zaterdag 6 april 2013

Trots!

Vanmorgen alweer eerst naar Villach geweest...het moet geen gewoonte gaan worden, hahaha!! Ik had weer eens wat op Willhaben gevonden, iets wat we nog nodig hadden voor het appartement! Het gaat om een salontafel en dezelfde mevrouw had van hetzelfde ook nog eens bijzettafeltjes! Ik ben niet van de bijzettafeltjes, maar dit is zo'n set van drie die je onder elkaar kunt schuiven en het is vrij strak (komt van een winkel die begint met een I... :-) ) Eén ervan ga ik gebruiken als nachtkastje bij het bed, want de poten zijn van hetzelfde materiaal als het bed en de andere twee kan ik mooi in de hoek van de woonkamer kwijt, want daar zou eerder de kast komen te staan, die nu alsnog weer 'verdwenen' is, zo kan er wat leuks opstaan of kunnen de gasten het glaasje drinken naast zich neerzetten!

Verder...is het appartement onherkenbaar geworden!!!! WAUW WAUW WAUW!!! Ik ben supertrots op onszelf, wij zijn geen architecten, maar het is echt prachtig en het is nog niet eens klaar!!! In de keuken en de gang ligt de nieuwe vloer erin, ook zijn in deze twee ruimtes de lampen opgehangen, de nieuwe garderobe-spiegel-kast staat al in de gang...morgen wil Erik de deuren op maat maken, er moet bij een aantal een klein stukje af. De nieuwe plinten moeten er nog aan, gordijnstangen ook nog ophangen en dan zal voor morgen de dag wel om zijn, want het is natuurlijk ook nog zondag. Maandag gaat dan de nieuwe vloer in de woonkamer erin...ik hoop aan het einde van de komende week dan eindelijk een paar mooie foto's te kunnen maken, voor de site!!
Dan kan Erik deze week weer verder met de badkamer en ik vermaak mij voorlopig wel met de keuken....schoonmaken en inrichten en dan de woonkamer...de hoekbank en tevens een slaapbank moet helemaal gereinigd worden (het is van ribstof...), ik heb een spuitbus gehaald om het te proberen, maar het lijkt me geen fijn karwei om eerlijk te zijn, maar goed, de bank is verder helemaal in orde, niet versleten en ook weer niet aardslelijk, dus ik moet er toch aan geloven!

vrijdag 5 april 2013

Garderobe

Heel even een klein blogje! Heb net even tijd, we gaan zo eten en dan ga ik op pad met de jongens. Vanmorgen heb ik lekker gewandeld, toen we terugliepen, toen begon het een beetje te sputteren, maar dat was dus niet erg meer. Het was weer heelijk om een frisse neus te halen!
 
Gisteren is de blije dag ook goed afgesloten!! Ik had een garderobe kast gezien op Willhaben en was gelijk verkocht! Zelf zou ik zoiets nooit hebben gekocht, maar toen ik deze zag, was ik helemaal om, ik zag 'm al in de mooie witte gang staan...wat haken links of rechts van deze kast voor de jassen...ik heb de mevrouw gemaild, vervolgens gebeld en ik heb Erik erop af gestuurd! Hahaha, Erik wilde dat ik eerst zelf ging kijken, maar dan moeten we er twee keer naar toe en dat vond ik onzin en de mevrouw kon overdag niet, als de kast heel zou zijn, kon Erik 'm gewoon meenemen, ik was toch al verkocht!! Dit is 'm:
ik ben helemaal blij! De drie laatjes schuiven goed
en in het onderste deel zit een schapje. De mevrouw had
deze kast jaren geleden laten maken en wees Erik er meerdere
keren op, dat ze er toen véél geld voor had betaald...tja, dan
had ze 'm niet weg moeten doen, wij betalen datgeen ervoor wat ze ervoor wilde hebben!!
Hij is nu van ons!

donderdag 4 april 2013

Blije dag!

Het was vandaag een dag om blij van te worden!!
Vanmorgen zijn we beiden weer vol aan de klus gegaan, Erik moest nog het een en ander aan de vloer veranderen, zodat in het weekend de nieuwe vloer gelegd kan worden en daarna is Erik zelfs begonnen met tegelen!! Een klein stukje van de wandtegels zitten er nu in en wauw, dat veranderd gelijk de boel!!! Zelf ben ik verder gegaan met het schilderen van kozijnen. Het badkamerkozijn kan ik niet afmaken, omdat er natuurlijk nog tegels gezet moeten worden en die komen ook rondom het kozijn, maar aan de overloopkant heb ik 'm al wel gedaan. Het voordeurkozijn moet alleen nog, maar dan kan die deur er even niet ingehangen worden dezelfde dag en aangezien Jordy er wel boven slaapt, wil ik daar nog even mee wachten, maar de rest van de kozijnen (vijf stuks) zijn klaar!

Vanmiddag na het eten, ben ik naar Villach gegaan. We kregen gisteren folders en er stonden een aantal dingen in, die we nog moesten hebben en die nu echt voor hele scherpe prijzen waren!! Ik heb vanmiddag een hele lijst binnen kunnen halen!! Gordijnstangen, een kamerlamp, een keukenlamp, een lamp voor in de gang, de volgende vijf sets beddengoed en nog een paar kleinere dingen, zoals een bestekbak voor in de keukenlade!! Wauw, helemaal tegek! Vooral als je nagaat, dat ik een paar weken geleden dezelfde gordijnstangen in de handen heb gehad en ze toen vrij duur vond en nog maar niet mee heb genomen...en nu exact hetzelfde voor een derde van die prijs heb kunnen halen! Voor de sets met beddengoed heb ik precies de helft betaald! Oh, wat ben ik blij, dat wij het op deze manier kunnen doen en niet alles opeens nodig hebben gehad. Op deze manier hebben we ons heel veel geld kunnen besparen en niet met de aankoop van rommel, maar gewoon met (voor ons in elk geval) goed spul! Want natuurlijk vallen er ook genoeg dingen wat duurder uit, of heb je dingen nodig, waar je geen seconde bij stil hebt gestaan, maar die er wel moeten komen, maar op deze manier kun je het goed in de hand houden!

Hopelijk wordt er mogenochtend gewandeld, ik heb er echt weer zin in, maar het weer zou niet echt meewerken...hopelijk is het morgenochtend droog! Morgenmiddag ga ik met de jongens naar Lendorf, naar de verjaardag van de twee jongens van Corine. Hahaha, ik hoop dat we er komen, want het is van ons uit een uurtje rijden, maar ik ben die richting nog nooit alleen in geweest! Morgen voor mij dus geen klusdag, maar Erik is nog wel het een en ander van plan.

woensdag 3 april 2013

Klusochtend!

We zijn een dagje verder en gelukkig ben ik vanmorgen al heel anders opgestaan dan de laatste dagen!! Eerst heerlijk even naar de winkel gewandeld voor een paar boodschappen...gewandeld in de sneeuw!! Hahaha, het blijft hier toch nog steeds gestaag doorsneeuwen, voor vrijdag wordt er zelfs weer een flinke hoeveelheid voorspeld...

Daarna eerst even onze badkamer een beetje op orde gebracht...daar hing nog steeds ons fraaie douchegordijn niet goed sinds het nieuwe kozijn. De Maurer heeft de muur een beetje gladder gemaakt en Erik heeft het nog iets verder aangesmeerd, zodat nu ook geen water achter de tegels kan komen. De spiegel hangt weer en het schapje zit weer op zijn plek, de wasmachine staat weer waar die stond, het een en ander goed schoongemaakt, dus die ruimte kan er voorlopig weer even tegen.
Daarna zijn we beiden naar boven gegaan. Erik heeft eerst nog wat bijgeschuurd en is toen met de roller en de latex in de weer gegaan en ik heb verf genomen en inmiddels twee deurkozijnen geschilderd.
Terwijl ik ziek was, heeft Erik zich uitgeleefd op het witten...op dit moment is de Speis klaar met latex, de gang is klaar, de beide slaapkamers zijn helemaal bijgewerkt, de keuken is ook bijgewerkt...alleen de woonkamer is nog niet helemaal klaar, daar hoeft nog maar één muur!
Dan kunnen we eindelijk het komende weekend de vloer leggen!!!! Erik heeft daarvoor al alle deurposten bijgewerkt, zodat de vloer eronder door gelegd kan worden en bijna alle drempels zijn weg! Gelukkig kon dat, nu we allemaal nieuwe strips hebben gehaald die de overgang naar een andere vloer oplost, veel mooier dan die drempels!

