zaterdag 11 mei 2013

Verleden tijd en volgende bedrijfsongeval...

Er wordt inmiddels weer volop geklust...aangezien komende week de nieuwe zijdeur in de garage geplaatst wordt, moet er natuurlijk wel een gat in de muur zitten. Er zat een klein raampje, wat dus 'omgetoverd' moet worden tot deurgat... aangezien het gestort beton is, is het geen gemakkelijke klus....en klus die inmiddels al heel veel uren gekost heeft, maar het gat zit erin! Zoiets kan niet in de avonduren, dat maakt teveel lawaai. Gelukkig kon Erik de machine, een hilti (heb ik me laten vertellen) van het werk lenen voor het weekend, anders was het nooit gelukt...
 en hier de container die er deze week neer is gezet...afgedekt voor de regen, er zit inmiddels al een aardige vulling in en er komt vandaag nog meer in...


Mijn Speis is vanaf vandaag verleden tijd...de jongens slapen momenteel alledrie op één slaapkamer, die slaapkamer wordt straks verdeeld in twee, maar er zit maar één raam in. Nu konden we een raam bijplaatsen, wat veel gedoe oplevert, maar om net even iets meer ruimte voor de slaapkamers te krijgen èn tevens een raam èn een eigen ingang voor de tweede slaapkamer te creëren, hebben we ervoor gekozen om de Speis erbij te betrekken, die grenst namelijk aan de huidige slaapkamer en heeft een raam. De Speis (een kleine ruimte, maar er kan ONTZETTEND veel ingepakt worden, ben ik achter gekomen) komt in de kelder...maar nu nog even niet, want daar moet dan ook eerst het een en ander gedaan worden...mijn Speis zit momenteel (en voorlopig) weer in de woonkamer geïntegreerd...tja, we blijven dus aan het verpakken, maar het is allemaal voor een goed doel! Maar voor nu betekend het dus, dat Erik zichzelf heeft ingesloten en de muur tussen de Speis en de slaapkamer er aan het uithalen is...zodat dit afval nog bij de container in kan. De muur tussen de woonkamer en de keuken moet er ook nog uit, maar niet nu en niet in deze container...dat kost nu gewoonweg veel te veel tijd, want dan zou de hele keuken leeggehaald moeten worden en de hele woonkamer eigenlijk ook, alles moet afgedekt worden...dat doen we niet nu!
Voor vanavond en misschien nog wel iets langer, slapen de jongens in het appartement! Handig is dat! Vanmorgen heb ik er, samen met de jongens, drie bedden opgemaakt en zo slapen ze dus in een schone ruimte, want dat is de slaapkamer dus niet... deze zomer is het de bedoeling, dat de jongens eindelijk een eigen mooie slaapkamer krijgen, waarvan Jordy dus echt een eigen kamer en Luuk en Thijs bij elkaar op een kamer.

Tja en dan Erik...op de foto hierboven kun je zien, dat de container zo is geplaatst, dat vanaf het muurtje, bij de trap naar de voordeur, zo de kruiwagen via een plank, van boven in de container gekiepeld kan worden...er zijn al heel wat kruiwagens zo leeggegaan, maar dat ging van de week ook een keer mis...de plank schoot weg en Erik vloog er op de kop achteraan en viel met zijn ribben op de rand van de container... er is alleen een schamp te zien en Erik vond dat het best goed ging. Ik vroeg of er iets gebroken kon zijn, maar dat was niet het geval. Ik heb hem een paar keer diep laten in en uitademen en dat ging goed en het lopen ook wel, dus gebroken zou het wel niet zijn en volgens Erik ook niet gekneusd, want zo'n pijn deed het nou ook weer niet...
Ik heb zelf de ribben een keer flink gekneusd gehad en weet hoeveel pijn het kan doen en dat het even kan duren, voordat je dat merkt of voelt...en met de smak die Erik gemaakt heeft, kan het gewoon niet anders als dat het gekneusd moet zijn... inmiddels, mede natuurlijk door het zware werk van het breken, begint het toch wel flink te irriteren, hoesten doet pijn, lachen doet pijn en dan heeft hij ook nog last van de longen op het moment (Erik is astmatisch), toch maar aan de ibuprofen dus...

donderdag 9 mei 2013

Hemelvaart

 We hebben een heerlijk uitstapje gehad vandaag! We zijn begonnen in Landskron bij de Affenberg:
er waren meerdere baby's en dat vonden de jongens toch wel heel interessant,
hoe deze kleintjes met de moeder meegaan

aapjes kijken!

