zaterdag 26 januari 2013

Zaterdag!

Vanmorgen wilde Jordy graag met mij mee, dus nadat ik nog even snel de broodbakmachine gevuld heb, zijn we gezellig samen om 8.30u vertrokken! De meneer van de badkamerkastjes was keurig op tijd en vond het, net als vele andere mensen, heel interessant om te horen waarom een nederlander toch eigenlijk in Kärnten wil wonen...dus we hebben ons verhaaltje eerst maar even weer gehouden, de kastjes en het rek bekeken, betaald en ingeladen! Het ziet er allemaal heel goed uit, alsof het nooit gebruikt is!

Daarna zijn we via het Atrio, naar het Bauhaus gegaan. Daar heeft Jordy geholpen om een aantal prijzen op te schrijven van badkamertegels, vensterbanken, systeemplafond voor de badkamer, een buitendeur, een vloer, wc, wastafel, douchekop/stang, thermostaat kraan....een flinke waslijst dus, maar nu hebben we in elk geval iets om te vergelijken! Gelukkig zit er bij de bouwmarkt een kleine bakkerij waar je ook warme chocolademelk en koffie kunt krijgen...hihihi!!
Toen nog naar de winkel voor de boodschappen en uiteindelijk waren we pas om 13.00u weer thuis...met een afgeladen auto!

In de tussentijd is Erik in de badkamer van het appartement, de onze en de kelder bezig geweest...juist, de gaten! Er was dus één verbinding van de bovenste verdieping naar de kelder! Op dit moment zitten er de juiste buizen alweer in en wordt het afgewerkt, zodat ik straks kan gaan schoonmaken. Gelukkig heeft Erik veel afgedekt en netjes alle deuren dicht gehouden, dat scheelt mij al heel veel!
En zo komen we de zaterdag in elk geval alweer goed door!

vrijdag 25 januari 2013

Willhaben, vrijdag en boeking...

Gisterenavond heeft Erik twee kranen van de badkamer boven verkocht! Ik had ze op de oostenrijkse marktplaats (Willhaben) gezet, net als de vorige verkochte spullen en een paar dagen geleden belde er opeens een mevrouw, ze wilde ze graag voor haar dochter hebben! Dat is mooi, zijn wij ervan af. Zelf ga ik morgenochtend naar Villach om een ''Allibert'', een handdoekrek en een medicijnkastje op te halen, ook gekocht via dezelfde site! De Allibert is zo'n kastje (deze is van hout) met drie deurtjes bestaande uit spiegels en er zit een lampje en een stopcontact in (toevallig hadden we in het huurhuis in DL dezelfde). De kastjes zijn wit en het rek is verchroomt. Het echte medicijnkastje (ook van hout en met een slotje) kan ik zelf gebruiken en de Allibert en het rek zijn voor de badkamer van het appartement! De meneer heeft toegezegd dat alles geheel onbeschadigd is en nog maar 2,5 jaar oud. Morgen ga ik het zien! Dit soort dingetjes vind ik zó leuk! Niet alles hoeft nieuw (is ook onbetaalbaar), maar ik vind het wel heel belangerijk dat het er netjes uit ziet, dat het heel en schoon is.

En dan vandaag...VRIJDAG!!!! Hahaha, we hebben weer heerlijk gewandeld, in een pak sneeuw, dus dat gaat morgen spierpijn opleveren! Het zonnetje schijnt volop, ook het huis is inmiddels weer heel goed bedeeld met de zon, heerlijk! Dit keer waren we met ons drieën, we hebben weer lekker gekletst, een poosje helemaal niets gezegd en genoten van de totale serene rust, het enige geluid dat er was, was van onze schoenen in de sneeuw...echt onbetaalbaar! Ik heb mijn dosis energie weer binnen! Haha, Ute is dit keer met mij meegegaan voor een kop koffie, maar we waren zó aan de klets, dat ik het zoveelste nieuws op de radio hoorde en het bleek al 12.00u te zijn! Oeps, ik moest Thijs ophalen!

Oja, ik heb net de mail even snel geopend...de boeking gaat door!!!!! Onvoorstelbaar zeg, wij hadden gehoopt op een aantal vakantiegangers, maar nu zitten we gewoon al bijna voor negen weken vol! Bijna sprakeloos...

donderdag 24 januari 2013

Meevaller, offerte en koud!

Vanmorgen een ochtend met van alles! Eerst aan de poets geweest en daarna heb ik uitgezocht wat het zou gaan kosten als we in de kelder toch ook alle raampjes gaan vervangen en er een loopdeur bij in de garage gaan maken...ik heb de monteur vervolgens gebeld en deze komt volgende week dus nog een keertje langs! Eerst was het de bedoeling, dat Erik dat volgend jaar (ergens...) een keer zelf zou gaan doen, maar nu had hij een meevallertje van het werk, dus toen begon Erik erover... dat laat ik geen twee keer zeggen! Dat scheelt voor Erik een hoop werk en dat zou betekenen dat we gelijk ALLE vensters in het huis vervangen!! Een loopdeur in de garage is geen overbodige luxe...op dit moment is er alleen een automatische klapdeur, voor een auto bedoeld eigenlijk, maar ja, er is geen andere deur en wij gaan eigenlijk altijd bij de garage naar buiten en naar binnen, vooral met de sneeuw die er ligt! Dan laten we namelijk gelijk de schoenen in de kelder, dat scheelt een bult troep! Maar daardoor gaat die deur ik weet niet hoe vaak open...dan de konijnen schoon water (lees:ontdooid water) geven, dan voeren of een tussendoortje voor de konijnen, dan gaan de jongens buiten spelen, dan weer naar of van school...steeds, met die kou, die enorme deur open, dat is gewoon niet handig! Volgende week gaat de monteur de boel opmeten, maar we weten in elk geval zeker dat we de raampjes doen en de deur hangt nog van de prijs af!
Vervolgens opende ik de mail en zag ik een volgende aanvraag voor het appartement!! Wauw, ik heb dus alweer een offerte gemaakt en doorgemaild, ik ben benieuwd of het door gaat, want dat zou betekenen dat we al héél wat weken volgeboekt zitten!! Daar doe je het toch ook voor en dan is Erik in elk geval niet voor niets zo druk om alles mooi te maken!!

Het wordt gelukkig weer flink kouder buiten! Op dit moment sneeuwt het zelfs weer even, maar vanaf morgen zou er volop zon zijn voor het hele weekend en temperaturen van rond de minus 15 graden! Heerlijk!

dinsdag 22 januari 2013

Ik vertrek

Afgelopen zaterdagavond vroeg Erik opeens of er nog nieuwe afleveringen van 'Ik vertrek' op zijn geweest het afgelopen jaar. Geen idee, dus we hebben het opgezocht en inderdaad precies vanaf juli zijn er afleveringen te zien geweest. We hebben dus zaterdagavond de laptop op de salontafel gezet en zo twee afleveringen gekeken. Heel gek eigenlijk wel...we hebben dit soort programma's jaren gekeken, af en toe moet je ze met een korreltje zou nemen, want de boel wordt flink aangedikt of alleen het negatieve wordt op een rij uitgezonden, maar toch vonden wij het altijd leuk om te zien. Zo ook nu weer. Nu kijken we alleen heel anders! Eerder kon je nog denken: 'Oh, wat lijkt mij dat mooi...' en later: 'gaat ons dat ook gebeuren?' of  'het zal je maar gebeuren!'
Dit programma heeft er uiteindelijk wel voor gezorgd, dat Erik uit heeft gesproken, het ook wel te willen...emigreren. Bij de aflevering van 5 november 2009 ( ik vertrek, de aflevering) gaat de emigratie niet zoals gepland uiteindelijk en daar had Erik een duidelijke mening over door een reactie die hij gaf, díe reactie heeft eigenlijk alles in gang gezet!

maandag 21 januari 2013

Er is er één jarig....

Lieve Oma en Mama,
 
Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag!!!!!
Wij wensen jou een hele fijne dag toe en vanavond Skypen we!!
 
Liefs van Erik, Karin, Jordy, Luuk en Thijs!
 
 
Vandaag is Eriks moeder jarig, daar kunnen wij dus niet bij zijn, maar we hebben al wel een skype-afspraak staan voor vanavond, dus op die manier zien we elkaar toch wel even, even kletsen...gewoon even gezellig voor iedereen! Eriks oma zou vandaag ook jarig zijn geweest...de oma die afgelopen zomer is overleden, ze zou 91 jaar geworden zijn...zij is, voor haarzelf, nu op een betere plek.

zondag 20 januari 2013

Iglo en broodbakmachine

Zoals ik gisteren schreef, is Erik met de jongens naar buiten geweest om een sneeuwhut te bouwen, het is alleen niet echt een hut geworden, maar meer een iglo! Ze pasten er met z'n vieren zelfs in!! Ze hebben er ook raampjes ingemaakt en de boel goed verstevigd, maar voor de zekerheid haalt Erik er vanavond het 'dak' een stukje af...het is natuurlijk niet geheel ongevaarlijk als één van de jongens er in zit, zonder dat iemand het weet en de boel zakt in...
 
 
Jordy bij de ingang

Thijs kijkt door het raampje

Jordy en Thijs zitten binnen (Luuk is te eigenwijs en wilde niet op de foto...)

Erik zit er bij in en heeft zo de foto gemaakt!

het uitzicht!
Vandaag is het niet zulk fraai weer...de temperatuur was vanmorgen zelfs boven nul en het heeft iets geregend, later op de dag zou de sneeuwgrens weer dalen en zou het overgaan in sneeuw, maar dat is nog niet zeker, misschien blijft het toch regenen.

De broodbakmachine...het rozijnenbrood is écht lekker geworden!! Wel wat weinig rozijnen, al had ik er iets meer in gedaan dan in het recept stond, maar de smaak is helemaal goed! Aangezien ik nog verse gist heb liggen, wat op moet, heb ik vanmorgen alweer een wit brood gebakken! Dit keer wat minder suiker en iets minder gist, maar nog is het teveel gerezen...nu heb ik het boekje er nog eens op nageslagen en wat staat erin?
''Indien u op een hooggelegen plaats woont, kunt u problemen krijgen, die typisch voor deze hoogte zijn. De lage luchtdruk in de bergen geeft minder weerstand aan de gist...'' Als tip wordt er aangegeven 1/4 theelepel minder gist, dat proberen we dus de volgende keer!
Ik heb natuurlijk tot nog toe alle broden gebakken in de oven...eerst met de keukenmachine kneden, dan laten rijzen, met de hand weer kneden, laten rusten, weer kneden en een brood vormen en vervolgens weer laten rijzen. Dat is nogal intensief en heel veel schoonmaakwerk achteraf, vandaar dat ik er tot nu toe ook nog niet weer mee begonnen was....met de broodbakmachine is het heel anders, alleen alles afwegen, in de bak geven en in de machine zetten, instellen en als de tijdklok op nul staat is het brood klaar, met het rijzen, rusten en alles erbij! Het bevalt dus erg goed!