Erik heeft de badkamer inmiddels zover klaar, dat hij gelijk kan tegelen, zodra de nieuwe vloer in het appartement ligt, want dan kan ik zelf namelijk verder met het schoonmaken en inrichten, het bed in elkaar zetten, volle dozen van zolder halen en kijken welke verrassingen daar allemaal in zitten...heerlijk is dat, dat zijn namelijk volgepakte dozen, die ik nog samen met mijn moeder in de eerste week hier ingepakt heb...spullen die uit dít huis van de wanden komen, uit kasten komen, uit de keukens zijn gekomen....ben wel weer heel benieuwd wat er allemaal in zit, ik wil er namelijk op die manier een beetje ''Oostenrijk'' in het appartement brengen! Ook het zelfgekochte nieuwe keukenservies komt dan tevoorschijn, eindelijk!!!!

dinsdag 2 april 2013

Dé Belastingdienst en onverwacht bezoek!

Daar ben ik weer, ik leef nog! Ben nog altijd niet fit, maar kan inmiddels weer zonder pijnstillers de dag door. Een lekkere verkoudheid begint de kop op te steken, dus ik zal er de eerste dagen nog wel even zoet mee zijn, al ben ik alleen al blij met wat meer energie...
Vanmorgen vernam ik al, dat ik totaal geen energie zou hebben om te klussen, dus toen heb ik maar een heel erg leuk ander karwei gedaan....het heeft te maken met een blauwe envelop...juist, ik heb vanmorgen voor het eerst zelf, online, de belastingaangifte gedaan! Vreselijk, niets voor mij dat. Gelukkig heeft de meneer die ons steeds geholpen heeft de afgelopen jaren, mij vorig jaar al het een en ander verteld over hoe en wat ik in zou moeten vullen, dus ik kwam eigenlijk heel ver en bleef hangen op één punt. Ik heb daarvoor de belastingdienst gebeld...de mevrouw had in elk geval de tijd en heeft haar best gedaan, maar hóe!
''Ik zal het even nakijken...hmmm, daar moet u dit invullen''
Ik: ''dat heb ik gedaan''
mevrouw: ''Oh, oké, euhm...dan moet u even daar kijken en dan dat invullen''
Ik: ''dat had ik ook al gedaan''
mevrouw: ''hmmm, dan had het toch eigenlijk goed moeten gaan....één momentje, ik zet u even in de wacht...''
Ik heb vervolgens nog twee keer in de wacht gestaan en het antwoord bleek uiteindelijk: ''het programma doet dit vanzelf al goed...''
 
Ik weet inmiddels dat de aangifte nog steeds niet goed is, maar dat heeft te maken met dat wij halverwege het jaar 2012 niet meer nederlands belastingplichtig zijn geworden en daar houdt dat programma volgens mij geen rekening mee, ik ga natuurlijk geen nederlandse belasting betalen over inkomsten uit Oostenrijk...maar eens afwachten welk antwoord we op de aangifte gaan krijgen, het is in elk geval de deur uit. Als buiten Nederland wonenden heb je wat langer de tijd om de aangifte in te vullen.
 
Tijdens het invullen en nog op het tijdstip dat Erik Thijs naar de Kindergarten bracht, riep Jordy opeens voorzichtig: ''Mama, daar is diezelfde ree als gisteren weer!!!'' En ja hoor, daar stond de ree, heerlijk van mijn planten te eten! Hahaha!! Ik kan niet zien of dit nou het jong of de moeder is, maar gisteren heeft hij/zij al een begin gemaakt met de groene plant...nou ja, het beestje heeft gewoon honger!
 
 
vanuit de woonkamer heb ik deze foto gemaakt. Je ziet dat de ree opkijkt,
waarschijnlijk hoorde het daar namelijk Erik terugkomen lopen...ietsje later
sprong de ree weg!

zondag 31 maart 2013

Ziek... en Pasen en Kärntner Reindling

Om te beginnen wensen wij een ieder:
 
Vrolijk Pasen!!
 


