vrijdag 16 september 2011

Hieperdepiep

Nou, Luuk was gisteren jarig en gelukkig niet echt ziek...zijn medicatie doet dit keer het werk nog goed, waardoor het hoesten al een heel stuk beter gaat, net als het niezen (en snotteren), het hoesten klinkt alleen nog niet goed (veel gerochel met slijm), even afwachten dus waar dit op uit draait, vorig jaar heeft hij een keer een lichte longontsteking gehad en een tweede keer heeft hij er tegenaan gezeten... beide keren waren er dus nog antibiotica nodig.

Maar goed, zijn feestje gisteren was geslaagd! De kindjes waren er allemaal op tijd, hebben eerst even gespeeld buiten en daarna hebben we binnen de cake versierd en wat gedronken. Een paar spelletjes die voorbereid waren, hebben we nog wel zo'n beetje gedaan, maar echt veel interesse was er niet in, ze wilden gewoon spelen!! Van de grabbelton is gretig gebruik gemaakt en vervolgens hebben we chips en drinken meegenomen en zijn met alle kindjes naar de speeltuin gelopen. Na een uur weer naar huis, barbecue aan, friteuse aan en na het eten konden ze kiezen uit ijs of een lekker toetje (er namen er maar 2 een ijsje!!). Toen hebben ze allemaal een grote oranje tas (van een bekende sponsor...haha, nog van mijn vader) meegekregen, waar een snoepzakje in zat en de cadeautjes uit de grabbelton en toen hebben we ze naar huis gebracht en Luuk was helemaal happy!!
Vandaag wordt zijn verjaardag op school gevierd, we hebben eerst afgewacht hoe Luuk vanmorgen op zou staan, maar aangezien hij nog helemaal hieperdepiep was en erg veel zin had, heb ik hem inderdaad weggebracht.
Morgen wordt zijn verjaardag voor de familie gevierd....Luuk kan dus zijn geluk niet op!

Tja, ik ga nu maar eens even de keuken in....er moeten nog drie taarten in elkaar gedraaid worden en er moeten ook nog muffins gebakken worden...genoeg te doen dus!!

woensdag 14 september 2011

Offerte en Maislabyrinth

Gisteren belde de meneer van Loohuis mij eindelijk terug, met de mededeling dat hij de offerte al een paar dagen na zijn bezoek op de post had gedaan....tja, ìk heb niets ontvangen! Goh, zegt de meneer, heeft u een mailadres? Dan mail ik het u even......aaaahhhh, dat had hij dan toch ook gelijk kunnen doen?! Maar goed, ik heb de offerte ontvangen en gisteravond de kopers van ons huis even gebeld en het hen ook doorgemaild. Ze gaan overleggen wat ze ermee willen doen.

Luuk is vandaag naar het Maislabyrinth geweest! Met alle Schuki's (kindjes die in het laatste Kindergartenjaar zitten) maken ze er een leuk uitstapje van, hij had er wel veel zin in, maar hij ziet er niet erg florisant uit...dikke ogen, hij hoest, niest...hij krijgt nu al een paar dagen zijn allergie-drankje en de neusspray en toen ik hem vanmiddag weer ophaalde, hoestte Luuk inmiddels zo veel, dat ik hem het volgende drankje er ook bij heb gegeven (voor het oplossen van slijm). Ik heb met zijn juffen afgesproken, dat ik Luuk morgenvroeg in huis laat (hopelijk wordt hij niet echt ziek...) opdat hij morgenmiddag dan nog wel zijn verjaardagsfeestje kan houden...Thijs breng ik morgen wel naar de Kindergarten, anders krijgt Luuk zijn rust nog niet...(hihi, Thijs is een draak op dit moment, hij kan zijn broers niet zien zitten of hij zit alweer te klieren).

