed ondergespuugd.....zucht....
In plaats van vrijdag een hele relaxdag te hebben, was het vooral wassen, drogen, strijken, matras reinigen, hoofdkussen uitwassen, dekbed reinigen....bah....vandaar dat gisteren zowel Luuk als Thijs op rantsoen zijn gezet...geen snoep, koek of alles wat maar zoet of vet is....
Jordy ging gisteravond ook misselijk het bed in, maar gelukkig is dat tot nu toe goed gegaan, maar of dat zo blijft!?!

Maarrr...ondanks de ziek, zwak en misselijken blijft de traditie in ere gehouden: de oliebollen zijn vanmorgen gebakken!!!!!Er zijn er al heel wat van op en ze smaken goed!! Dit keer ook een schaal
zonder krenten en rozijnen, op Jordy's aanvraag!

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN HELE FIJNE JAARWISSELING TOE!!!!!!!!!

Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs

woensdag 28 december 2011

Foto's en nationaliteit

Even weer een paar foto's.


Op de Eerste Kerstdag in de ochtend, hebben de jongens de muffins
versierd...met precisie!


Op Kerstochtend lagen er zowaar cadeautjes onder de boom!


Het gourmetten kan beginnen...haha, zoals ik al geschreven heb, is er
niet echt goed in gegeten!


Vanmorgen hebben we dus eerst boodschappen gedaan en nog vlak voor de middag heb ik nog even de kwarktaart gemaakt, die staat dus in de koelkast en vanmiddag hebben we de oven even aangeslingerd. Thijs wil morgen, op zijn verjaardag, graag muffins voor de kinderen hebben...vervolgens heb ik appelflappen en jamflappen gebakken...ik vind het erg leuk om te doen, alleen ikzelf lust helemaal geen appelflappen!!


Het resultaat, hopelijk smaakt het allemaal goed...haha, de appelflappen
zal ik dus niet zelf beoordelen!!
Morgen wordt Thijs 'gewoon' alweer vier jaar!!!! Onvoorstelbaar...vier jaar geleden was er trouwens nog helemaal niets aan de hand op dit moment, haha, ik was uitgerekend op 4 januari en toen had ik misschien nog wel de hoop dat Thijs nog even tot het nieuwe jaar op zich zou laten wachten...dat is dus niet gelukt! Thijs is de enige van de drie die echt in Duitsland is geboren. Met de zwangerschappen van Jordy en Luuk, werkte ik nog in Nederland en kon ik gebruik maken van de nederlandse verloskundigen....alle zorg 'namen' we toen eigenlijk al in Duitsland, alleen ik wist, dat in Duitsland op dat moment nog, een vrouw na de bevalling nog een flink aantal dagen in het ziekenhuis zou moeten blijven....daar had ik dus echt geen zin aan, vandaar dat ik toen voor de verloskundigen in Nederland heb gekozen. Na beide bevallingen lag ik drie uur later alweer in mijn eigen bed, in huis.
Bij Thijs werkte ik al niet meer, dus toen viel ik automatisch onder de duitse gynaecoloog. Ik heb toen vrij snel geinformeerd of het niet mogelijk was, dat ik thuis kon bevallen...die gynaecoloog vond dat maar helemaal niets, maar wist te vertellen dat er één verloskundige was die thuisbevallingen deed...die heb ik dus gebeld en zij heeft, naast de gynaecoloog, mijn zwangerschap gevolgd, is meerdere keren bij ons thuis geweest om alles door te spreken en zij heeft uiteindelijk ook de bevalling geleid, gewoon heerlijk in ons eigen huis!!
De gynaecoloog heeft werkelijk waar de hele zwangerschap door geprobeerd mij in het ziekenhuis te krijgen voor de bevalling, wat ik al niet zag zitten (om in de auto te stappen) omdat Luuk uiteindelijk bijna in de auto geboren is (die jongen was toen al snel...geboren in twee uurtjes tijd) het was beter om toch naar het ziekenhuis te gaan want Jordy was nogal zwaar bij de geboorte (4480 gr.), dat zou nu ook weer het geval kunnen zijn en misschien.....hij heeft van alles aangesleept, alleen het is hem dus niet gelukt!! Thijs is gewoon in huis geboren, na een bevalling van drie uur en een kwarier en met alles erop en eraan!
Waar veel mensen nog wel eens naar vragen is: maar heeft Thijs dan de duitse nationaliteit? Het antwoord is dus 'nee'. Alle drie de kids hebben de nederlandse nationaliteit.

dinsdag 27 december 2011

Kerstdagen alweer voorbij

De kerstdagen zijn alweer voorbij! Tjonge zeg, wat gaat de tijd snel...
We hebben heerlijk rustige dagen gehad, over de Eerste Kerstdag had ik al iets geschreven. We hebben toen ons gourmetstel uit de kast getrokken, de jongens wilden dit ook graag...Thijs heeft vervolgens geen enkel stukje vlees gegeten, Luuk één of twee stukjes en Jordy iets meer...haha, overweldigend succes dus!! Na het gourmetten zijn we eerst naar buiten gegaan, de kids hebben wat knalerwtjes en sterrenflikkers aangestoken, toen hebben we een eindje gelopen, met de zaklampen aan en toen we terugkwamen, hebben we ijs gegeten.
's Avonds, voor dat wij naar bed gaan, laten we altijd Luuk en Thijs nog een plas doen op het toilet, toen we bij Luuk kwamen, hing er een beetje een vreemd luchtje op zijn kamer...Erik zette Luuk rechtop om een beetje wakker te worden, hij lag helemaal onder de dekens, zoals zo vaak en toen zag ik het al: zijn bed en zichzelf ondergespuugd....gatverdarrie!!!! In plaats van dat Luuk dan begint te huilen of te roepen als hij heeft gespuugd, nee hoor, hij draait zich om in de spuug en slaapt verder...dus om 23.30u kon Luuk nog onder de douche en zijn hele bed verschoond worden.....bleerrggghh, wat een domper op een zo'n fijne dag!! Luuk was dus echt niet ziek, maar omdat hij helemaal onder de dekens kruipt, wordt hij benauwd, begint te hoesten en vervolgens dus te spugen...en dat was niet de eerste keer.

De Tweede Kerstdag zijn 's morgens Eriks ouders geweest, met een mooi cadeau voor de jongens bij zich, die werden dus weer goed verwend! 's Middags hebben de kids lekker gespeeld, buiten nog even gevoetbald en later in de middag hebben we kleine pannenkoekjes gebakken, aan tafel. Dit was een groter succes, ze hebben als nog niet veel gegeten, maar veel beter dan de dag ervoor!! Het zijn ook echt van die dagen waar van alles en nog wat gegeten wordt, dus dat je 's avonds minder eet is helemaal niet zo raar.

Vanmorgen hebben we maar weer eens een gewone boterham gegeten, haha, je zou bijna niet meer weten hoe die smaakt! Thijs vroeg al verbaasd: ''waarom eten we nu die weer?''
Erik heeft vervolgens met de kids gekleurd en ik heb een mega-stapel strijkgoed weggewerkt. Jordy heeft op dit moment een Hallenturnier, Erik is er mee naar toe, samen met Luuk en Thijs. Hij komt straks terug en dan ga ik later in de middag er weer naar toe om Jordy op te halen. Ik heb zojuist nog even gepoetst in de badkamer, zodat dat morgen niet meer hoeft. Morgen gaan we de laatste boodschappen doen voor deze week, want Thijs is donderdag jarig!! Morgenmiddag nog even taart maken en waarschijnlijk wat appelflappen en jamflappen bakken en dan gaan we dus donderdag zo verder met lekkere dingen eten!!!!!!!!

zondag 25 december 2011

Eerste Kerstdag

Een heerlijke 1e Kerstdag!!
Gisteren, op Heiligabend, mochten de jongens langer opblijven. Voor het eten zijn ze in bad geweest en na het eten hebben we eerst een paar spelletjes gespeeld. Toen mocht de televisie aan, wat drinken en chips erbij en een paar leuke kerstfilmpjes gekeken. Daarna hebben we gezamelijk, onder de kerstboom, een paar kerstliedjes gezongen en toen konden de kids naar bed en hopen dat de kerstman in de nacht wat cadeautjes onder de boom zou leggen!!

Vanmorgen hadden ze echt geluk!! De kerstman is langsgeweest!!! Onder de boom lagen allemaal cadeautjes, mandarijnen en chocoladelolly's....wat een geluk!!!! We hebben het netjes verdeeld....vóór het kerstontbijt (een heerlijk ontbijt met lekkere broodjes en een mooi gedekte tafel), een cadeautje en na het ontbijt de volgende, bij de koffie met de door de kids zelfgebakken muffins weer eentje en tegen de middag de laatste...wat een beproeving, maar ze vonden het geweldig!! Ook Erik en ik bleven niet onbedeeld!!

Jammer genoeg werkt het weer buiten niet echt mee om een lekkere wandeling te maken, maar gelukkig had Luuk een nieuw spelletje gekregen, wat inmiddels al meerdere keren gespeeld is en gisteren kregen we van de buurvrouw de DVD waarop Luuk te zien is in het stuk over Vater Martin, dus die hebben we zojuist ook even bekeken! Nu worden er weer de laatst gekregen kaartspelletjes gespeeld, dus van verveling geen sprake!

Zo even wat lekkere toastjes en chips klaarmaken, met wat drinken erbij, als middageten en vanmiddag gaan we gourmetten (haha, wat een verrassing...)!

Gewoon heerlijk genieten dus, zoals het hoort!!