vrijdag 1 juli 2011

Gisteravond Elterngespräch van Jordy gehad, Jordy mocht zelf ook mee. Ik kon er zijn Zeugnis al even bekijken en samen met de juf hebben we een paar dingen doorgenomen. Wat de juf over Jordy vertelt, kon ik alleen maar bevestigen! Het dromerige (heeft ie thuis ook), af en toe luidruchtig (thuis ook) en af en toe ontzettend treuzelen (pfffff, zijn we gewend!), maarrrrr...het gaat heel goed! Hij pakt de stof goed op, lezen gaat goed, rekenen idem dito, schrijven ook, alleen nog niet zo netjes (komt omdat hij vaak z'n potlood nog niet goed vasthoudt), Jordy doet goed mee, ook met kringgesprekken....heerlijk hoor, om zoiets te horen, want ik heb aan het begin van het jaar, om een bepaalde reden, behoorlijk buikpijn gehad over hoe het Jordy zou gaan op de basisschool. Wij zijn in ieder geval opgelucht!! En heel trots!!!!

Vandaag heeft Jordy een vrije dag gehad, hij heeft ervan genoten, heel relaxed de dag doorgebracht. Vanmiddag zijn we met ons vieren even naar Oldenzaal geweest, de grootste reden daarvoor was eigenlijk een paar bergschoenen voor Luuk...je raadt het al, daarvoor zijn we dus niet geslaagd, we zijn bij vier schoenenwinkels geweest en alleen bij de Intersport hadden we een paar kunnen kopen van € 70,-, nou, ik dacht het niet! Hij kan er maar een seizoen mee!
We hebben wel een aantal vakantiespulletjes gekocht, een nieuw maatbekertje en koffiefilterhouder, snoepgoed uit de aanbieding, voor de kids alledrie een eigen toilettasje... ach, we zijn dus niet voor niets op pad geweest. Natuurlijk hebben we wel even een 'pitstop' gehouden bij de Hema, mmmmmmm een lekkere tompouce met wat drinken...en toen weer naar huis!

Nu even een lekkere relaxte avond houden....

donderdag 30 juni 2011

Kärntencard

Dit jaar houden we onze vakantie in Malta...hihi, Malta in Oostenrijk wel te verstaan! Wij hebben voor deze omgeving gekozen, omdat we vorig jaar eigenlijk nog een aantal 'dingen' in deze omgeving wilden zien, maar toen was het te ver rijden (voor de kids) om er zo even naar toe te gaan. Nu kunnen we dus datgene doen, wat we vorig jaar niet hebben gedaan.
Zojuist heb ik op het internet de recente informatie omtrent de KÄRNTENCARD opgezocht, met het boekje van vorig jaar ernaast. Een paar van de dingen die we willen doen/zien is bijvoorbeeld het 'Wasserspielepark' in het Maltatal of het 'Porsche Automuseum' in Gmünd, het 'Märchenwandermeile Drachenschlucht' in Trebesing en misschien nog wel de 'Tschu Tschu-bahn' in Rennweg am Katschberg... als je de Kärntencard aanschaft, dan kun je bij de meeste van deze bezienswaardigheden gratis naar binnen en een aantal met korting! De Kärntencard is geldig in heel Karinthie, voor alle aangemelde bezienswaardigheden. Wíe eraan meedoet, kun je vinden op het internet, maar als je de kaart aanschaft krijg je er natuurlijk een boekje met een kaart bij, zo kun je zien wat er te doen is bij jouw in de buurt.
We moeten alleen nog even bekijken of we de card voor een week nemen of de card voor twee weken...wij moeten inmiddels niet alleen voor Erik en mij, maar ook voor Jordy een kaart aanschaffen, het totale prijsverschil tussen de kaarten is € 20,-, maar ja, je moet de kaart er natuurlijk wel weer uit kunnen halen in de vakantie...

Op de laptop heb ik een bestand omtrent de emigratie gemaakt, hierin heb ik allerhande informatie vermeld: van links voor internetadressen tot een 'te doen'-lijst, van een inventarislijst (schijnt nodig te zijn tijdens de verhuizing...) tot dus een lijst met plaatsnamen waar we nog willen gaan kijken. Aangezien we nog niet een exacte locatie hebben voor onze verhuisplannen, maar wel een redelijk gebied waar we zouden willen wonen, heb ik, met een grote landkaart voor me, allemaal potentiele plaatsnamen genoteerd. Vervolgens heb ik àl (!?) deze plaatsnamen via Google-earth 'bekeken' en al een hele schifting gemaakt op grond van ligging (schaduwzijde berg bijv.), formaat dorp, aanwezigheid van scholen...er moet ook een plaats van redelijk formaat op een afzienbare afstand liggen ivm werkgelegenheid en ziekenhuis... inmiddels heb ik een lijst overgehouden met plaatsen die we 'in het echt' willen gaan bekijken en ja, die lijst gaat dus ook mee op vakantie, zodat we een (klein) aantal plaatsen kunnen aandoen!

woensdag 29 juni 2011

Boodschappen

Vanmorgen maar weer even boodschappen gedaan. Boodschappen, dat is ook zoiets. Aangezien Erik in Nederland werkt en dus dagelijks in de buurt komt van een supermarkt, hebben wij nog wekelijks een kar boodschappen van de C1000, hier komt bij ons het meeste brood weg, wat vlees, joghurt, vla en bepaalde groentes. In Duitsland kennen ze namelijk geen vla en ze hebben joghurt alleen in bekers van 500ml, aangezien dit bij ons nogal hard gaat, vind ik het makkelijker om gewoon literspakken te hebben. Joghidrink hebben ze in Duitsland wel, maar je wilt niet weten hoe dit smaakt... Brood in Duitsland is heel wat anders dan het brood in Nederland, ik persoonlijk eet ook gewoon duits brood, maar Erik heeft nog steeds voorkeur voor het nederlandse brood, al lust hij het duitse brood wel. De kids eten ook wel het duitse brood, maar niet alles. Tja, nu kunnen we het er nog naar maken om boodschappen te doen waar het ons uitkomt en dat komt neer op eens per week naar de C1000 en de rest van de boodschappen haal ik hier (Lidl, Aldi, K+K...).
Hahaha, in Oostenrijk hebben we gewoon geen keus meer! Vandaar dat ik de laatste tijd echt steeds meer hier probeer te halen, ook steeds vaker brood van hier en ook vaker vleeswaren...zo kunnen we allemaal alvast wennen. Vandaar dat we de laatste weken niet eens meer wekelijks naar de C1000 hoeven!
Wat zijn we weer verwend...

Vanmiddag nog even naar de verjaardag van onze buurjongen geweest, hij was zondag jarig, maar ja...familiedag hè! De buurjongen heeft een hondje voor zijn verjaardag gekregen, heel lief en heel klein, onze kids vinden dit natuurlijk geweldig, al doen ze het bijna in hun broek als een hond in hun richting loopt! Dit hondje is nog rustig en slaapt veel, ik ben benieuwd hoe ze het vinden als het hondje een paar weken ouder is, hahaha!!

Gelukkig hebben wij hier niets van het Nederlandse noodweer meegekregen, een regenbui en wat onweer, maar verder niet!

dinsdag 28 juni 2011

Vakantiestemming!

Vanmorgen begonnen met opruimen en stofzuigen, vervolgens het strijkgoed weggewerkt, de bedden weer netjes opgemaakt...mocht er weer zoiets als gisteren gebeuren of ik word heel kort van te voren gebeld, dan mag de makelaar in ieder geval komen, zonder dat ik mij er vervelend bij voel!

Hier in huis begint er zo langzamerhand een vakantiestemming te ontstaan. Jordy is vandaag naar de 'Freilichtbühne' geweest en dan morgen en donderdag naar school. Vrijdag heeft hij vrij en volgende week hoeft hij nog maar drie daagjes, waarvan woensdag het 'Zeugnis' (rapport) uitgereikt wordt en de dag om 10.30u eindigt...Jordy heeft dus bijna vakantie! Hij heeft er echt zin in, want hij heeft dan ook 6 weken vrij en Luuk en Thijs een stuk minder. Hij heeft dan alle tijd om te doen waar hij zin aan heeft, hij mag een keer alleen bij opa en oma slapen, zonder dat er zoals altijd wel één of twee broertjes meegaan!
Niet te vergeten natuurlijk, Jordy is ook bijna jarig!! Hij wordt alweer 7...de tijd vliegt...nog steeds, voor elke kinderverjaardag, denk je weer: zoveel jaar geleden is ie geboren, zo laat waren we nog thuis, zo laat zijn we weggegaan en oja, weet je nog...
Gelukkig kan ik alleen maar positieve ervaringen vertellen over mijn vlotte bevallingen, dus ik denk nooit: oh, dat was zo erg... (blijft het wel zo gezellig van, hihi).

Tjonge, we zijn nu nog buiten, de kids wilden met water spelen...ik heb ze eerst flink ingesmeerd met zonnebrand...wat is het hier heet zeg...straks binnen maar even verkoeling zoeken!!

maandag 27 juni 2011

Familiedag en de makelaar

We hebben het er op zitten, de familiedag is gisteren geweest! Vrijdag heb ik de boodschappen uit Duitsland gehaald en de muffins gebakken en zaterdag ben ik met mijn schoonzus boodschappen gaan doen in Nederland. Erik is samen met de kids en mijn broer naar mijn oma gegaan om daar de boel klaar te zetten, schoon te maken en héél belangrijk: het bier koud te zetten! Mijn schoonzus en ik zijn met de inkopen ook naar mijn oma gereden en hebben alles gelijk weggepakt en klaargezet. Kaas en worst alvast gesneden...Mijn andere broer kwam vervolgens met een stereo-installatie, er was muziek!!

Zondagochtend om 8.00u zijn wij alweer richting mijn oma vertrokken, mijn ouders waren er ook net en vervolgens kwamen mijn broers en schoonzussen eraan. We hebben voor alle 50 personen lunchpakketjes klaargemaakt, met een stuk fruit erbij en voor de kids ook nog een pakje drinken. Voor de kinderen (en volwassenen...) was er een groot springkussen geregeld op het erf. Om 9.45u is het begonnen en kon er koffie gepakt worden met krentenwegge of een muffin en na de koffie hebben we verteld dat we allemaal achter elkaar aan zouden gaan rijden, want nog niemand was op de hoogte wat we zouden gaan doen! Iedereen heeft een gesloten envelopje meegekregen, wat alleen geopend mocht worden, als we elkaar kwijt zouden raken, maar het ging perfect! We zijn naar De Lutte heen gereden en daar stonden twee huifkarren met paarden ons op te wachten. De lunchpakketjes en de Iso-boxen met bier en drinken konden bij de mevrouw in de auto, zij heeft het voor ons naar de lunchplek gebracht. In de huifkar hadden we voor wat drinken gezorgd, een stuk worst, kaas en wat snoepgoed. Na een uurtje op de huifkar hebben we de lunchstop gehouden van een uurtje en een tweede stop hebben we genomen bij de ijsboerderij, waar iedereen een ijsje kon nemen en toen weer terug naar De Lutte en vervolgens weer koers naar Opoe!
Daar aangekomen konden de kids zich uitleven met de gekregen waterpistolen en het springkussen en iets later kwam de cateraar er al aan met de pan, barbeque, vlees, salades etc. dus er kon gegeten worden. Na het eten een buffetje met ijs en pudding en toen was de dag klaar! Er kon voor de liefhebbers natuurlijk nog wat gedronken worden, maar de mensen met kleine kinderen konden zo toch nog redelijk op tijd naar huis!! Voor mijn gevoel was het een geslaagde dag!!

Vandaag een geintje van de makelaar....vanmiddag tegen drie uur stond zeer onverwacht de makelaar voor de deur...euh...ja, er was door haar collega vergeten te bellen, maar er staat voor nu een bezichtiging op de planning...Aaaaahhhhh, maar ik heb er een rotzooi van, alle bedden waren afgehaald, geen blinkende badkamer, beneden een stapel strijkgoed liggen, de waslijn buiten hing vol, ik was net een nieuwe was erbij op aan het hangen, kids renden rond in ondergoed ivm de warmte, het gras niet gemaaid en vol bloemetjes....gelukkig was het dit keer een man alleen, die wilde kijken en ik hoopte gewoon dat dit een man was, zoals de meeste mannen...troep? Waar?
Nou ja, volgens de makelaar kon het bij ons nooit zo erg zijn als ik dacht, met de rotzooi, of ze dan toch het huis mochten bekijken...ja hoor, dat mag, ik heb alleen gevraagd aan de man, of hij dan door de onopgemaakte bedden heen wil kijken en af en toe een oogje dicht knijpt... De man heeft het huis uitgebreid bekeken, stelde nog een paar vragen omtrent de bouw en de Solaranlage en ging toen weer weg. De makelaar melde nog wel dat er voor deze week nog een aanvraag was voor een bezichtiging. Helemaal prima natuurlijk, als ik dit keer van te voren gebeld word...

Ach, zo gebeurt er weer eens wat...vanmorgen vloog me de joghi-drink al door de keuken, waardoor ik om zeven uur al op de knieen in de keuken lag. Na een paar keer te zijn opgestaan van tafel om iets te pakken wat ik niet klaar had gezet, bleek ik mijn eigen joghurt niet eens te hebben gepakt. Ik kwam er daarna eigenlijk te laat nog achter dat de kids nog ingesmeerd moesten worden met zonnebrand, vanmorgen voor school, dus we waren aan de late kant, maar nog wel op tijd...de dag begon dus al goed, dus toen de makelaar vanmiddag op de stoep stond, paste dat helemaal in het plaatje van vandaag!!

Morgen beter!