Op dit moment staat de cake in de oven, zodat ze morgenmiddag een plak cake kunnen versieren met slagroom en allerlei strooisels. Vrijdag is de volgende baksessie!!

dinsdag 13 september 2011

Cadeaus, grabbelton en hormonen

Vanmorgen veel lege kartonnen dozen van gekochte spullen maar eens van zolder gehaald en in de papier-otto gedrukt (paste niet eens allemaal). Ik bewaar de dozen meestal een poos, voor als er eens iets kapot gaat (kruimeldief, friteuse, receiver, DVD-speler etc.) en alleen een paar dozen van bepaalde apparatuur blijven nog bewaard, de rest gaat weg!
Haha, tevens heb ik een speeltent van de kids weer in de verpakking (een ronde tas) gekregen...dat is zo'n 'kasteeltentje' met van die grote ronde ingenaaide ijzerdraden onder en boven en met tentstokken wordt de tent rechtop gehouden...ik denk dat ik er wel 20 minuten mee bezig ben geweest!! Oh, steeds floepte er weer iets los of ik kreeg het niet klein genoeg opgevouwen of het ijzerdraad knapte bijna zodat ik weer opnieuw moest beginnen....grrrrrr. Er zat een handleiding bij, maar ja, dat was een zwaar onduidelijk getekend plaatje...maar het is me gelukt!! De tent zit in de betreffende tas en dat zit weer in een verhuisdoos!!

De garage stroomt inmiddels steeds voller en dat merk je, hij 'klinkt' niet meer zoals eerder (ik weet het, dit klinkt erg vreemd waarschijnlijk) maar het is er juist wat dof en het is er donkerder doordat de wanden steeds voller worden, ik vind het in ieder geval niet prettig! Het benauwd bijna.

Ook heb ik de grabbelton klaar gemaakt, leuk met fleurig inpakpapier verpakt en er een klein gat in gesneden! Het cadeau voor Luuk van Eriks ouders, heb ik hier gehaald, is ook ingepakt en vandaag is het cadeau voor Luuk van mijn ouders binnen gekomen, dus dat moet ik vanavond of morgen dan maar even inpakken, want nu heb ik pottenkijkers thuis!!

Ik moet zeggen, na mijn zwangerschappen is mijn geheugen nooit meer de oude geworden, echt! Eerst denk je nog: het zijn de hormonen, het komt na de zwangerschap weer helemaal goed...na Jordy ging het ook nog wel, na Luuk werd het al ietsje minder en na Thijs...tja, dat is nog zoals het nu is: beroerd! Vandaar dat ik vooral in iets drukkere periodes echt een lijst moet maken met wat te doen! Hahahaha, dat is dan ook echt een lijst waar nog net niet opstaat dat ik naar de wc moet gaan, maar verder...nu ligt er voor de komende dagen dus zo'n lijst klaar op het aanrecht en die gaat van een cake bakken tot de planning van het kinderfeestje, van een taartbodem bakken tot het versieren van het huis... en dan ben ik nog maar 31....ik houd mijn hart vast...

maandag 12 september 2011

Allergisch (voor) Loohuis

De banden zijn inmiddels ook opgehaald! Mooi, weer wat weg!
Vanmorgen maar eens begonnen met strijken, een was ophangen en het hele huis maar even stofgezogen...na al dat getrek gisteren met spullen van zolder naar de garage. Luuk is sinds gisteren flink aan het proesten, hij is allergisch voor van alles en nog wat...in het weekend is hij in aanraking geweest met een hond, een konijn, hij was natuurlijk flink vermoeid na alle feestjes en dan ook nog al dat stof in huis...hopelijk is het hier nu wat beter, maar vaak als hij één keer is begonnen, dan duurt het ook weer een poos voordat hij er door is.

Ik heb Loohuis ook maar weer eens gebeld, we zouden een offerte krijgen, maar ja, niets natuurlijk! Ik kan daar gewoon zo van balen, op dit moment (en al langer) ben ik al niet positief over het hele bedrijf en dan kunnen ze zelfs niet eens iets opsturen...de man aan de telefoon zij uit zichzelf: ''oh, met de post, ja, dat gaat hier wel vaker mis!!!?!?!?!!!'' Grrrrr, hij heeft ons telefoonnummer genoteerd en hij zorgt ervoor dat de betreffende collega mij terugbelt...we zijn benieuwd!

