woensdag 23 oktober 2013

Taekwondo-pakken en dumpen...

Om gelijk even te beginnen, de gevulde speculaas was heeeeeerlijk!! Helemaal blij dat het recept gewoon in één keer goed was! Het is bij iedereen in de smaak gevallen, dus voor herhaling vatbaar!

En nu even tijd voor een kop koffie! Vanmorgen al even aan de poets geweest en zo nog even weer verder met de Taekwondo-pakken. Maandag na de les hebben Jordy en Luuk de pakken dan eindelijk meegekregen, ze zaten er al op te wachten! De trainers hebben aangegeven, dat je voor de kinderen de pakken best een stuk te groot kunt nemen, want anders ben je binnen een jaar al toe aan een volgend pak...vandaar dus dat de mouwen en de pijpen nu wat te lang zijn, maar die heb ik netjes omgevouwen, glad gestreken en vervolgens alles vastgezet met naald en draad. Ook is er voor elk pak een embleem wat erop gezet moet worden...gisterenmiddag heb ik al een hele poos gezeten, gisterenavond nog weer en nu moet ik alleen nog van het pak van Luuk het embleem erop zetten en dan is alles klaar!

Gisterenochtend heb ik me omgekleed in een oud tenue...doek over mijn haren...emmer erbij, twee oude doeken erbij, staalborstel erbij...en toen heb ik de Etagenheizung van binnen schoongemaakt!! Hahaha, mijn hoofddoekje was dus uit bescherming tegen het roet! Ik heb de Herd flink met de staalborstel geboend, uitgeveegd, deurtjes van binnen schoongemaakt en vervolgens de bovenkant weer opgepoetst. De Herd kan er dus weer even tegen. Deze week gebruiken we deze toch niet, omdat nu mijn broer en zijn gezin in het appartement zijn en we kunnen het wel warm genoeg opstoken, zodat boven de radiatoren ook warm genoeg worden door de Etagenheizung, maar dan vallen we hier bijna flauw van de hitte, want het is buiten nog niet koud en dus binnen hoef je ook niet vol gas te stoken...plus het feit dat we dan het warme water niet voldoende voor tien personen warm kunnen krijgen. Deze week wordt er dus op olie gestookt en vandaar dus dat ik de Herd mooi uitgebreid kon boenen!

De kinderen spelen er wat af met elkaar! De neefjes en nichtjes kunnen het goed vinden met elkaar, hebben eigenlijk helemaal geen geruzie en ze spelen afwisselend met de ene en dan met de ander, het gaat dus super! Hihihi, de jongste is dus drie en de anderen voelen zich af en toe heeeel groot en dan is een drie-jarige toch maar te klein om mee te 'mogen' doen...op heel subtiele wijze proberen ze dus soms de jongste 'te dumpen', dan komen ze met jas aan bij mij naar binnen, de jongste zonder jas en dan wijzen ze hem op een mooie tractor waar hij mee kan spelen en proberen vervolgens heel zachtjes de deur uit te gaan...hahaha, de kleine laat zich niet dumpen en vliegt er zo weer achteraan!! Ach en dan vinden ze wel weer iets of de jongste moet zich af en toe even binnen vermaken. Gisterenavond hebben ze een gezellig avondje gehouden. Dat was min of meer al afgesproken, maar dan aan het einde van de week, maar aangezien de planning iets anders loopt, hebben de kinderen gisterenavond met z'n zessen bij mijn broer en schoonzus een disneyfilm gekeken, met natuurlijk wat lekkers op tafel, om het dan toch helemaal af te maken! Ze gingen vervolgens moe maar voldaan naar bed!

2 opmerkingen:

huis tjokvol zei

super leuk dat ze zo leuk kunnen spelen met hun neefjes en nichtjes,en wat leuk dat er zo famlie naar jullie toe komen,zo blijft de familieband ook altijd goed he?jullie hebben nog meer contact met je familie als dat wij hier hebben in nederland.

Anoniem zei

En buiten spelen is natuurlijk heerlijk en wat moet je dan met zo'n "kleine" en die kleine voelt zich "groot". Zie dat hier met de kleinzoons. Wel leuk dat je zo kunt genieten met elkaar.
Groetjes van Josina.