vrijdag 22 juli 2011

OOSTENRIJK HERE WE COME!!!

Gisteren een leuke dag gehad! Gisterochtend eerst lekker rustig opgestart, een beetje geklungeld, naar de bakker geweest voor iets lekkers bij de koffie, want Jordy was natuurlijk jarig! Om 14.00u hebben we Luuk uitgezwaaid, hij is met de bus naar de dierentuin geweest en toen zijn we naar de verjaardag van onze buurjongen gegaan. Tegen 15.45u zijn we weer richting school gegaan om samen met Thijs en zijn groep naar het bos te wandelen en in de speeltuin te spelen. In de speeltuin hebben alle kids wat gedronken en lekkers gegeten en toen weer naar school gelopen. Daar begon om 17.30u het Grillen. Iedere ouder kon zich in de dagen ervoor opgeven om iets mee te nemen, van stokbrood tot sausjes tot salades. Het drinken kon tegen een kleine vergoeding gekocht worden en het vlees daar had iedereen van te voren een klein bedrag voor betaald. We hebben dus heerlijk uitgebreid gegeten en echt, wat een heerlijke salades waren er gemaakt. Vooral de Nudelsalades, die ik nog nooit eerder zelf heb gemaakt, maar daar gaat zeker verandering in komen!! Het weertje werkte voortreffelijk mee, dus we konden met de hele school (Kindergarten en Krippengruppe) lekker buiten zitten. De kids die hun buikjes vol hadden gegeten konden vervolgens spelen, het ging perfect, echt gezellig!!
Luuk heeft het helemaal geweldig gehad in de dierentuin, alleen betwijfel ik wat hij het leukste vond: de busreis of de dierentuin, hahahaha!

Bij thuiskomst eerst de kids onder de douche gezet en naar bed gebracht en Erik en ik zijn nog even bezig geweest met wat voorbereidingen. Erik heeft het gras nog gemaaid en ik heb nog even een lijstje uitgedraaid, wat ik mee wil nemen.

Vanmorgen weer lekker rustig aan gedaan. Ik heb nog wat spullen bij in de tassen gepakt, opgeruimd en stofgezogen en toen zijn we naar Thijs zijn groep gegaan. Daar was de Abschlußkreis voor het einde van het schooljaar en tevens het afscheid van de 'grote' kindjes die de groep gaan verlaten....daar is Thijs er dus ook één van. Na de zomervakantie gaat hij naar de Bärengruppe van de Kindergarten! (pffff...kleine kindjes worden groot...).

Vanmiddag doen we niet veel meer, de auto moet nog ingepakt worden en de kids willen nog graag uitgebreid in bad en verder...we zien wel, lekker ontspannen denk ik! Vanavond tegen een uur of negen, tien zullen we dan eindelijk vertrekken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oh, wat hebben we er een zin in!!!!!!
Ik had al gemeld dat wij geen laptop meenemen, dus dat er een blogstilte zal zijn, de komende twee weken!!!!

Oh ja, nog even voor degenen die geprobeerd hebben om een reactie te geven bij een blog (zijn er meerdere), ik heb een instelling aangepast en ik hoop dat het nu wel lukt....ik wacht het af!!!!!!

Tot snel!!!!

woensdag 20 juli 2011

Afzegging en een belachelijk bod

Zojuist heeft de makelaar gebeld. Het stel wat van verder weg kwam heeft per email gezegd geen interesse meer te hebben en het andere stel heeft een bod gedaan...de makelaar wist bijna niet hoe ze het zou brengen, ze wilde een verhaaltje al stotterend beginnen en toen zei ze: ik zeg het maar gewoon...dit stel heeft maar liefst € 29.000,- onder de vraagprijs geboden! Ik begon gelijk te lachen en ik heb gezegd dat we daar natuurlijk niet op in gingen! Nou, nee, zei de makelaar, dat heb ik deze mensen ook al duidelijk gemaakt. Onze vraagprijs is heel reeel, dus om dit soort biedingen begin ik gewoon te lachen!
Ach, we hebben weer een bod gehad, het huis is dus wel 'in trek' zeg maar, maar we zoeken wel iemand die iets serieuzer bied!!

