maandag 9 september 2013

Als vanouds

De echte werkelijkheid is weer begonnen! Vanmorgen om iets over half acht richting school gelopen, de jongens beide met de schooltas op de rug en een kratje in de hand, ik met twee grote plastic zakken en twee kratjes...alle materiaal is weer ter plekke! Zo'n eerste dag stelt weinig voor, om 9.30u waren ze alweer vrij en is er een vriendje mee naar huis gekomen, waarvan de moeder met de dochter mee moest op de eerste schooldag naar Villach! Ze hebben op school het materiaal allemaal uitgepakt, Jordy heeft zijn boeken meegekregen en ze hebben beide de persoonlijke gegevens meegekregen op een blaadje, ter controle of alles nog klopt. Jordy's boeken heb ik vanmiddag gelijk in plastic plakfolie gehuld en morgen zullen de boeken van Luuk aan de beurt zijn.
Morgen hebben ze ietsje langer school en woensdag is er dan een kerkdienst en pas vanaf donderdag zullen de lessen als normaal beginnen...

Ook op de Kindergarten is nu pas alles weer als vanouds, want vanaf vandaag zijn pas echt alle kindjes weer terug. Nou, ik vind het allemaal wel weer prettig hoor, het normale ritme weer oppakken! Hahaha, ik moest gisterenavond zelfs even diep nadenken: hoe laat zetten we ook alweer de wekker? We ontbijten met Erik weer samen allemaal, maar waren de jongens voor die tijd al gewassen en aangekleed of deden we dat pas na het ontbijt? Ach, even weer opstarten!

Zelf ben ik aan het rommelen geweest met alle beddengoed en handdoeken van het appartement. Ik had (wegens het huidige ruimtegebrek) van alles achter onze kleding in de kledingkast gelegd, maar voorlopig hebben we het maar weinig nodig, dus ik wilde de kledingkast weer normaal ingericht hebben. Het was even schuiven en zoeken naar plek, maar het is gelukt. Gedeeltelijk kon ik het in de bedlades kwijt en de rest van de spullen even iets strakker op elkaar gepakt :-) Morgen nog weer even verder rommelen met wat andere spullen van het appartement, wat dingen, die achteraf de hele zomer niet gebruikt zijn, weer naar zolder doen...en dan misschien onze slaapkamer (die als opslag diende) wat meer opgeruimd krijgen? Ook moet ik nog bezig in het appartement, na het vertrek van de gasten heb ik nog niet alles weer helemaal klaar zoals ik het graag hebben wil, omdat er gewoonweg nog geen tijd voor was! Ik heb nog even ...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ja dat is altijd wennen als de kinderen weer naar school gaan. Maar het ritme zit er zo weer in. Wel fijn dat je het appartement een beetje op je gemak weer op orde kunt krijgen voor de volgende gasten zich aandienen.
Groeten van Josina