Ook ben ik alweer naar de zolder geweest, onvoorstelbaar zeg, wat een spul kun je dan nog hebben. Ik ben nu bij de spullen aanbeland waarvan je denkt: tja, mee of niet mee, weg of niet weg... Er staan alweer 5 volle dozen klaar om naar de garage te kunnen. Ik probeer nog steeds om zoveel mogelijk van dezelfde categorie in een doos te stoppen, dus ik haal nu overal de spullen vandaan, zoals printerpapier en fotopapier beneden uit de kast, lege fotoalbums en plakalbums van zolder en nog twee volle albums ook van zolder....en dat pastte mooi allemaal in één doos!
Ik ben bang dat dit nog wel even doorgaat, maar dat is helemaal niet erg, alles wat nu ingepakt is, is klaar voor verhuizing en er zijn al best veel dozen bij, die in het huurhuis niet eens allemaal weer uitgepakt worden, maar die zo volgend jaar mee kunnen naar Oostenrijk, ongeopend!

zondag 11 september 2011

Feestjes en geboorteboxen

Zow, al twee hele dagen geen blog van mij....dat kan natuurlijk niet!! Haha, ik zal jullie even weer updaten!

Vrijdag hadden we het feestje van Jordy en het was geslaagd, gelukkig! We hadden om 14.00u afgesproken, de laatste was er om 14.15u. We hebben wat gedronken, de cadeautjes zijn gegeven en ze hebben heel even gevoetbald....oei, het gras werd zo ongeveer volledig omgeploegd, de eerste ging al onderuit en had z'n hele broek onder de drek, de stukken muffin lagen inmiddels onder de tafel en op de trampoline....we hebben de boel bij elkaar geroepen en we zijn snel in de auto gestapt. De kids hebben geweldig gespeeld, het was gelukkig droog dus konden ze er ook buiten spelen, tussendoor hebben we wat gedronken en een snoepje gedeeld en tegen 17.00u heb ik de patat besteld. Na de patat hebben ze weer een half uurtje gespeeld en vervolgens nog een ijsje gegeten en tegen 18.15u zijn we weer terug gegaan en hebben de kids bij hun eigen huis afgezet. Ze waren allemaal superenthousiast en Jordy was helemaal gelukkig....mooi toch!

Zaterdag hebben de kids het feestje van mijn moeder gehad. Met z'n allen naar de Waarbeek in Hengelo. Het weer werkte helemaal mee, de kids hebben zich geweldig vermaakt. Ik heb in die tijd dat ze daar waren het cadeautje voor Luuk geregeld en ik ben op zoek gegaan naar een nieuw bed voor ons. Daarna hebben we met ons allen gezellig gegeten bij mijn ouders, de kids kregen een goed gevuld snoepzakje mee naar huis en we hebben wéér een geweldige dag gehad!!

Vandaag zijn we de zolder weer eens opgegaan...niet om in te pakken, maar om juist alle gevulde dozen en kratten naar beneden te halen. We hebben alles in de garage netjes opgestapeld. Eriks zusje en zwager zijn geweest en hebben het aquarium opgehaald en morgenvroeg worden (als het goed is) de autobanden opgehaald. Alle kampeerspullen zijn de aanhanger in gegaan en zo is er weer heel wat werk verzet!!
Erik is vanmiddag met de kids naar zijn ouders geweest en ik heb op zolder nog weer wat verder gerommeld. Ook heb ik de cadeaus voor Luuks verjaardag ingepakt en alle cadeautjes voor de grabbelton (voor Luuks verjaardagsfeestje) zijn ook ingepakt...ik ben er maar liefst drie kwartier mee bezig geweest!! We willen allemaal spelletjes doen en na ieder spelletjes mogen ze iets uit de grabbelton halen.

Ook heb ik bij de Ikea drie hele mooie boxen gehaald waar ik de spullen voor de kinderen in kan doen. Ik heb voor alledrie namelijk allerlei spulletjes vanaf de geboorte: echo-foto's, dvd van de echo, baby-boek, kraamdossier etc. en ook schriften die ik nog steeds geregeld inschrijf gaan er bij in. Er is nu nog genoeg ruimte in de boxen, dus ter zijne tijd kunnen er ook de foto-albums bij in en dan hebben ze alledrie een eigen box met heel persoonlijke spulletjes....voor nu heb ik de boxen al in een verhuisdoos gestopt, ze zijn dus klaar om mee te gaan.