zondag 8 september 2013

Einde vakantie!

En zo vliegt het weekend alweer voorbij...hihihi, en en de vlag kan morgen uit! Jordy en Luuk gaan ook weer naar school!!! Negen weken vakantie zijn voorbij. In die negen weken is er best veel gebeurd! Ons eerste gastenseizoen met veel lieve en leuke gasten waar ook de jongens veel aan hebben gehad, onze geregelde uitjes die we hebben ondernomen, Jordy en ik mochten een jaar ouder worden, veel verveling, huiswerk voor Jordy en Luuk om de hersens actief te houden, best een aantal feestjes meegemaakt en nog veel meer!!

Gisterenavond hebben we gezellig met onze gasten een borrel gedronken! Veel gekletst met deze leuke en gezellige mensen, echt super! Vanmorgen hadden ze hun week vakantie er bij ons alweer opzitten en hebben we afscheid genomen. Normaal zwaaien wij de gasten uit, maar dit keer was het andersom...beetje raar, maar in overleg en ze vonden het geen enkel probleem! Wij hebben vandaag namelijk een uitje gemaakt. Wij zijn tegen 9.30u vertrokken, omdat we ruim een uur rijden voor de boeg zouden hebben en de gasten zijn wat later weg gegaan.
Vandaag was het weer nog goed en voor de uitjes die wij nog wilden ondernemen, hadden we ook redelijk goed weer nodig. Volgend weekend is Luuk jarig en komt het er niet van...mede door nog een superverrassing op het program :-)

Erik gaf te kennen, dat hij in elk geval nog heel graag de Raggaschlucht wilde doen. Dit is alleen voor ons ruim een uur rijden, vandaar dat ik in het boekje heb gekeken voor een ander uitje er bij in de buurt en die waren er genoeg! We hebben gekozen om er de Mölltaler Gletscher bij te doen. Ik heb vanmorgen nog even de weersberichten voor die omgeving bekeken en ik kon zien, dat het daar voor vanmiddag nog wat kans op neerslag gaf, dus we zouden eerst de Raggaschlucht doen, want daar moet je zeker wandelen! Het was er prachtig! Kijk maar:


Vervolgens zijn we doorgereden naar de Mölltaler en ook daar was het erg mooi, maar helaas de voorspelde bewolking was er flink aanwezig...daardoor veel wind, een snijdend koude wind en niet het uitzicht...tussen de wolken door, konden we zien, dat het er normaal echt prachtig moet zijn, met de vele meertjes op de berg, de Gletschers en het sneeuw, vele wandelwegen...hopelijk blijft de Mölltaler ook volgend jaar bij de Kärntencard inzitten, dan doen we 'm gewoon nog een keer! We hebben toch nog wel een paar foto's gemaakt:


Eerst ga je met de Gletschertrein dwars door de berg!! Echt alleen maar door een tunnel,
met een behoorlijke snelheid en uiteindelijk kom je ruim 1000 meter hoger de trein weer uit...

vervolgens stap je in de kabelbaan voor de volgende hoogtemeters!

het was echt koud...ondanks een trui en een jas...

dit blijft natuurlijk supergaaf!

hihi, bijna eskimo's...

deze waterval is vanaf de parkeerplaats te zien!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gave uitstap hebben jullie gemaakt. Prachtig.
Groeten van Josina.

huis tjokvol zei

wauw wat prachtig,heerlijk om zo even een dagje uit te kunnen,lekker genieten nu van de rust nu de kids weer naar school zijn

gr yvonne