Vorige week vertelde ik, dat ik een dag of twee niet lekker in orde was. Het kwakkelde, maar het zette niet echt door en ik baalde daar een beetje van, want mijn gevoel zei: dan gaat het nog komen...daar heb ik dus gelijk aan gehad...helaas.
Donderdag voelde ik mij hetzelfde als vorige week donderdag, wat hoofdpijn, moe, niet helemaal lekker. Vrijdag ging het zo nog door, al werd de hoofdpijn erger, ik heb een paracetamol genomen en daarmee ging het nog weer. Zaterdagochtend stond ik echt ziek op...ik voelde dat ik koorts had, mijn hoofd knalde uit elkaar, misselijk en een hele zere keel, maar ja, ziek kon ik even niet zijn, we zouden om 9.00u in Villach zijn om een tuinset te bekijken....wederom een paracetamol genomen en met z'n allen in de auto.
Helaas was de tuinset niet meer zoals op de foto...het is een hele dure set geweest, echt een merkset, maar ze hebben het zomer en winter buiten laten staan, het was hardhout met kunststof zitvlak en rugleuning en het zat vol beschadigingen...de meneer had er wel een potje originele verf bij, om het bij te kunnen werken, maar dit zou je niet redden met dat ene potje...heel jammer. We zijn dus weer weggegaan. In de auto begon ik mij steeds meer af te vragen, waarom ik mee was gegaan...mijn hoofd knalde vreselijk en ik kon mijn ogen niet open houden. Toch nog even langs de bouwmarkt en de winkel om ons bestelde brood op te halen.
Eenmaal in huis hebben we wat gedronken en toen ben ik naar bed gegaan. Ik heb ruim 2,5 uur geslapen!! Vervolgens een half uur nodig gehad, om uit bed te komen, want mijn hoofd ging zo vreselijk te keer en mijn keel voelde als grof schuurpapier...ik heb dit keer een ibuprofen genomen. Erik had intussen met de jongens al brood gegeten, brood gesneden en in de vriezer gedaan...hij heeft dus de snijmachine flink benut en ik heb NIETS gehoord en dat terwijl onze slaapkamer aan de keuken grenst!
We hebben weer wat gedronken en ik kon nog net een banaan door mijn keel krijgen, met mini hapjes. De jongens gingen spelen en Erik wilde nog even wat doen, ik heb mijn kussen gepakt en ben zo op de keukenbank gaan liggen...en gelijk weer in slaap gevallen, dik anderhalf uur, toen ik wakker werd vernam ik pas, dat alle vier de heren aan de keukentafel zaten een spelletje te doen... Onvoorstelbaar, zo ziek als ik mij gisteren voelde...dat is al erg lang niet meer gebeurd! Ik neem nu keurig om de paar uur een ibuprofen en het is nu goed te doen, ben wel moe en totaal niet fit, maar het is al veel beter dan gisteren!
 
Ik had afgelopen week het originele recept van de Kärntner Reindling van Ute gekregen, want dat is iets wat met de Pasen hier toch echt een gebruik is...nu had ik gisteren die Reindling willen maken, maar ja, dat werd dus niet meer wat. Vandaar dat ik vanmorgen met het beetje meer energie wat ik had, de Reindling gemaakt. Ik had het recept voor een kilo meel gekregen en ik heb het hele kilo klaar gemaakt, de ene helft als originele Reindling en de andere helft een Reindling voor de jongens, want die zijn niet gek op de inhoud van de andere...
De volgende keer bak ik 'm alleen op een hogere temperatuur als dat ik doorgekregen had en we weten nu dus nog niet hoe ze smaken, dat weten we straks...de Reindling is gevuld met nootjes, rozijnen, suiker, kaneel en honing...
 


Deze Reindling heb ik gevuld met chocolade voor de jongens.
Het recept wat ik heb gekregen is tevens ook een basisrecept voor vele andere producten, je kunt er ook Krapfen (bij de nederlander bekend als Berliner bollen) van maken en nog andere dingen. Je kunt er veel verschillende Reindlingen van maken, de vulling kun je uiteindelijk helemaal naar eigen smaak invullen.