zondag 31 maart 2013

Ziek... en Pasen en Kärntner Reindling

Om te beginnen wensen wij een ieder:
 
Vrolijk Pasen!!
 


Vorige week vertelde ik, dat ik een dag of twee niet lekker in orde was. Het kwakkelde, maar het zette niet echt door en ik baalde daar een beetje van, want mijn gevoel zei: dan gaat het nog komen...daar heb ik dus gelijk aan gehad...helaas.
Donderdag voelde ik mij hetzelfde als vorige week donderdag, wat hoofdpijn, moe, niet helemaal lekker. Vrijdag ging het zo nog door, al werd de hoofdpijn erger, ik heb een paracetamol genomen en daarmee ging het nog weer. Zaterdagochtend stond ik echt ziek op...ik voelde dat ik koorts had, mijn hoofd knalde uit elkaar, misselijk en een hele zere keel, maar ja, ziek kon ik even niet zijn, we zouden om 9.00u in Villach zijn om een tuinset te bekijken....wederom een paracetamol genomen en met z'n allen in de auto.
Helaas was de tuinset niet meer zoals op de foto...het is een hele dure set geweest, echt een merkset, maar ze hebben het zomer en winter buiten laten staan, het was hardhout met kunststof zitvlak en rugleuning en het zat vol beschadigingen...de meneer had er wel een potje originele verf bij, om het bij te kunnen werken, maar dit zou je niet redden met dat ene potje...heel jammer. We zijn dus weer weggegaan. In de auto begon ik mij steeds meer af te vragen, waarom ik mee was gegaan...mijn hoofd knalde vreselijk en ik kon mijn ogen niet open houden. Toch nog even langs de bouwmarkt en de winkel om ons bestelde brood op te halen.
Eenmaal in huis hebben we wat gedronken en toen ben ik naar bed gegaan. Ik heb ruim 2,5 uur geslapen!! Vervolgens een half uur nodig gehad, om uit bed te komen, want mijn hoofd ging zo vreselijk te keer en mijn keel voelde als grof schuurpapier...ik heb dit keer een ibuprofen genomen. Erik had intussen met de jongens al brood gegeten, brood gesneden en in de vriezer gedaan...hij heeft dus de snijmachine flink benut en ik heb NIETS gehoord en dat terwijl onze slaapkamer aan de keuken grenst!
We hebben weer wat gedronken en ik kon nog net een banaan door mijn keel krijgen, met mini hapjes. De jongens gingen spelen en Erik wilde nog even wat doen, ik heb mijn kussen gepakt en ben zo op de keukenbank gaan liggen...en gelijk weer in slaap gevallen, dik anderhalf uur, toen ik wakker werd vernam ik pas, dat alle vier de heren aan de keukentafel zaten een spelletje te doen... Onvoorstelbaar, zo ziek als ik mij gisteren voelde...dat is al erg lang niet meer gebeurd! Ik neem nu keurig om de paar uur een ibuprofen en het is nu goed te doen, ben wel moe en totaal niet fit, maar het is al veel beter dan gisteren!
 
Ik had afgelopen week het originele recept van de Kärntner Reindling van Ute gekregen, want dat is iets wat met de Pasen hier toch echt een gebruik is...nu had ik gisteren die Reindling willen maken, maar ja, dat werd dus niet meer wat. Vandaar dat ik vanmorgen met het beetje meer energie wat ik had, de Reindling gemaakt. Ik had het recept voor een kilo meel gekregen en ik heb het hele kilo klaar gemaakt, de ene helft als originele Reindling en de andere helft een Reindling voor de jongens, want die zijn niet gek op de inhoud van de andere...
De volgende keer bak ik 'm alleen op een hogere temperatuur als dat ik doorgekregen had en we weten nu dus nog niet hoe ze smaken, dat weten we straks...de Reindling is gevuld met nootjes, rozijnen, suiker, kaneel en honing...
 


Deze Reindling heb ik gevuld met chocolade voor de jongens.
Het recept wat ik heb gekregen is tevens ook een basisrecept voor vele andere producten, je kunt er ook Krapfen (bij de nederlander bekend als Berliner bollen) van maken en nog andere dingen. Je kunt er veel verschillende Reindlingen van maken, de vulling kun je uiteindelijk helemaal naar eigen smaak invullen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Arme jij, en het zal ook wel de reactie zijn op alles. Je hebt zoveel te verwerken gehad de laatste tijd. Als je niet zoveel stof meer hoeft te happen zal ook wel schelen. Knap dat je toch nog aan de bak ben gegaan.
Groetjes van Josina.