dinsdag 26 november 2013

Oostenwind, wasmachine en droger en cornflakesrotsjes!

Het wordt tijd voor een blog! Hahaha, al zóóó lang niet meer geschreven, dat kan echt niet!

Luuk is gisteren gewoon weer naar school gegaan, helemaal fit, dus hopelijk kan hij er weer tegenaan! Helaas is Jordy vandaag begonnen over een zere keel en hoofdpijn...we zullen morgenochtend zien of hij daadwerkelijk de volgende zieke zal zijn (als er vannacht tenminste niets gebeurd...). Zelf was ik in het weekend ook niet fit, niet ziek, maar ook een zere keel en wat vermoeid en nog steeds is het niet helemaal weg, zo opeens een halve dag echt nergens last van en dan opeens heb ik amper nog een stem! Ik hoor er daarover meer in het dorp, dus heel gek is het niet. Afgelopen vrijdag was dan ook zo'n beetje de hele Kindergarten ziek...twee juffen en handenvol kinderen die er niet waren, hopelijk ontspringt Thijs de dans!
Thijs...die heeft inmiddels een flinke blauwe plek met een enorme schaaf op zijn wang! Zoals altijd, wil hij onder het lopen naar of van de Kindergarten van alles laten zien: ''kijk eens, hoe hard ik hier naar beneden kan rennen...'', ''kijk eens, hoe goed ik kan springen...'' Tja, vaak gaat het goed, maar af en toe dus niet, zoals gisteren. Het waaide echt ontzettend hier, nou ja, ontzettend...zoals het in Nederland vaak waait zeg maar :-) en het was echt een heel koude gemene wind, zoals een nederlandse oostenwind. Thijs wilde laten zien dat de wind hem helemaal weg blies en met een rare stap, glijdt hij uit en valt...helaas is de sneeuw kompleet bevroren die aan de kant van de weg ligt, en dan ook nog zo fijn hobbelig en Thijs viel precies met zijn wang op zo'n bevroren hobbel sneeuw: ''AUW!!!'' Het deed hem echt pijn, hij vertrok helemaal en ik zag gelijk al bloed tevoorschijn komen. Snel naar huis en een doekje erop, zelf het kauwen op het brood wat later, deed hem pijn.

Zelf ben ik inmiddels al twee keer bij de elektrohandel hier in het dorp geweest. Gisteren ben ik er naar toe gegaan voor informatie over een wasmachine en een droger. Ik had twee boekjes bij mij van twee verschillende merken (uit eenzelfde fabriek) en heb een aantal dingen gevraagd. Hij zou voor mij van die twee merken en de machine die ik graag zou willen hebben, kijken of er ergens een verschil in zou zitten bij die merken...en tevens zou hij de juiste droger opzoeken. Vandaag ben ik terug gegaan en had hij voor mij de twee apparaten netjes op een blaadje uitgeprint. Precies hetgeen wat ik zelf zou willen hebben, de prijzen erbij en het aanbod van hem erbij... natuurlijk had ik die apparaten online zelf allang gevonden en wist ik wat ze ergens anders zouden kosten! Ik heb het meegenomen en we kunnen er dus nog over beslissen. Het voordeel vind ik persoonlijk, dat het in het dorp is en de man heeft er verstand van (hij heeft de machine in de winkel staan en heeft al een flinke uitleg over de functie's gegeven) en kan onderdelen bestellen bijvoorbeeld wanneer het nodig zou zijn en hij heeft zelfs leenapparaten staan....natuurlijk ga ik er niet vanuit, dat je een nieuw apparaat koopt, dat het dan binnen afzienbare tijd kapot gaat, maar ja...het kan wel gebeuren...zo'n maandagochtendapparaat... ik vind het ergens best lastig, het is veel geld, maar ja, het zijn dingen die hier goed benut worden... dan is er nog de keus om net ietsje minder uit te geven door een kilo minder aan inhoud te nemen van wasmachine...maar daar ga ik misschien spijt van krijgen...pfffff...

En dan begint de Adventstijd zondag! Dat betekend voor vele oostenrijkers: bakken! Tjee, wat wordt er wat afgebakken hier zeg! Bergen met koekjes in allerlei smaken, vormen en creatie's, de ene nog fraaier dan de ander...nou, ik wil best koekjes bakken, maar zulke ladingen ben ik niet van plan! Vanmiddag ben ik wel met de jongens een soort cornflakesrotsjes gaan maken. Ik had het recept opgedaan via...Whatsapp...er is daar, sinds mijn nieuwe mobiel, een groep opgericht, waarin alle vrouwen van de vriendengroep deelnemen en daar gaan gesprekken de rondte over van alles en nog wat, vrouwenpraat, ditjes en datjes en ook recepten (hihi, ze schrijven trouwens allemaal in het dialect! Ik heb gezegd dat ze dat vooral moeten blijven doen, zo leer ik het ook schrijven én praten :-) ). Maar goed, een deel van de benodigdheden had ik thuis en één ding moest ik er nog bij halen en vanmiddag hebben we maar liefst 88 van die rotsjes gemaakt...tja, ik had de hoeveelheden van het recept gebruikt, dat leek niet zo veel, maar toen we bezig waren, bleek het wel een hoeveelheid waar je voorlopig even mee verder kunt! En ze zijn in elk geval nog lekker ook! Lekker knapperig!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, dat waspark weet wat. Je hebt gelijk als het kan om gewoon in het dorp te bestellen. Je hebt dan altijd de goede garantie en dat is ook heel wat waard. Ja en die koekjes praat me er niet van. Eind volgende week gaan we voor weekje Oostenrijk. Bij aankomst staat er al een schaal vol klaar. Zelfgebakken natuurlijk. Na een paar dagen wordt er dan gevraagd of het al op is. hahahaha. Gelukkig zijn het wel klein koekjes. Overigens leuke traditie. Groetjes van Josina. PS Bak ze!!!

huis tjokvol zei

zo he wat goed van je dat bakken,ik ben niet zo,n bakker,bij mij mislukt het altijd,gewoon koekjes bakken lukt nog wel maar dan houd het ook op,maar als het lukt zoals bij jou is dat toch erg leuk en vast ook heerlijk,en 88 stuks,nou dan kun je nog even,succes met de beslissingen nemen over de wasdroger.

liefs yvonne