zaterdag 11 februari 2012

Griep

Bah, ik ben ziek: griep. Ik kan me de laatste keer niet eens meer herinneren dat ik het gehad heb...ik ben ongeveer 1 á 2 keer per jaar verkouden en heb weleens een slome dag, maar dit? Je snapt, ik ben heel erg zielig nu!! Haha!! Ik voel elke spier in mijn lichaam, mijn keelgat is de helft van normaal en mijn hoofd knalt er bijna af, mijn maag voelt als een blok beton...pfff, hopelijk duurt dit niet te lang, ben er nu al klaar mee.

Ik zou ook even niet weten waar ik over moet schrijven, vandaar dat ik het ook hier maar bij laat...hopelijk heb ik morgen iets te vertellen.

donderdag 9 februari 2012

Thijs, de kelder en prikbord

Gisteravond, onder de pleister van Thijs, was het ontzettend vurig rood, ter grootte van een 2-euro-muntstuk, vannacht niks erop gedaan en vanmorgen was het nog wel rood, maar niet meer zo vurig als gisteravond, dus ik heb er de zalf en een steriele pleister op gedaan en Thijs lekker naar de Kiga gebracht. Thijs heeft de komende dagen nog steeds antibiotica, dus ik ga er echt vanuit dat alles goed komt!

Vanmorgen ben ik al in de kelder geweest...dozen van de verhuizing leeggehaald en nog eens doorgespit. Dit waren dozen met alleen bloempotten/vazen en prullaria van de woonkamer... Ik had er na de verhuizing zo links en rechts wat uitgehaald om ergens neer te zetten en de rest gewoon gelaten waar het was. Nou ja, als je dan eigenlijk niets gemist hebt, kan er ook wel weer wat weg!! De dozen waar het in zat, waren voor de grote verhuizing toch te onhandig en niet stevig genoeg voor hetgeen wat erin zat, dus ik heb alles eruit gehaald en het resultaat is: bijna twee dozen met spullen die weg kunnen!! Kijk, dat schiet op!!
Datgene wat wel meegaat, heb ik in de kranten gewikkeld gelaten en in de stelling gezet.

Ik heb eergisteren een mailtje gekregen uit Oostenrijk, van de meneer die ons inmiddels meehelpt met het zoeken van een huis/woning. Hij bood aan om voor ons briefjes op te hangen op de prikborden bij de winkels! Dit is in Oostenrijk heel gebruikelijk, maar volgens mij heb ik daar al eens iets over geschreven. Wij wilden dit zeker ook gaan doen, zodra we weer in Oostenrijk zouden komen...maar ja, eerst twijfelden we nog over wanneer dit het handigste zou zijn...niet te vroeg, niet te laat...maar met dit aanbod voor nu en ook van iemand uit de goede omgeving, die de winkels weet te vinden, heb ik gewoon 'ja' gezegd!! Ik heb gelijk een brief opgesteld en doorgemaild en de meneer zorgt ervoor dat het opgehangen wordt!! Nou, ik vind dit echt helemaal geweldig, dat je op afstand zó wordt geholpen, terwijl je elkaar helemaal nog niet persoonlijk kent, alleen via het FORUM (klik op deze link) en de mail!! Daar gaat natuurlijk de volgende keer dat we in Oostenrijk zijn, wel gelijk verandering in komen!!

woensdag 8 februari 2012

Hak, Noren en baby!

Gelukkig gaat het met Thijs zijn hak de goed kant op! Waar gisteren de rode ontsteking nog onder de grote pleister wegkwam, is de rode vlek nu onder de pleister getrokken. Vanavond de pleister er eens af halen en kijken hoe het eronder uitziet.

Gisterenmiddag zijn Eriks ouders op de koffie geweest en ze hebben twee paar Noren (schaatsen) van Erik vroeger meegebracht! Het ene paar zal Luuk moeten passen, het andere paar is Jordy nog te groot, maar goed, schaatsen doen ze toch nog niet, eerst beginnen op de kinderijzers...

Gisteren op de terugweg van de Kinderarts, was Thijs natuurlijk helemaal opgelucht, dat de arts hem geen pijn had gedaan en door die opluchting was hij met heel serieuze gesprekken bezig...hij kijkt dan ook echt serieus en heeft dan ook de juiste gezichtsuitdrukkingen erbij. Het is gewoon zo leuk om van die 'echte' gesprekjes met hem te hebben, hij voelt zich er heel groot door...
Thijs: ''Mama?''
ik: ''Ja Thijs''
Thijs: ''Krijg jij nog eens een keer een baby in jouw buik?''
ik: ''Nee Thijs, mama krijgt geen baby meer in de buik....''
Thijs: ''Oh, gelukkig...ik ook niet...''

