donderdag 14 augustus 2014

Winkelen en zomer?

Vanmorgen zijn we tegelijk met Erik opgestaan om Erik weg te brengen! Wij hebben vandaag dus de auto en we gaan straks dan ook al op pad...er moeten nog wat sportkleren komen, Hausschuhe, voor Thijs nog een goede etui voor school, sportschoenen, de jongens hebben nog steeds vakantiegeld te besteden en Jordy heeft ook nog een tegoedbon van de speelgoedwinkel en ook nemen we dan nog een paar boodschappen mee en daarna zullen we Erik ophalen en kunnen we gelijk even bij Eriks werk binnen kijken! We zullen ons dus wel vermaken!

Maandagavond zijn onze gasten aangekomen, ik heb dus de hele rest van de dag in Dirndl gelopen...hahaha, normaal doe ik gelijk na begroeting de Dirndl of Lederhose weer uit, maar ja, het was gelukkig niet zo warm buiten, dat scheelt alweer! Ook kwamen een oom en tante van mij nog aan! Ze zijn op reis met de camper en hebben twee nachten de camper in Bleiberg neergezet! Erg leuk en gezellig, zo hebben we een stukje kunnen wandelen (helaas met paraplu's), we hebben koffie gedronken, bijgekletst en samen gegeten!

Tja, het weer...dat is werkelijk waar toch wel waardeloos zo langzamerhand...oké, ik gedraag me nu als Hollander en klaag over het weer ;-)... hahaha, maar het is gewoon echt zo, iedereen hier klaagt erover, op de radio gaat het er steeds over, het is te koud voor het jaargetijde, de regen heeft in de laatste dagen wegen weggespoeld, voor Murenabgänge (zeg maar het wegspoelen van de bodem van een rotswand, met de gevolgen van dien) gezorgd en nog meer. Het weer is extreem... waar wij voor twee jaar geleden te horen kregen dat ze hier al jarenlang geen fatsoenlijke sneeuw gehad hadden, hebben wij dus de twee winters die we hier inmiddels beleefd hebben toch erg veel sneeuw gehad...voor ons natuurlijk al helemaal veel, maar ook voor Oostenrijkers in vergelijk tot de jaren ervoor, een behoorlijke hoeveelheid. Vorig jaar hebben we een zomer met drie hittegolven gehad, dit zomer...tja, zomer? Dit is eigenlijk geen zomer te noemen! We hebben echt wel goed weer gehad hoor, maar steeds een aantal dagen en dan was het toch wel weer een heel stuk minder. Ook al hebben we veelal wel in korte broek kunnen lopen (nog steeds), het is toch geen vergelijk met vorig jaar... En of het er nog van gaat komen? Ik betwijfel het...maar goed, gelukkig hebben we het weer niet in de hand!

1 opmerking:

huis tjokvol zei

Aahh jammer dat het weer niet echt mee werkt he,hier is het nu ook niet echt mooi,erg veel wind en heel erg bewolkt en elke keer regenbuien,

Gr yvonne