vrijdag 29 november 2013

Eindelijk....

Eindelijk was het dan weer zover! Het is vrijdag en na een aantal weken heb ik weer gewandeld. Bijna niét eigenlijk, gisteren was ik alweer niet helemaal lekker, zo irritant gewoon, je wordt niet ziek, maar er zit blijkbaar iets in het lichaam wat er niet gewoon ineens fatsoenlijk uit komt!! Al een paar weken gaat het op en af, gelukkig meer op dan af, maar vervelend is het wel. Gisterenmiddag begon ik met een hoestje en Jordy en Luuk deden vrolijk mee...zo'n zeehondenhoest, waardoor mijn stem af en toe niet optimaal is...vanmorgen maar wel even naar de apotheek een drankje opgehaald...we zullen zien waar het op uit gaat draaien, maar voor nu.....gewoon genieten:


de Hubertushütte

donderdag 28 november 2013

Ziek? Boekingen en de decembermaand

Nou, voor stilzitten krijg ik (gelukkig) niet echt de kans hier!
Jordy is nog wel naar school gegaan gisteren en vandaag, hij is niet helemaal lekker, maar ook niet echt ziek...hij kan van alles, maar is wat sneller moe, ik kan er nog niet echt de vinger opleggen of het echt ziek is. Ik heb hem naar school gestuurd met de boodschap: ''probeer het in elk geval, gaat het niet dan laat de juf maar bellen...'' Tot op heden ben ik nog niet gebeld. Aangezien Jordy morgen een Schularbeit heeft, wilde ik hem niet te snel in huis laten, want dan moet hij het volgende week inhalen...we zullen zien of er daadwerkelijk wat van komt.

Vanmorgen weer wat verkocht van Willhaben, het is al opgehaald, betaald en dus kan er weer wat van het lijstje af! Verder aan de poets geweest, was opgehangen...de zoveelste! Tjee, nu merk je dus pas echt hoeveel wassen je echt draait als je ze in de woonkamer hebt hangen!! Daar komt hopelijk snel verandering in!

En verder ben ik bezig met boekingen...pfoe zeg, de mensen zijn er op tijd bij!! De eerste boekingen voor volgend jaar waren al een feit, maar nu zijn er dus al verschillende aanvragen...overlappende...de ene familie heeft een offerte ontvangen, daar moet ik nog reactie van krijgen, aan de hand van dat antwoord kan ik een andere familie blij maken, of juist niet en als ik die familie blij kan maken, dan ook waarschijnlijk een volgende familie...tjonge, dat had ik dus echt niet durven hopen, dat het zo zou gaan!!

Thijs is vandaag naar het Planetarium, die kan ik zo weer ophalen en morgenmiddag gaat hij naar Villach, naar het theater! Ik kreeg gisteren van Jordy en Luuk briefjes, dat volgende week de Elternsprechtag is...de eerste (van verschillende nog komende) uitnodiging voor een kerstviering zal vanavond bij de Taekwondo komen, een uitnodiging voor een heeeeel vroege kerkdienst hebben de jongens ook ontvangen. Jordy wil er niet naar toe, maar Luuk wel en dat betekend dat hij over twee weken op een vrijdag om 6.30u in de kerk moet zijn en aansluitend gaan ze ontbijten en dan te voet naar school... Ja, de decembermaand is weer in zicht!!

woensdag 27 november 2013

Cornflakesrotsjes

Even het resultaat van gisteren:Het zijn er nog meer dan dat er hier in de trommel zitten, maar ze pasten er dus niet allemaal in! En ze smaken echt goed! Ze zijn heel knapperig gebleven, al weet ik nu al, wat ik een volgende keer anders moet doen :-) . Ik had de gesmolten chocolade nog te warm, toen ik er de cornflakes door heb gedaan, waardoor het chocolade niet echt lekker 'om' de cornflakes is blijven hangen, maar dit was ook nog maar een eerste poging! Een volgende zal er zeker nog komen, want je hebt er niet veel ingredienten voor nodig en ook al geen oven! Voor degenen die het thuis ook willen proberen, hier is het recept: 250gr.chocolade om te smelten, 250gr.kokosvet en een verpakking cornflakes...meer niet! Je laat de chocolade samen met het kokosvet smelten en je plet de cornflakes (flink pletten, want die van mij hadden achteraf nog kleiner mogen zijn). Wat ik dus niet heb gedaan, maar wel had moeten doen, is de gesmolten massa iets af laten koelen, net zo lang tot het wat lobig (dikker) begint te worden. Je doet dan de geplette cornflakes bij de massa in, tot je geen gesmolten chocolade meer over hebt en dus eigenlijk een dikke cornflakesbrei overhoudt en daar maak je vervolgens kleine 'hoopjes' van. Ik heb ze op aluminiumfolie gelegd, maar voor het chique kun je ze ook in pralinenvormpjes geven. Af laten koelen/laten drogen en dan: eet smakelijk!

dinsdag 26 november 2013

Oostenwind, wasmachine en droger en cornflakesrotsjes!

Het wordt tijd voor een blog! Hahaha, al zóóó lang niet meer geschreven, dat kan echt niet!