Haha, dat is toch geweldig!!

dinsdag 7 februari 2012

Auto en Thijs

Zow, dat waren me wel even een paar uurtjes vanmorgen!!
Erik was er al bang voor, de auto moest steeds (vorig winter ook al vaker) een keer of twee gestart worden, voor hij liep, ook 's middags. Vanmorgen startte de auto dus niet meer!!! Aangezien ik met Thijs naar de dokter moest (daarover zo meer), was het ook niet handig dat Erik gewoon in mijn auto naar zijn werk zou gaan en daarmee zou het probleem ook niet verholpen worden. Ik had de garage kunnen bellen en die aan huis kunnen laten komen, maar handig is anders en dan had ik ook geen zekerheid dat ik bij de dokter zou komen. Vandaar dat Erik Jordy en Luuk naar school heeft gebracht, startkabels heeft geregeld en toen met mijn auto, de zijne gestart (jaja, mijn benzine-106 heeft een diesel-307 gestart!). Erik is gelijk naar de garage gereden en heeft een nieuwe accu opgehaald. Hopelijk is dus dat probleem verholpen. Het was vanmorgen dan ook wel extreem koud, vorige week was het bij ons het koudste gemeten in de ochtend om 7.00u met minus 14 graden, vanmorgen was het om 8.15u nog minus 17 graden.

Thijs. Vlak voor het weekend had Thijs zijn hak iets kapot, alsof er een kleine blaar had gezeten die geknapt was. Niets aan de hand dus. Gisteren toen ik hem bij de Kiga ophaalde, kwam bij hinkelend bij mij en zei gelijk dat zijn hak heel erg pijn deed. Toen we thuiskwamen heb ik het bekeken en eerst zag ik inderdaad een ontstoken klein bultje...tot ik op een andere manier langs zijn hak keek en er toch wel een flinke bult zag zitten! We hebben zijn sok uitgelaten om op die manier de irritatie van de sok en schoen weg te laten trekken. Ik heb gelijk gezegd: als het niet beter wordt, gaan we morgenochtend naar de dokter. Gisteravond kon je heel goed zien dat het echt ontstoken was. Vanmorgen zat de rode plek tot zowel de binnenkant als de buitenkant van de enkel!! Op naar de dokter dus. Hij heeft nu een antibiotica en een zalf meegekregen en zolang het wondje nog niet dicht zit, mag hij absoluut niet zwemmen....de dokter refereerde namelijk ook gelijk naar Luuk, vorig jaar, daar ging mijn gedachte gisteren al naar uit en daar had ik geen trek in.... Vorig jaar had Luuk namelijk in de ochtend een bultje, ter grote van een kleine knikker, in zijn knieholte. In de middag ben ik ermee naar de kinderarts gegaan en toen schrok ik echt, het bultje was in een paar uur tijd uitgegroeid tot een flink ontstoken ei...het resultaat was, dat hij diezelfde middag nog geopereerd is en een nacht in het ziekenhuis kon vertoeven.
Hopelijk gaat het met Thijs snel beter!!

zondag 5 februari 2012

Fietsen

Deze week is Erik begonnen met een zoektocht naar nieuwe fietsen! Wij hebben natuurlijk nog gewone fietsen met 4 versnellingen en die zijn inmiddels zo'n 15 jaar oud...niet echt een fiets voor een berglandschap dus! Tja en dan kijk je dus bij tweedehands en nieuw, bij merkfietsen en bij 'onbekende-merk' fietsen, fietsen voor kinderen, fietsen voor volwassenen....veeeeeeeel soorten fietsen dus! Voor Erik en mijzelf kijken we toch wel naar een goede en stevige fiets, het is tenslotte de bedoeling dat we er heel wat jaren weer mee verder kunnen. Voor de kids ligt dit iets anders. Jordy hééft een fiets met versnellingen, dus op zich zou hij daar mee verder kunnen. Luuk en Thijs hebben een fiets zonder versnellingen, maar zullen ze niet te jong zijn voor een fiets mèt versnelling? Luuk zijn fiets is niet heel geweldig, hij moet vreselijk vaak en snel rondtrappen om mee te komen, dus eigenlijk is hij wel aan een andere toe. Kijk je op marktplaats, dan vindt je natuurlijk genoeg tweedehands kinderfietsen, maar in de kindermaten zijn ze vaak zonder versnellingen. Vind je er één met versnelling, dan zijn ze vaak nog flink aan de prijs en onze ervaring is, dat als je een fiets via marktplaats koopt, er altijd wel weer iets aan moet gebeuren...de banden zijn glad of de verlichting werkt niet, er zitten geen snelbinders op....en als je dan bij nieuwe, onbekendere merken kijkt, dan valt de prijs eigenlijk nog best mee voor een kinderfiets....
Nou ja, genoeg dus om weer even zoet mee te zijn!