woensdag 8 mei 2013

Spits

Wát een dag!!!!
Tjee zeg, het begon vanmorgen met het afscheid van Eriks broer. Jordy, Luuk en Thijs moesten gewoon naar school, dus het afscheid is vanmorgen voor 7.45u al genomen...heel gek was dat. De jongens hebben de laatste dagen zo intensief met elkaar gespeeld en elkaar, ik denk, op een heel andere manier leren kennen, normaal zijn er altijd anderen bij als ze spelen, maar nu dus alleen de neefjes onder elkaar en het ging goed. Van de trampoline in het bos, van voetbal met mijn zwager tot het helpen met kruien...en nu zijn ze dus naar huis. Thijs vond het erg dat hij nu zijn beste vriend moet missen en was heel tam op weg naar de Kindergarten, Jordy en Luuk waren redelijk afgeleid doordat ze naar school moesten, maar dat zal best vervelend zijn geweest.

Tijdens het afscheid kwamen de dames eraan, voor het werken aan de lijsten. Toen mijn schoonzus en zwager de laatste spullen bij elkaar pakten, kwam de schoorsteenveegster het oprit oprijden. Zij kwam als geroepen, want vorige week wilden we de Etagenheizung aansteken en hadden we in een mum van tijd de hele keuken vol rook...ergens klopte er dus iets niet, maar ik wist dat ze deze maand zou komen, nu dus! Ik heb het haar verteld en zij ging de zolder op, om de boel na te kijken.
Wat later heb ik haar gevraagd om de auto van het oprit af te zetten, zodat de familie aan hun terugreis kon beginnen! Op het moment dat ik met haar meeloop naar het oprit, hoor ik opeens een bekende stem achter mij...een stem waar mijn haren van overeind gingen staan...de schilders!!! AAAAAAHHHH, twee van de drie liepen er, wat hadden die hier nog te zoeken! Mijn zwager dacht: ''ach, een paar handen extra, dan schiet het mooi op.'' Ik sliste bijna: ''dat zijn die schilders die de hele boel verprutst hebben!'' Mijn zwager raadde aan om met de chefin te praten en toen zijn ze aan hun terugreis begonnen.

Ik ben regelrecht naar de chefin gelopen, die kwam er net aan. Ik vroeg haar wat de bedoeling was van ''die'' twee. Ze vertelde dat ze alleen kwamen om een steiger aan de achterkant van het huis op te bouwen, dat scheelde haar weer tijd en daarna zouden ze weer vertrekken. Nou ja, dan is het goed, want ik wil niet dat ze ook nog maar één stuk ander gereedschap aanraken hier!
De schoorsteenveegster heeft het euvel gevonden...geen verstopte schoorsteen, maar wel een schoorsteen die ''gepickt'' moet worden, ze gaan (dat doet ze later met een vrouwelijke collega meer) de schoorsteen van binnen 'kloppen' zeg maar. Het is namelijk een vierkant rookkanaal...niet handig en tegenwoordig ook niet meer gebruikelijk en die heeft nu een flinke poetsbeurt nodig. Verder bleek het grootste probleem in de Etagenheizung zelf te zitten....het blijkt dat dat halve ding uit elkaar gehaald kan worden en de achterkant zat HELEMAAL vol roet, daardoor trok het de rook niet meer weg! Tja, dat is voor ons allemaal nieuw! Wij maakten netjes de binnenkant steeds schoon en de aslade leegden we ook steeds, maar we hadden geen idee van het 'geheime' vak. Nou ja, weer wat geleerd. Ze heeft netjes uitgelegd hoe het uit elkaar gehaald kan worden en hoe je het schoon kan maken. De schoorsteenveegster heeft nog een kop thee gedronken en we hebben nog even over onze kinderen en huiswerk gekletst, één kind van haar zit ook nog op de Volksschule...gelukkig zijn het niet alleen onze kinderen die doen wat ze doen...of eigenlijk dus NIET doen!

Ik had flink wat wassen gedraaid, omdat er veel zon voorspeld werd...nou ja, nu schijnt de zon inderdaad volop, maar dat viel de rest van de dag nog wel wat tegen, vandaar dat ik ook maar niet de hoeveelheid wassen weg heb gedraaid die ik weg wilde draaien, want ik kon door het werkvolk ook de lijn aan het balkon niet gebruiken.
Ik ben nog even naar het tourismusburo en de winkel gelopen. Ik heb wat informatie opgehaald over de Kärntencard, dat was de laatste keer nog niet aanwezig. Ook een heel pak folders voor in het appartement erbij meegenomen, zodat de gasten weten wat er in de omgeving zoal te doen is, buiten het maken van prachtige wandelingen!

Gelukkig waren de schilders al klaar toen ik terugkwam en waren ze vertrokken. De dames schieten nu mooi op, de eerste lijsten zijn klaar! Maandag komen ze weer.

Zojuist heb ik Luuk en Thijs uit een waterplas getrokken...<<zucht>> Ik wist dat ze bij de promenade aan het spelen waren en kon ze vanaf het balkon in de gaten houden. Jordy was bij het vriendinnetje aan de overkant. Iets later kon ik beide heren niet meer zien, maar wel horen. Ik heb het laatste strijkwerk afgemaakt en ben er maar eens naar toe gelopen en ja hoor. Het heeft gisterenavond ontzettend hard geregend en daar lag een geweldig mooie plas...en in plaats van dat ze laarzen aan hebben gedaan, liepen beide heren op gympen...die dus tot de rand gevuld waren met water!! Tja,het blijven jongens hè!

Morgen willen we een leuk uitje maken en onze Kärntencard voor het eerst gaan gebruiken! De Affenberg in Landskron moet het worden en misschien nog wel iets, maar dat zien we morgen wel!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jaaaaaaaa!!!!! jij verveett je in ieder geval niet TOCH !!!!!MA..........

Anoniem zei

Hahaha, hier zijn ook een paar jongens, die het presteren om met hun bergschoenen in het wat er te gaan lopen. Hoe bedenken ze het. Kan me voorstellen dat je gelijk begon te steigeren toen je die klunzen zag. Ja en die schoorsteenvegers(sters) zijn zeer belangrijk in Oostenrijk. Fijn dat je een goede hebt.
Groeten van Josina