RELAX...
Je loopt bij de Affenberg echt tussen de apen, ze rennen langs je heen en zitten boven je in de boom kunstjes te doen. Er wordt bij het begin van de rondleiding duidelijk vermeld, dat je geen losse dingen bij je moet dragen...wat later liep er een aap met een pakje sigaretten!! Vervolgens hebben de kinderen nog heel even in de speeltuin gespeeld en hebben we wat fruit gegeten.
Na de rondleiding zijn we een stukje doorgelopen naar het Burg Landskron, daar wordt de adelaarvliegshow gegeven, maar die hebben we niet bekeken, we konden wel bij de kooien komen, dat vond Jordy al interessant!
hier lopen we vanaf Affenberg naar de burcht

het uitzicht vanuit Burg Landskron

hier het uitzicht de andere kant op, je ziet een stukje Ossiachersee en de berg
erachter is de Gerlitzen!

tja, Jordy vindt het geweldige beesten...ik vind ze euh...niet knap :-)

nog zo eentje

Kijk, dit zie je gewoon als je je ogen goed openhoudt!

geweldig toch?
Na het rondkijken bij de burcht, zijn we in de auto gestapt en hoefden alleen maar de berg af te rijden om bij de Ossiachersee te komen! We hadden natuurlijk (hihi, echte hollanders) een lekkere Striezel, een pot jam, pindakaas en pasta meegenomen en hebben langs de waterkant onze buikjes volgegeten en toen was het tijd om op de steiger te gaan staan en te wachten op de rondvaartboot! Deze rondvaart kun je ook met de Kärntencard doen! We zijn in St.Andrä opgestapt.
Luuk had volgens mij echt het gevoel, dat hij aan het echte
roer stond, met samengeknepen ogen speurde hij over
de horizon...

....als we het van Thijs moeten hebben, hadden we spuugzakjes nodig gehad of waren we
gezonken ben ik bang!

daar sta je dan...

richting Ossiach...prachtig toch?

de rondvaartboot, beneden kun je binnen zitten, maar boven kun je heerlijk
in de openlucht zitten!
We hebben ervoor gekozen om onderweg een tussenstop te maken bij St.Urban, we hadden toen precies 45 minuten (of heel wat langer, als je op de volgende rondvaart wacht) om er te proberen een ijsje te kunnen krijgen. Het is gelukt! Aan de overkant in het dorp bleek een geweldig restaurant te zitten en het rook er heerlijk!! Wij hebben er voor nu een lekker ijsje gegeten! Thijs wil er de volgende keer weer naar toe, want dan wil hij de andere ijsbeker...want die mag je ook mee naar huis nemen en hij vond de keus te moeilijk...
We waren mooi op tijd weer op de steiger en konden zo de rondvaart weer oppikken!
Moet je nagaan, zo'n heerlijke dag en we waren al vóór 15.00u weer in huis!! Gewoon omdat wij hier wonen.... :-)

woensdag 8 mei 2013

Spits

Wát een dag!!!!
Tjee zeg, het begon vanmorgen met het afscheid van Eriks broer. Jordy, Luuk en Thijs moesten gewoon naar school, dus het afscheid is vanmorgen voor 7.45u al genomen...heel gek was dat. De jongens hebben de laatste dagen zo intensief met elkaar gespeeld en elkaar, ik denk, op een heel andere manier leren kennen, normaal zijn er altijd anderen bij als ze spelen, maar nu dus alleen de neefjes onder elkaar en het ging goed. Van de trampoline in het bos, van voetbal met mijn zwager tot het helpen met kruien...en nu zijn ze dus naar huis. Thijs vond het erg dat hij nu zijn beste vriend moet missen en was heel tam op weg naar de Kindergarten, Jordy en Luuk waren redelijk afgeleid doordat ze naar school moesten, maar dat zal best vervelend zijn geweest.

Tijdens het afscheid kwamen de dames eraan, voor het werken aan de lijsten. Toen mijn schoonzus en zwager de laatste spullen bij elkaar pakten, kwam de schoorsteenveegster het oprit oprijden. Zij kwam als geroepen, want vorige week wilden we de Etagenheizung aansteken en hadden we in een mum van tijd de hele keuken vol rook...ergens klopte er dus iets niet, maar ik wist dat ze deze maand zou komen, nu dus! Ik heb het haar verteld en zij ging de zolder op, om de boel na te kijken.
Wat later heb ik haar gevraagd om de auto van het oprit af te zetten, zodat de familie aan hun terugreis kon beginnen! Op het moment dat ik met haar meeloop naar het oprit, hoor ik opeens een bekende stem achter mij...een stem waar mijn haren van overeind gingen staan...de schilders!!! AAAAAAHHHH, twee van de drie liepen er, wat hadden die hier nog te zoeken! Mijn zwager dacht: ''ach, een paar handen extra, dan schiet het mooi op.'' Ik sliste bijna: ''dat zijn die schilders die de hele boel verprutst hebben!'' Mijn zwager raadde aan om met de chefin te praten en toen zijn ze aan hun terugreis begonnen.

Ik ben regelrecht naar de chefin gelopen, die kwam er net aan. Ik vroeg haar wat de bedoeling was van ''die'' twee. Ze vertelde dat ze alleen kwamen om een steiger aan de achterkant van het huis op te bouwen, dat scheelde haar weer tijd en daarna zouden ze weer vertrekken. Nou ja, dan is het goed, want ik wil niet dat ze ook nog maar één stuk ander gereedschap aanraken hier!
De schoorsteenveegster heeft het euvel gevonden...geen verstopte schoorsteen, maar wel een schoorsteen die ''gepickt'' moet worden, ze gaan (dat doet ze later met een vrouwelijke collega meer) de schoorsteen van binnen 'kloppen' zeg maar. Het is namelijk een vierkant rookkanaal...niet handig en tegenwoordig ook niet meer gebruikelijk en die heeft nu een flinke poetsbeurt nodig. Verder bleek het grootste probleem in de Etagenheizung zelf te zitten....het blijkt dat dat halve ding uit elkaar gehaald kan worden en de achterkant zat HELEMAAL vol roet, daardoor trok het de rook niet meer weg! Tja, dat is voor ons allemaal nieuw! Wij maakten netjes de binnenkant steeds schoon en de aslade leegden we ook steeds, maar we hadden geen idee van het 'geheime' vak. Nou ja, weer wat geleerd. Ze heeft netjes uitgelegd hoe het uit elkaar gehaald kan worden en hoe je het schoon kan maken. De schoorsteenveegster heeft nog een kop thee gedronken en we hebben nog even over onze kinderen en huiswerk gekletst, één kind van haar zit ook nog op de Volksschule...gelukkig zijn het niet alleen onze kinderen die doen wat ze doen...of eigenlijk dus NIET doen!

Ik had flink wat wassen gedraaid, omdat er veel zon voorspeld werd...nou ja, nu schijnt de zon inderdaad volop, maar dat viel de rest van de dag nog wel wat tegen, vandaar dat ik ook maar niet de hoeveelheid wassen weg heb gedraaid die ik weg wilde draaien, want ik kon door het werkvolk ook de lijn aan het balkon niet gebruiken.
Ik ben nog even naar het tourismusburo en de winkel gelopen. Ik heb wat informatie opgehaald over de Kärntencard, dat was de laatste keer nog niet aanwezig. Ook een heel pak folders voor in het appartement erbij meegenomen, zodat de gasten weten wat er in de omgeving zoal te doen is, buiten het maken van prachtige wandelingen!