Morgen is Jordy dan echt jarig, eindelijk is hij dan 7! Morgen zal het voor hem alleen een andere verjaardag worden dan gewend, want het feest is natuurlijk al geweest! Morgenvroeg zijn we wel thuis en zullen we iets lekkers voor bij de koffie halen, maar morgenmiddag zijn we de hele middag de hot op, tot morgenavond, ik schat, een uurtje of zeven, half acht...

Ik kon het niet laten en heb alvast bijna drie weekendtassen ingepakt, haha, ach, ik hoef morgenvroeg niets van mezelf te doen, de rest zien we vrijdag wel weer!

dinsdag 19 juli 2011

Relaxdagje en blogstilte...

Heerlijk dagje vandaag! Vanmorgen eerst heel relaxed wakker geworden (nadat Erik naar zijn werk is gegaan), de kids hebben eerst boven gespeeld, Thijs en ik hebben ons alvast gewassen en Jordy en Luuk wilden in de pyama mee naar beneden. Na het ontbijt hebben ze eerst weer even op de WII gespeeld en ik ben naar de zolder gegaan. De eerste weekendtas volgepakt (met dikke truien, pyama's, wat reservehanddoeken, speciaal beddegoed voor Luuk etc.) en alvast het medicijnkastje in de badkamer geplunderd en alles wat meemoet in de daarvoor bestemde beautycase gestopt.
Vervolgens hebben we lekker fruit gegeten en zijn we buiten een spelletje gaan doen!
Lekker hoor, niets moet, alles mag!!

Vanavond ook nog even lekker aangerommeld. Een etui met schrijfspulletjes en plakspulletjes samengesteld, papieren die ik mee wil hebben klaargelegd. Schriften van de kids (vanaf de geboortes schrijf ik leuke en/of belangrijke gebeurtenissen op in een schrift, ook als ze gaan logeren krijgen ze de schriftjes mee, zodat diegene er ook iets in kan schrijven...) klaargelegd. Accu van de fotocamera ligt aan de lader...ach ja, zo is er eigenlijk steeds wel iets wat gedaan kan worden!

Morgen nog 'even' alle bedden verschonen, zodat er na de vakantie, met de hele vakantiewas, ook niet nog eens alle bedden aan verschoning toe zullen zijn. Donderdag is Jordy echt jarig, dus dan wil ik er ook niet zo bende van maken!

Vrijdag zullen wij weggaan, dus vanaf die tijd is er even 'laptopstilte' en tevens ook 'blogstilte', wij nemen geen laptop mee op vakantie, want we hebben er dan ook geen internet, dus dat schiet niet op! En daarbij, er is ook geen tv voor de kids....dus ik moet ook afzien, hihi.

Nog drie nachtjes in ons eigen bedje en dan...

