maandag 5 augustus 2013

Heidi alm en (bos)branden

Om te beginnen, de Kartoffelsalade is goed gelukt! Je kon er dan ook niet heel veel aan verkeerd doen, maar toch! Zaterdag hebben we 'm bij de barbecue heerlijk opgegeten.
 
Zondag zijn we met mijn broer en zijn gezin gezamelijk naar de Heidi alm in Falkert geweest! Het is echt een uitje voor de kleintjes, maar aangezien Thijs dit park nog graag aan Erik wilde laten zien en de kleinste dochter van mijn broer het ook nog niet gezien had èn het met de huidige temperaturen op grotere hoogte beter vertoeven is, zijn we er naar toe gegaan. Het was weer gezellig!
samen met Heidi bij de watertrog

er waren enorm veel vlinders op deze planten/struiken aanwezig!

twee geiten lopen gewoon over het hele park vrij rond,
je komt ze dus geregeld tegen!


zelfs de iets grotere kindjes vinden het toch
stiekem best leuk :-)

de visvijver die er aanwezig is, je mag hier ook daadwerkelijk vissen vangen!

de omgeving is in elk geval prachtig! Het park zit in de Nockbergen

de Falkertsee, deze ligt tegenover de Heidi alm

het water was een beetje fris...en toch hebben de kinderen (en Erik :-) ) er allemaal wel in
gestaan en Jordy heeft zelfs even gezwommen!
De hittegolf houdt volgens het nieuws nog een paar dagen aan, al spreken ook nu de berichten zich weer ontzettend tegen, we gaan het meemaken! Het mindere van de huidige temperaturen en de grote droogte is, dat alles kurk en kurkdroog is... weilanden en vlaktes worden of zijn bruin, bomen die de droogte bijna niet meer aan kunnen en het gevaar van bosbranden... in het Gailtal bij St.Stefan heeft inmiddels al een flinke bosbrand gewoed, ze zijn er nu nog bezig om de gloednesten op te sporen en te blussen. De gloednesten zitten geregeld wel een meter diep in de grond... in Villach is er tussen een aantal woonblokken een heel grasveld afgebrand...omdat iemand daar zijn peuk neergegooid heeft! Gelukkig waren de buurtbewoners allert en zijn zelf begonnen te blussen. En zo zijn er al meerdere branden geweest, het blijft gewoon echt opletten! De helicopters vliegen op dit moment geregeld een patrouilleronde door de omgeving.

Even een kleine reactie:
Peter, ik had al wel door dat jij het geschreven had hoor! Ik zal het wel zien wanneer jullie komen :-) !! Gezellig!

Geen opmerkingen: