woensdag 29 juni 2011

Boodschappen

Vanmorgen maar weer even boodschappen gedaan. Boodschappen, dat is ook zoiets. Aangezien Erik in Nederland werkt en dus dagelijks in de buurt komt van een supermarkt, hebben wij nog wekelijks een kar boodschappen van de C1000, hier komt bij ons het meeste brood weg, wat vlees, joghurt, vla en bepaalde groentes. In Duitsland kennen ze namelijk geen vla en ze hebben joghurt alleen in bekers van 500ml, aangezien dit bij ons nogal hard gaat, vind ik het makkelijker om gewoon literspakken te hebben. Joghidrink hebben ze in Duitsland wel, maar je wilt niet weten hoe dit smaakt... Brood in Duitsland is heel wat anders dan het brood in Nederland, ik persoonlijk eet ook gewoon duits brood, maar Erik heeft nog steeds voorkeur voor het nederlandse brood, al lust hij het duitse brood wel. De kids eten ook wel het duitse brood, maar niet alles. Tja, nu kunnen we het er nog naar maken om boodschappen te doen waar het ons uitkomt en dat komt neer op eens per week naar de C1000 en de rest van de boodschappen haal ik hier (Lidl, Aldi, K+K...).
Hahaha, in Oostenrijk hebben we gewoon geen keus meer! Vandaar dat ik de laatste tijd echt steeds meer hier probeer te halen, ook steeds vaker brood van hier en ook vaker vleeswaren...zo kunnen we allemaal alvast wennen. Vandaar dat we de laatste weken niet eens meer wekelijks naar de C1000 hoeven!
Wat zijn we weer verwend...

Vanmiddag nog even naar de verjaardag van onze buurjongen geweest, hij was zondag jarig, maar ja...familiedag hè! De buurjongen heeft een hondje voor zijn verjaardag gekregen, heel lief en heel klein, onze kids vinden dit natuurlijk geweldig, al doen ze het bijna in hun broek als een hond in hun richting loopt! Dit hondje is nog rustig en slaapt veel, ik ben benieuwd hoe ze het vinden als het hondje een paar weken ouder is, hahaha!!

Gelukkig hebben wij hier niets van het Nederlandse noodweer meegekregen, een regenbui en wat onweer, maar verder niet!

Geen opmerkingen: