donderdag 26 juni 2014

Friesach

Gisterenmiddag hebben we Jordy bij de bushalte afgehaald...hij zag lijkbleek! Ik kon bijna door hem heen kijken, hahaha, ik dacht dat dat met de vermoeidheid te maken had. Nadat Jordy met ons meeliep, vertelde hij gelijk, dat hij het laatste stuk in de bus heel misselijk was geworden...tja, dat heeft hij vaker: wagenziekte. Gelukkig is het goed gegaan, maar fijn is het natuurlijk niet. Inderdaad kwamen na een paar minuten toch wel blosjes op de wangen en de kleur was weer terug!
Jordy heeft het geweldig gehad! Friesach is de oudste stad van Kärnten en heeft een hele historie. Ze hebben daar dan ook flink wat op uit gedaan, de stad bezichtigd, de kastelen bezichtigd, een ''Nachtwächterwanderung'' gehad, in het donker met lantaarns door Friesach en daarbij de nodige verhalen die er verteld werden. Ze hebben een eigen steen geslepen en gemaakt tot een ketting, ze hebben een klein handkaarsje gemaakt, die de monniken vroeger ook gebruikten... veel informatie, die Jordy ook interesseert, hij vond het allemaal reuze-interessant! Ze hadden ook flink wat vrije tijd, hebben televisie mogen kijken op de slaapkamers en hebben dan ook zelfs voetbal gekeken! Jordy sliep met vier jongens meer op de kamer, ze hadden per kamer een eigen badkamer en hebben gegeten in het Gasthof waar ze sliepen...een Ritteressen hebben ze ook meegemaakt...tjee, zo luxe ben ik nog nooit op kamp geweest! Haha, een Ritteressen is niet luxe natuurlijk, maar wel mooi om mee te maken! Jordy was helemaal gesloopt van vermoeidheid, maar het had nog wel wat langer mogen duren zei hij! Goed teken!!
Ook heeft hij het zakgeld, dat hij meegekregen heeft, op 10 cent na besteedt :-) . Hij heeft voor zichzelf twee briefopeners, zo werden ze genoemd, gekocht, in de vorm van een ridderbijltjes en voor ons, als gezin :-) heeft hij een ridder te paard gekocht!
Zijn eerste avontuur zit er dus alweer op! Nu nog maar een paar dagen school en dan hebben ze eindelijk vakantie!!
Thijs blijkt maandag zijn echt laatste dag te hebben, in plaats van morgen...maandag is het dan een feestje in de Kindergarten, er komt een tovenaar!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Karin,

Dat is echt cool dat kamp van Jordy. Peter is daar in mei met de padvinders een dag naartoe geweest. Ik herken namelijk je hele verhaal.

Groetjes Corine