woensdag 11 september 2013

Huiswerk, sneeuw en brandhout

En nu even een kop thee en even hangen achter de laptop!
Gisteren hebben Jordy en Luuk nog steeds geen huiswerk meegekregen, dus nog steeds alleen maar spelen! Ik ga ze nu ook niet plagen met opdrachten, het huiswerk komt wel weer voor de rest van het jaar!
Het was wel even weer wennen, gisteren was Luuk als eerste thuis, om 11.00u alweer, maar toch heb ik dus even een paar uur het huis voor mezelf gehad. Gelijk vol aan de slag met van alles wat ik nog wilde doen, keuken van het appartement helemaal schoon gemaakt, tussendoor een kop thee en weer verder. Ons eigen beddengoed verschoond, gewassen, gedroogd en in de middag gestreken, nog verdergegaan met opruimen en alles alvast klaargezet onder de zoldertrap, zodat een hele verzameling ineens naar de zolder gebracht kan worden.
Gisteren was de man van Ute jarig, maar echt vieren doen ze zoiets dus niet, al had ik gehoord, dat iemand vaak wel gewoon even 'langswipt' kop koffie drinkt en weer gaat...vandaar dat ik dus later in de middag met de jongens er even naar toe ben gegaan en we waren niet de enige! Hahaha, onverwachts kreeg ze het huis behoorlijk vol, maar iedereen drinkt wat en goed anderhalf uur later zijn we weer gegaan, net als vele anderen, gewoon even gezellig!

Vanmorgen heb ik de badkamer van het appartement onder handen gehad en zometeen moet ik onze eigen nog... voor vanmiddag hebben we een uitnodiging gehad van Adelina, haar dochter (zit bij Thijs in de groep) is jarig geweest en ze vroeg of we even komen om Kuchen te eten...vanmiddag gaan we dus ook weer even weg.

Vanavond komt dan eindelijk de meneer die vorige week al wilde komen voor de graafwerkzaamheden, de tweede meneer dan. Vorige week moest hij plots ergens langer werken en belde ons af, maar vandaag komt hij dan wel. We zullen zien hoe het allemaal gaat...volgens de buurman is ons huis dus werkelijk op de rots gebouwd, dat zou betekenen dat we ons eerste idee en plan niet kunnen uitvoeren en we een andere oplossing moeten bedenken. Erik is begonnen te graven, gewoon om te kijken of hij al rots tegenkwam, maar tot op heden nog niet...hopelijk heeft de buurman het mis!

Ute heeft vanmorgen Jordy en Luuk opgehaald om ze mee te nemen naar de kerk. Vanochtend is de dienst voor het begin van het schooljaar, maar niet in Bleiberg, maar in een dorp verder. Ze gaan vervolgens te voet weer terug naar de school...en het weer is niet bepaald zomers meer te noemen, dus beide in de regenjas er naar toe. Vanmorgen was er tevens nog een verrassing toen we uit het raam keken! De Dobratsch is bepoederd met sneeuw!!!
Dus zojuist ook het brandhout voor komende winter maar besteld!

1 opmerking:

Anoniem zei

Je mag wel oppassen sraks ben je kogelrond van al die Kuchen hahahaha.
Wel mooi een laagje poedersuiker op de berg.
Nou ja je brandhout besteld dus je komt de winter wel door.
Groeten van Josina.