Gelukkig waren de schilders al klaar toen ik terugkwam en waren ze vertrokken. De dames schieten nu mooi op, de eerste lijsten zijn klaar! Maandag komen ze weer.

Zojuist heb ik Luuk en Thijs uit een waterplas getrokken...<<zucht>> Ik wist dat ze bij de promenade aan het spelen waren en kon ze vanaf het balkon in de gaten houden. Jordy was bij het vriendinnetje aan de overkant. Iets later kon ik beide heren niet meer zien, maar wel horen. Ik heb het laatste strijkwerk afgemaakt en ben er maar eens naar toe gelopen en ja hoor. Het heeft gisterenavond ontzettend hard geregend en daar lag een geweldig mooie plas...en in plaats van dat ze laarzen aan hebben gedaan, liepen beide heren op gympen...die dus tot de rand gevuld waren met water!! Tja,het blijven jongens hè!

Morgen willen we een leuk uitje maken en onze Kärntencard voor het eerst gaan gebruiken! De Affenberg in Landskron moet het worden en misschien nog wel iets, maar dat zien we morgen wel!

dinsdag 7 mei 2013

Geklus en huiswerk...

Vandaag zijn eindelijk de dames er weer geweest voor het verderwerken van de lijsten rond de ramen buiten! De maand mei heeft flink wat feestdagen, waardoor ook bedrijven dicht zitten. De dames hebben het druk met het werk en moeten daardoor de klus geregeld onderbreken voor andere klussen...ach ja, echt Oostenrijks dus! Ik kan er heel moeilijk om gaan doen, maar dat heeft weinig zin, het is gelukkig werk buiten, dus ik heb niet steeds hier binnen als een ravage en ik moet zeggen, dat het er al heel mooi uitziet...als het maar klaar is voor de eerste gasten komen, vind ik het al goed. Verder heb ik de monteur ook nog maar eens gebeld gisteren en deze komt volgende week donderdag en vrijdag (als het goed is :-) ) om de keldervensters en de zijdeur te plaatsen en ik heb gelijk de dames gevraagd, of ze nog de tijd hebben, om de kelderafdeling ook nog te lijsten en volgens hen moet dat lukken...we wachten dus maar eens af!
Gisteren heb ik ook nog gebeld voor een container en die staat inmiddels voor de deur! Eriks broer, met de hele bende kids, zijn zo lief geweest om al een heel flink begin te maken met het vullen van de container! De puin ligt allemaal achter tegen het huis al een hele poos, dus het is erg prettig dat die troep daar straks weg is, dan kunnen we er nog voor zorgen dat het gras er nog een beetje door kan komen straks!
Mijn schoonzus heeft voor ons de radiatoren die geschuurd moesten worden, allemaal geschuurd! Die hoeven straks dus alleen nog maar goed schoongemaakt en gespoten te worden.
Er is dus best weer wat gedaan de afgelopen dagen!

Verder heb ik momenteel de handen behoorlijk vol aan Jordy en Luuk...met het huiswerk. Van Luuk was het al bekend, dat ik inmiddels elke dag alle schriften na moet kijken of er nog huiswerk in staat en vervolgens de schriften doorpluizen omdat hij er doodleuk huiswerkblaadjes in verstopt of de nieuw gekregen blaadjes achter de gemaakten stopt in plaats van ervoor...ik heb al eens verteld over het Mitteilungsheft, een schrift waarin de juf opmerkingen kan schrijven of de ouders voor vragen stellen bijvoorbeeld, ook tripjes van de school en alle belangrijke dingen worden erin vermeld. Bij Luuk staan er geregeld opmerkingen van de juf in...dat Luuk ongecontreerd is, dat Luuk slordig is met zijn huiswerk, dat Luuk zelfs niet gedane werkbladen gewoon in de prullenbak wil gooien... vorige week heb ik Elternsprechtag gehad, daarin zijn de juf en ik op één lijn gekomen...ik kan namelijk nooit controleren wat voor Luuk het huiswerk is, de juf noemt het in de klas op, maar opschrijven, daar beginnen ze pas in de tweede klas mee...Luuk let bijna nooit op, dus weet hij ook vaak zijn huiswerk niet en ik dus ook niet...en aangezien de juf nu toch ook echt inziet, dat Luuk niet zo ''Brav'' is, als dat hij in het begin voor deed komen, heb ik nu voor Luuk een huiswerkschrift gemaakt, waarin de juf het huiswerk opschrijft...speciaal voor mij....want ik vond namelijk al vreemd, dat Luuk drie keer in de week geen huiswerk had...
En Jordy begint aardig op Luuk te lijken inmiddels...al zal het bij hem een andere invalshoek zijn. Jordy is snel afgeleid en erg gevoelig voor de familie de afgelopen anderhalf week, de spanning van het komen van de familie, de tranen bij het afscheid van opa en oma...voor mijn gevoel ging het goed met zijn huiswerk, hij zit tenslotte elke middag keurig te rekenen en te schrijven, maar het blijkt dat hij dus heel veel dingen niet maakt of 'vergeet' of hij weet niet meer wat hij moet doen...hij wil graag met zijn neefjes spelen en maakt het dus allemaal niet zo netjes...maar het loopt bij Jordy nu zo langzamerhand ook de spuitgaten uit, de juf belde mij er zelfs over op vanmorgen...nu moet ik dus voor Jordy hetzelfde doen als voor Luuk...elke dag alles nakijken...pffff, gelukkig zit Thijs nog (zonder huiswerk) op de Kindergarten! Hopelijk gaat het over een poosje beter met Jordy. En met Luuk...tja, ben bang dat daar geen verandering in gaat komen!

maandag 6 mei 2013

APK

Eriks ouders zijn inmiddels alweer in huis aangekomen en hebben de reis weer goed doorstaan.

Het is hier niet zulk lekker weer op dit moment. Vandaag miezerig, de hele dag door en dat zou het morgen ook zijn, daarna wordt weer wat lekkerder weer voorspeld.
De jongens moesten vanmorgen gewoon weer naar school en de Kindergarten en wat later op de ochtend zijn Eriks broer en familie op pad gegaan. Toen dus de jongens terug kwamen, was er niemand hier. Vanmorgen heb ik de hele kledingkasten op de kop gezet, alle zomerkleding erbij gepakt en alles uitgezocht: wat zou wie nog passen? Alles op stapels gedaan, waarvan ik iets zeker wist, heb ik gelijk in de kast gelegd en de rest moest worden gepast! Luuk en Thijs waren eerder vrij dan Jordy, dus die heb ik na school gelijk de boel laten passen.
Na het brood heeft Jordy nog wat kleding gepast en ik weet voorlopig weer genoeg! Vervolgens hebben ze eerste netjes het huiswerk gemaakt, toen heb ik van alledrie alle nagels geknipt en aangezien het regende en ze dus niet naar buiten konden, vroeg ik Jordy of ik zijn haar zou knippen vandaag, daar had hij al eerder om gevraagd. Hij vond het een goed idee. Na het knippen lekker onder de douche, de kriebelhaartjes wegspoelen. Luuk en Thijs wilden ook graag geknipt worden, dus gelijk beide heren erachteraan en ook gelijk douchen en om 16.00u waren alle heren schoner dan schoon en is de APK weer geldig! Ze hebben zich nog even aan tafel vermaakt met kleuren en daarna kwam de familie terug en zijn ze bijna gelijk naar boven geschoten! Nu kan het nog natuurlijk, want woensdag gaat de familie weer richting huis...

En zo was het vandaag een relatief rustige dag en zullen we meemaken wat de dag van morgen ons brengt!

zondag 5 mei 2013

Bijkletsen!

En zo vliegen de dagen weg! Ik zal weer even een beetje iedereen bijkletsen!
Het is dus alweer zondag en vanmorgen zijn Eriks ouders alweer naar huis gegaan....het was even weer een gek afscheid zo, met name Jordy heeft het op die momenten moeilijk...en natuurlijk houdt oma het dan ook niet droog...Luuk en Thijs reageren het anders af en gaan zich juist het tegenovergestelde gedragen en heel overdreven doen of rare dingen zeggen, maar ik weet dat ze in hun hoofdjes het er wel moeilijk mee hebben. Ze zijn in elk geval op de terugweg en als het goed is, zijn ze inmiddels bij de overnachtingsplek aangekomen.
 
De afgelopen dagen hebben we genoten, van de gezelligheid, van het bijkletsen, van het wandelen en/of winkelen en ook is er het een en ander rondom het huis gedaan!

Een deel van de heg is eruit gehaald, om plaats te maken voor een parkeerplek
voor de gasten die zullen gaan komen
 Afgelopen vrijdag was het natuurlijk weer wandeldag en zo gastvrij en leuk als het groepje is, mocht iedereen mee, die mee wilde! Erik had vrij en dus had ik al duidelijk gemaakt, zonder gedoe, dat Erik in elk geval mee zou gaan! Nu kan het een keer, dus dan gaat hij maar gewoon mee! Hahaha, min of meer geen keus dus, maar ik weet, dat hij het leuk vindt! Nu kon Erik dus ook zien, waar wij wandelen en hoe geweldig het uitzicht is. Mijn schoonzus is ook meegegaan!! Helemaal leuk natuurlijk, want dit zijn dingen, die je normaal niet snel meemaakt als je op vakantie gaat!
dit is nog tijdens onze klim
hier krijgt mijn schoonzus uitleg over de Dobratsch en de omgeving, van Ute

volgens mij is er weinig stilte gevallen! We hebben veel gekletst, er is veel verteld
en veel uitgelegd

we zijn zelfs weer via de stollen teruggewandeld, zo kon Erik ook eindelijk de mooie
plek zien!
 
 

Zow, ook mijn schoonvader aan het werk!!

 
wel alles recht hè... :-)
Zaterdagochtend zijn mijn schoonzus, schoonmoeder en ik naar het Atrio geweest! Vorig jaar wilde ik nog niet in de bus van mijn schoonouders rijden, we woonden hier nog niet zo lang en ik was nog niet helemaal alleen met de auto naar Villach gereden en dan ga ik al helemaal niet in zo'n grote bus rijden! Nu ken ik de weg helemaal en ook de weg naar Villach toe, van de berg af, dus nu heb ik gewoon in de bus gereden en het is helemaal goed gegaan! Wij als dames zijn dus aan het winkelen geslagen en de heren hebben met z'n allen een wandeling gemaakt:

In de avond heb ik brooddeeg voorbereid en Erik heeft de vuurkorf aangedaan en vervolgens konden de kinderen op de scouting manier brooddeeg bakken!
 
Dat ziet er toch lekker uit!! Ook zijn er nog marshmallows gebakken boven
het vuur

en deze jongen vonden we bij ons op de keldertrap...mijn zwager heeft deze
schorpioen op het internet opgezocht en het blijkt een italiaanse te zijn, niet
gevaarlijk, van een beet kun je hooguit wat koorts krijgen...
de tegels als parkeerplek liggen op de plaats, nu
het gras er rondomheen nog weer laten groeien
en dan is het bijna klaar. Er komt nog een klein hekje
langs.

Vanmorgen belde...euh, riep Ute vanaf de overkant, of ik nog belang had
bij bloemen! Jazeker! Vervolgens een kruiwagen vol kon ik krijgen en die kun
je niet laten staan, dus oude kleren aan en inpoten!