Luuk is gisteren gewoon weer naar school gegaan, helemaal fit, dus hopelijk kan hij er weer tegenaan! Helaas is Jordy vandaag begonnen over een zere keel en hoofdpijn...we zullen morgenochtend zien of hij daadwerkelijk de volgende zieke zal zijn (als er vannacht tenminste niets gebeurd...). Zelf was ik in het weekend ook niet fit, niet ziek, maar ook een zere keel en wat vermoeid en nog steeds is het niet helemaal weg, zo opeens een halve dag echt nergens last van en dan opeens heb ik amper nog een stem! Ik hoor er daarover meer in het dorp, dus heel gek is het niet. Afgelopen vrijdag was dan ook zo'n beetje de hele Kindergarten ziek...twee juffen en handenvol kinderen die er niet waren, hopelijk ontspringt Thijs de dans!
Thijs...die heeft inmiddels een flinke blauwe plek met een enorme schaaf op zijn wang! Zoals altijd, wil hij onder het lopen naar of van de Kindergarten van alles laten zien: ''kijk eens, hoe hard ik hier naar beneden kan rennen...'', ''kijk eens, hoe goed ik kan springen...'' Tja, vaak gaat het goed, maar af en toe dus niet, zoals gisteren. Het waaide echt ontzettend hier, nou ja, ontzettend...zoals het in Nederland vaak waait zeg maar :-) en het was echt een heel koude gemene wind, zoals een nederlandse oostenwind. Thijs wilde laten zien dat de wind hem helemaal weg blies en met een rare stap, glijdt hij uit en valt...helaas is de sneeuw kompleet bevroren die aan de kant van de weg ligt, en dan ook nog zo fijn hobbelig en Thijs viel precies met zijn wang op zo'n bevroren hobbel sneeuw: ''AUW!!!'' Het deed hem echt pijn, hij vertrok helemaal en ik zag gelijk al bloed tevoorschijn komen. Snel naar huis en een doekje erop, zelf het kauwen op het brood wat later, deed hem pijn.

Zelf ben ik inmiddels al twee keer bij de elektrohandel hier in het dorp geweest. Gisteren ben ik er naar toe gegaan voor informatie over een wasmachine en een droger. Ik had twee boekjes bij mij van twee verschillende merken (uit eenzelfde fabriek) en heb een aantal dingen gevraagd. Hij zou voor mij van die twee merken en de machine die ik graag zou willen hebben, kijken of er ergens een verschil in zou zitten bij die merken...en tevens zou hij de juiste droger opzoeken. Vandaag ben ik terug gegaan en had hij voor mij de twee apparaten netjes op een blaadje uitgeprint. Precies hetgeen wat ik zelf zou willen hebben, de prijzen erbij en het aanbod van hem erbij... natuurlijk had ik die apparaten online zelf allang gevonden en wist ik wat ze ergens anders zouden kosten! Ik heb het meegenomen en we kunnen er dus nog over beslissen. Het voordeel vind ik persoonlijk, dat het in het dorp is en de man heeft er verstand van (hij heeft de machine in de winkel staan en heeft al een flinke uitleg over de functie's gegeven) en kan onderdelen bestellen bijvoorbeeld wanneer het nodig zou zijn en hij heeft zelfs leenapparaten staan....natuurlijk ga ik er niet vanuit, dat je een nieuw apparaat koopt, dat het dan binnen afzienbare tijd kapot gaat, maar ja...het kan wel gebeuren...zo'n maandagochtendapparaat... ik vind het ergens best lastig, het is veel geld, maar ja, het zijn dingen die hier goed benut worden... dan is er nog de keus om net ietsje minder uit te geven door een kilo minder aan inhoud te nemen van wasmachine...maar daar ga ik misschien spijt van krijgen...pfffff...

En dan begint de Adventstijd zondag! Dat betekend voor vele oostenrijkers: bakken! Tjee, wat wordt er wat afgebakken hier zeg! Bergen met koekjes in allerlei smaken, vormen en creatie's, de ene nog fraaier dan de ander...nou, ik wil best koekjes bakken, maar zulke ladingen ben ik niet van plan! Vanmiddag ben ik wel met de jongens een soort cornflakesrotsjes gaan maken. Ik had het recept opgedaan via...Whatsapp...er is daar, sinds mijn nieuwe mobiel, een groep opgericht, waarin alle vrouwen van de vriendengroep deelnemen en daar gaan gesprekken de rondte over van alles en nog wat, vrouwenpraat, ditjes en datjes en ook recepten (hihi, ze schrijven trouwens allemaal in het dialect! Ik heb gezegd dat ze dat vooral moeten blijven doen, zo leer ik het ook schrijven én praten :-) ). Maar goed, een deel van de benodigdheden had ik thuis en één ding moest ik er nog bij halen en vanmiddag hebben we maar liefst 88 van die rotsjes gemaakt...tja, ik had de hoeveelheden van het recept gebruikt, dat leek niet zo veel, maar toen we bezig waren, bleek het wel een hoeveelheid waar je voorlopig even mee verder kunt! En ze zijn in elk geval nog lekker ook! Lekker knapperig!

zondag 24 november 2013

Recycling

Even weer een kijkje in onze bouwput:

de hele muur is weg!!!!
 Het plastic voor de keuken hangt er nog, Erik moet namelijk nog wat meer slijpen en achter dat plastic zit namelijk ook onze slaapkamerdeur...

 Het geeft alleen een beetje een rommeltje...maar dat neem ik graag op de koop toe!

De stenen hieronder op de foto zijn bedoeld voor hergebruik...in de kelder moet namelijk nog een muur gezet worden, voor mijn toekomstige Speis en tja, we letten wel op de kleintjes! Hahaha, het is eigenlijk van twee kanten: een container laten komen om het af te voeren, kost flink wat geld èn als je voor een muurtje in de kelder stenen moet kopen, ben je ook flink geld kwijt, vandaar dus dat wij aan recycling doen.