maandag 18 juli 2011

Verjaardag en bezichtigingen

We hebben gisteren onze verjaardagen 'vorgefeiert', iets wat in ieder geval in Duitsland totaal niet gebruikelijk is...een verjaardag hoor je gewoon niet in het voren te vieren, maar ja, ik heb al uitgelegd dat het zo gewoon het beste uitkwam! De meeste visite hebben we 's morgens gehad. Jordy was dus helemaal happy doordat hij daardoor de meeste cadeaus ook 's morgens ontving!!
Jordy heeft er ook voor gekozen om (hihi, natuurlijk) gisteren ook onze cadeaus te krijgen! Van ons heeft hij een Tyranosaurus Rex (zo'n dier van rubber) gekregen (die wilde hij ook heel graag hebben) en een poster van Cars voor boven zijn bed en dan nog het Mario Kart spel van de WII....jaja, wij hebben nu een Nintendo WII. Wij hebben deze spelcomputer gekocht voor ons allemaal en Jordy het spel gegeven. Zo krijgen we in elk geval geen geruzie van: afblijven, want die WII heb IK gekregen! Zaterdagavond heeft Erik de WII aangesloten, zodat zondag, na het openen van de cadeaus, gelijk gespeeld kon worden!
Hoe snel kan een kind eigenlijk verslaafd raken? (hihi, hij hoort en ziet niets anders meer en we moeten hem gewoon een tijdslimiet geven...).
De verjaardag was geslaagd, Jordy is helemaal blij met alle cadeaus, die gaan van een schuimpijltjespistool tot een graafmachine van de Bruder, van een poster tot lego en nog veel meer!

En dan natuurlijk het huis...vanmorgen belde de makelaar al op tijd. Ze vroeg eerst hoe het zaterdag gegaan was, ik heb haar mijn mening gegeven (onze makelaar kon er niet bij zijn) en gezegd dat ik niet het gevoel heb dat deze mensen het huis zullen kopen... Nou ja, zei ze, dan laten we het andere gewoon doorgaan. De mensen die vrijdag af hebben gezegd, komen vanavond om 19.00u en er belde zojuist nog een mevrouw die het huis ook graag vandaag wil bekijken, die komen om 18.30u, komt dit uit?
Ja hoor, vanmiddag hebben we eerst nog verjaardag in Nederland gehad, van ons neefje, die is twee geworden, Erik heeft na het werk het eten klaar gemaakt, zodat we bij thuiskomst gelijk konden eten. Het huis had ik voordat we vanmiddag weg zijn gegaan aardig glad achtergelaten. Na het eten was het dus nog even de keuken opruimen, de wc's nakijken en klaar.

Om 18.30u kwam er een 'mischpärchen', zij is Nederlands, hij is Duits. Ze wonen nu nog wat verder Duitsland in, maar willen nu wat dichter bij de grens gaan wonen. Ze hebben ook al meerdere woningen bekeken, bij andere makelaars. Ze waren in elk geval heel positief en hebben ruim de tijd genomen om het huis te bekijken, precies tot 19.00u, tot het andere stel kwam! Dit stel is een Duits stel, zij waren ook heel positief en hebben ook de tijd genomen om ook een tweede 'doorloopronde' zonder de makelaar te doen.
We zijn dus benieuwd of we nog iets van hen zullen horen.
Tot nu toe, vallen ons de bezichtigingen heel erg mee, niemand heeft rechtstreeks commentaar geleverd of vond iets niet goed aan het huis, als ze het wel zouden hebben, kun je er misschien nog iets mee, maar de mensen zijn voornamelijk positief gestemd. Nu dus alleen nog iemand die zowel positief is, als het huis daadwerkelijk wil kopen! Ik heb vanmiddag even nagekeken op de kalender, maar we hebben nu 10 bezichtigingen achter de rug (daarbij meegerekend dat twee stellen twee keer hebben bezichtigd, er zijn dus acht verschillende koppels geweest) en dat in twee maand tijd, vind ik niet bepaald slecht!

Morgen zijn de kids alledrie weer een dagje vrij, het huis is zo goed als glad, dus maar eens kijken wat we zullen gaan doen! Woensdag hoeven Luuk en Thijs alleen nog maar de ochtend naar school en daarna zijn het alleen nog maar uitjes die ze maken (Luuk naar de dierentuin, Thijs naar de speeltuin en natuurlijk donderdag de gezamelijke bbq). Vrijdag heeft Thijs dan alleen nog de 'Abschlusskreiß', dan krijgen de kindjes die naar de 'Regelgruppen' gaan nog een cadeautje mee en dan is het echt vakantie! Erik hoeft nog maar tot en met woensdag te werken...heerlijk!!