maandag 18 juli 2011

Verjaardag en bezichtigingen

We hebben gisteren onze verjaardagen 'vorgefeiert', iets wat in ieder geval in Duitsland totaal niet gebruikelijk is...een verjaardag hoor je gewoon niet in het voren te vieren, maar ja, ik heb al uitgelegd dat het zo gewoon het beste uitkwam! De meeste visite hebben we 's morgens gehad. Jordy was dus helemaal happy doordat hij daardoor de meeste cadeaus ook 's morgens ontving!!
Jordy heeft er ook voor gekozen om (hihi, natuurlijk) gisteren ook onze cadeaus te krijgen! Van ons heeft hij een Tyranosaurus Rex (zo'n dier van rubber) gekregen (die wilde hij ook heel graag hebben) en een poster van Cars voor boven zijn bed en dan nog het Mario Kart spel van de WII....jaja, wij hebben nu een Nintendo WII. Wij hebben deze spelcomputer gekocht voor ons allemaal en Jordy het spel gegeven. Zo krijgen we in elk geval geen geruzie van: afblijven, want die WII heb IK gekregen! Zaterdagavond heeft Erik de WII aangesloten, zodat zondag, na het openen van de cadeaus, gelijk gespeeld kon worden!
Hoe snel kan een kind eigenlijk verslaafd raken? (hihi, hij hoort en ziet niets anders meer en we moeten hem gewoon een tijdslimiet geven...).
De verjaardag was geslaagd, Jordy is helemaal blij met alle cadeaus, die gaan van een schuimpijltjespistool tot een graafmachine van de Bruder, van een poster tot lego en nog veel meer!

En dan natuurlijk het huis...vanmorgen belde de makelaar al op tijd. Ze vroeg eerst hoe het zaterdag gegaan was, ik heb haar mijn mening gegeven (onze makelaar kon er niet bij zijn) en gezegd dat ik niet het gevoel heb dat deze mensen het huis zullen kopen... Nou ja, zei ze, dan laten we het andere gewoon doorgaan. De mensen die vrijdag af hebben gezegd, komen vanavond om 19.00u en er belde zojuist nog een mevrouw die het huis ook graag vandaag wil bekijken, die komen om 18.30u, komt dit uit?
Ja hoor, vanmiddag hebben we eerst nog verjaardag in Nederland gehad, van ons neefje, die is twee geworden, Erik heeft na het werk het eten klaar gemaakt, zodat we bij thuiskomst gelijk konden eten. Het huis had ik voordat we vanmiddag weg zijn gegaan aardig glad achtergelaten. Na het eten was het dus nog even de keuken opruimen, de wc's nakijken en klaar.

Om 18.30u kwam er een 'mischpärchen', zij is Nederlands, hij is Duits. Ze wonen nu nog wat verder Duitsland in, maar willen nu wat dichter bij de grens gaan wonen. Ze hebben ook al meerdere woningen bekeken, bij andere makelaars. Ze waren in elk geval heel positief en hebben ruim de tijd genomen om het huis te bekijken, precies tot 19.00u, tot het andere stel kwam! Dit stel is een Duits stel, zij waren ook heel positief en hebben ook de tijd genomen om ook een tweede 'doorloopronde' zonder de makelaar te doen.
We zijn dus benieuwd of we nog iets van hen zullen horen.
Tot nu toe, vallen ons de bezichtigingen heel erg mee, niemand heeft rechtstreeks commentaar geleverd of vond iets niet goed aan het huis, als ze het wel zouden hebben, kun je er misschien nog iets mee, maar de mensen zijn voornamelijk positief gestemd. Nu dus alleen nog iemand die zowel positief is, als het huis daadwerkelijk wil kopen! Ik heb vanmiddag even nagekeken op de kalender, maar we hebben nu 10 bezichtigingen achter de rug (daarbij meegerekend dat twee stellen twee keer hebben bezichtigd, er zijn dus acht verschillende koppels geweest) en dat in twee maand tijd, vind ik niet bepaald slecht!

Morgen zijn de kids alledrie weer een dagje vrij, het huis is zo goed als glad, dus maar eens kijken wat we zullen gaan doen! Woensdag hoeven Luuk en Thijs alleen nog maar de ochtend naar school en daarna zijn het alleen nog maar uitjes die ze maken (Luuk naar de dierentuin, Thijs naar de speeltuin en natuurlijk donderdag de gezamelijke bbq). Vrijdag heeft Thijs dan alleen nog de 'Abschlusskreiß', dan krijgen de kindjes die naar de 'Regelgruppen' gaan nog een cadeautje mee en dan is het echt vakantie! Erik hoeft nog maar tot en met woensdag te werken...heerlijk!!

Geen opmerkingen: